kazda takato internetova "zavislost" raz prejde..kedysi som vo velkom mnozstve hraval WoW(no nemozem to nazvat zavislostou) ..prisiel som,spoznal som velku kopu skvelych ludi,prezil som vela zabavy,stretaval som sa v hre aj so svojimi priatelmi z realneho zivota..a nelutujem ..
no ja som toho názoru, že závislosť na niečom môže byť tak ako zlá, tak aj dobrá... príklad... ja priznávam a určite to priznajú možno aj ostatní, že sme závislí...teda hovorím za seba ja som závislý na chatovaní... avšak je rozdiel medzi chatovaním a chatovaním... ja sa snažím rozprávať, teda chatovať výlučne so svojimi kamoškami a s ľuďmi, ktorí mi majú čo povedať, to znamená, že ma do značnej miery obohacujú
avšak ten druhý prípad je taký, že niekto je závislý od chatovania v takej forme, že sa baví s hocikým o hocičom, trepú somariny, zabávajú sa a tak podobne a ešte k tomu nevedia ani kedy prestať a presedia celý deň pred počítačom... to máme rovnakú závislosť ale s negatívnym dopadom
čo sa týka hier... neviem...ja hry nehrám, takže neviem sa k tomu vyjadriť...ale takisto to môže byť aj dobrá závislosť a aj zlá
poznám neskutočne vela chalanov ktorí bývali kedysi snáď celý deň vonku, potom objavili WoW a odvtedy sú celý deň zasa len na počítači, myslím že nieje nič horšie a návykovejšie ako táto hra
kedysi som fakt vela hraval WoW ale trvalo to asi 2 roky potom som si povedal, ze uz nemienim obetovat tej hre cas, lebo moj den pozostaval iba z hrania WoW..
takto - nedá sa povedať, že závislosti nie sú zlé, práve naopak... ale závislosti zo spomínaných kategórii podľa mňa nie sú zďaleka tak zlé ako napríklad drogové...
mislim ze je to lepsia zavislost ako roby dnesna mladez ,ze idu von sa ozierat a tak a vyskusaju vselico. Takto je aspon vecsia zabava a aspon si nenicime tak zdravie no samozrejme oci trpia pri obrazovke najviac
podľa mňa je to úplne jedno na čom si závislá, nič sa nemá preháňať.
môžeš sa on-line hrať
možše aj chatovať
ale všetko s mierou
ak napríklad sa každý deň napr. hodinu hráš a dve hodine četuješ, tak je to v pohode
ale ak by si napríklad 15 hodin denne sa hrala ALEBO 15 hodín denne četovala ako závisláčka, tak by to už dobré nebolo, a je jedno či to je hranie on-line hry alebo chatovanie...
proste nič sa nemá preháňať (ani zábava, ale ani učenie nič sa nemá preháňať)
aj na mlieku je vraj zavislost podla mna nieje to zavislost. lebo pri hrani hier online sa to rozvijaju urcite schopnosti, a zase pri chatovani spoznavas novich ludi, ziskavas novich priatelou a tak podobne. vzdi lepsie ako byt venku z nejakou partiou z " mokrej stvrte" co len chlasta a robi problemy. vlastne..ked sa nad tym tak zamyslim...vetsina partii dnes je taka takze ja davam prednost radsej pocitacu a netu ( aj ked nie chatu alebo online hrani hier, ale ziskavaniu informacii )
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
avšak ten druhý prípad je taký, že niekto je závislý od chatovania v takej forme, že sa baví s hocikým o hocičom, trepú somariny, zabávajú sa a tak podobne a ešte k tomu nevedia ani kedy prestať a presedia celý deň pred počítačom... to máme rovnakú závislosť ale s negatívnym dopadom
čo sa týka hier... neviem...ja hry nehrám, takže neviem sa k tomu vyjadriť...ale takisto to môže byť aj dobrá závislosť a aj zlá
kedysi som fakt vela hraval WoW ale trvalo to asi 2 roky potom som si povedal, ze uz nemienim obetovat tej hre cas, lebo moj den pozostaval iba z hrania WoW..
môžeš sa on-line hrať
možše aj chatovať
ale všetko s mierou
ak napríklad sa každý deň napr. hodinu hráš a dve hodine četuješ, tak je to v pohode
ale ak by si napríklad 15 hodin denne sa hrala ALEBO 15 hodín denne četovala ako závisláčka, tak by to už dobré nebolo, a je jedno či to je hranie on-line hry alebo chatovanie...
proste nič sa nemá preháňať (ani zábava, ale ani učenie nič sa nemá preháňať)