Pamäť je hlavným nástrojom pri štúdiu. Vedeli by ste mi poradiť ako zefektívniť svoju pamäť, pretože kúpil som si ACUTIL (čo má zlepšovať pamäť) pred mesiacmi, stále užívam, ale stále mám akýsi blok v hlave, výpadky slov, viet pri písomkách, skúšaní...
@gnomeslayer Ale veď keď má nejaký problém s pamäťou tak nech je tabletky no a čo. Je zle zobudiť sa vedľa niekoho a nepamätať si meno. Ale tiež som proti systému že na všetko tabletky.
Možno sa učíš zlým spôsobom, nezaujímavým pre tvoj mozog. Možno sa pri učení zle koncentruješ, nemáš kľud, odbiehaš od toho napr. k messengeru. vyznačuj si kľúčové slová atď farebne, vytváraj si v hlave jebnuté príbehy k učivu, potom ťa to skôr napadne. Počul som že joga pomáha k pamäti ( od známych, nie z internetu ofc) a samozrejme, buď pozitívny. Keď si negativista, tak potom ten mozog ani nemá chuť si niečo pamätať. Pozri si na internete, je isto milión článkov a rád pre lepšiu pamäť pri štúdiu.
@kierkegaard Ak má 21 rokov a ráno nespozná sám seba, tak to je iné, ale ak to chce len k učeniu, tak je lepšie si mozog trénovať prirodzenejšou formou, ako 2 tabletky denne a sme zdraví, všetko v cajku.
@5 tiez by som navrhla piracetam, neni to nic zazracne ale pomaha mi to sa sustredit, respektive nemysliet na hovadiny a get shit done. urcite to neposobi rovnako u kazdeho ale nakolko ja inac daydreamujem 15 zo 17 bdelych hodin a zivot zatial plynie okolo mna je pre mna celkom efektivny
Skus si najst na internete pamatove palace a uc sa podla toho. Je to 100 krat lepsie ako sa ucit tak ze si to milion krat precitas a aj tak si to nezapamatas
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov