Je pravda, že nebraním liekov na alergiu sa alergia zhorsuje?
Ahojte,
nemám rada lieky, ktoré brať nemusím a tak napriek tomu, že mi alergologička predpísala lieky na alergiu - neberiem ich. Kamarát ma minule presviedčal, že keď ich človek neberie, tak alergia sa mu zhoršuje, čo si o tom myslíte?
ja som ich tiež vysadila asi pred rokom, a nevidím rozdiel, dokonca môžem jesť úplne všetko (pred tým som mala potravinové alergie), myslím si, že všetky choroby sú v hlave, takže ja som zistila na koho som alergická a vyriešilo sa to, nič mi už nie je... (teda ak nie som s daným človekom)
nikdy mi žiadne neboli predpísané lebo som sa nebol dať vyšetriť a mne osobne sa to zhoršilo kôli fajčeniu takže teraz každú jar som presne 7-10 dní usmrkaný (niečo vtedy kvitne čo mi vadí) a potom ma to prejde ....ale od kedy fajčím už len cigaretky na baterku tak som si všimol že sa to zmierňuje z roka na rok
Bullshit, neberiem lieky už roky, alergologička mi povedala, že skončím s astmou a umriem a ešte stále žijem a som tu. Dokonca sa dokázalo, že alergia je liečiteľná placebom, takže tie Staloraly a iné chemické sračky sú len obracače peňazí.
Mne pomaha jedine ditiaden a pre jeho uspavacie ucinky ho mozem len prilezitostne cize neberem nic. Zacala som mat svrbenie celeho tela celorocne, zriedka opuchy, ale inak alergia stale rovnaka- pel-svrbiace podnebie, oci, nos, kychanie, klasika. Mam pocit, ze sa to svrbenie a opuchy pridali vekom a nie nebranim liekov, kedze mi nikdy nic nezabralo okrem toho d...
neberiem uz asi 3 roky a uplne v pohode, ta sialena zena chcela aby som ich brala do konca zivota normalne kazdy den.. proste wtf. mam len obdobia kedy sa citim horsie, vtedy si niekedy kratkodovo nasadim ale inak nic..
rovnako sprej na astmu chcela aby som si davala kazdy den, wtf.. fajcim jednu za druhou, ten sprej som 3 roky nepouzila a presne od vtedy som nemala ziadny zachvat ani nic tomu podobne
ja tiez na jar asi tyzden-dva kus kycham... bral som kazdy den erolin, aspon ma nesvrbeli oci... ked som ho prestal brat, tak som si vsimol, ze prvych par dni sa mi ta alergia, alebo co je to dost zhorsilo a potom ovela zlepsilo...
takze nic neberiem a ked ma to nahodou nieco chyti, tak idem do lesa a je to lepsie
inac zaujimave, ze kolko ludi v mojom okoli nikdy nemalo alergiu a v priebehu poslednych par rokov sa im zacala nejak prejavovat...
somarina!!!! nemusíš brať, sám som prestal pred neviem koľkými rokmi, doktorke som sa radšej ani neukázal, aj tak by len povedala, že ich musím brať, nič nemusím
doktori ti povedia, že hej, ale to preto, že majú zmluvy s farm.. firmami, takže musia im robiť reklamu a tlačiť to do ľudí aby biznis fungoval
a kecy, že ťa to akože vylieči sú somarina, doživotne by ich mal človek brať, ale kvôli potlačeniu príznakov rvať do seba niečo, čo neviem čo to je, je na hlavu
@anjelik263
Branie liekov alergiu nezlepšuje, len potláča príznaky.
Čiže nebranie liekov alergiu nezhoršuje, len máš potom výraznejšie príznaky, tak máš pocit že je horšia.
Jediné čo zlepšuje alergiu je vraj pravidelne sa v malých dávkach vystavovať alergénu kým si organizmus nezvykne, ale nemám to overené v praxi, a ani by som nevedel nájsť výskum čo k takému záveru došiel, čiže za túto info neručím.
take tie wannabe alergie, pri ktorych nie je ohrozeny zivot sa takto teoreticky daju "zanedbavat". ja mam alergiu na prach/stary nabytok/stare textilie atd a ked nie som s nimi v kontakte je to ok. akonahle sa hoci trocha nadychnem, cely spuchnem, kycham, z nosa mi tecie vodovod. lieky neberiem, kedze s takym prostredim som mozno v styku raz do roka.
horsie formy alergie by som ale urcite takto lahkovazne nebral.
sesternica, kym bola mladsia, stacilo ze trosku nieco bez dozoru zjedla/napila sa/nadychla a hned s nou museli bud utekat do nemocnice alebo jej podat liek, ak ho mali pri sebe. inac by na mieste umrela. aj teraz ked je vacsia, musi na seba davat sakramentsky pozor a vzdy mat pri sebe lieky.
@trdelniiiq pohoda piano...aj mna raz brala sanitka kvoli zachvatu... to nieje o liekoch....to je o tom zistit, preco tu alergiu mas a vyriesit to ono alergie su ludsky vytvor vies?
tak pokiaľ máš alergiu na ničo s čím si zriedka v kontakte tak pohode, ale aj keby si a teraz ti to nič nerobí tak si aspon porieš tie injekcie na anafylaktický šok a nos so sebou keby náhodou, lebo je to dosť scary vec
@cjubou ...samozrejme.
ale zas milé že mi to niekto potvrdil v praxi.
...ale samozrejme, veď len si prečítam mechanizmus vzniku alergie a je mi jasné že rozumným vystavovaním sa alergénu ju časom vyriešim.
neberiem lieky, ked som bola malá, bola som alergická na ľalie a trocha aj na ostatný peľ, asi som z toho postupne vyrastla, lebo teraz sa to veľmi neprejavuje, jediné na čo som brala Zyrtec bolo, ked som sa z kozmetiky vyhádzala
moj doktor mi povedal, ze mam skusit svoje lieky vysadit a zacat ich brat znovu, ak budem pocitovat nejake tazkosti. skusila som a tazkosti sa objavili, takze ich beriem stale. zavisi od cloveka, niekto to brat nemusi, niekomu pomahaju.
Myslim si ze to je pravda v zmysle ze ak by si sa vystavovala alergenom vo velkom mnozstve a nebrala ziadne lieky tak by sa to podla mna zhorsilo a mohlo by to prerast napr do astmy. Ked sa ale alergenom vyhybas tak si myslim ze sa to zhorsovat nebude.
asi závisí naozaj na tom, aké sú to lieky. ja teda alergik nie som, ale brat bol. všetko na jar a myslím, že aj prach a roztoče, ibaže jemu neboli predpísané lieky na zníženie príznakov, ale na odstránenie alergie...bral ich niekoľko rokov a alergia zmizla. je vyliečený, takže by som povedala, že treba nájsť správneho alergológa a nie takého, čo nenájde skutočnú príčinu a len potláča príznaky...
NEBER lieky ak ich fakt nepotrebujes ver mi mne alergologicka ked som bola male decko povedala od dveri ze som 100 percentny alergik a ze budem musiet brat lieky do konca zivota a prakticky niesom na nic alergicka nastastie mam najlepsiu mamu na svete ktora sa venuje homeopatii a vie co je pre mna dobre a co nie .. ked necitis ze to potrebujes ze mas nejake zle reakcie tak neber nic nebude ti to chybat to ti garantujem
haha ja mam tolko liekov mam astmu aj alergiu a nič ine neberiem okrem Ventolinu ktorý si dávam vždy keď nevládzem dýchať čo je zrhuba raz denne (v noci), fajčím asi 5 rokov nie nejak extra jednu dve denne a stále som na tom tak isto k doktorke chodím len pre to aby mi predpísala ten Ventolin, keby ho nepotrebujem tak tam už ani nechodím ostatné lieky čo mi vždy vypíše buď nevyberiem alebo dám otcovi on je horšie ako ja a tiež sa na to už dávno vykašlal len tie lieky si občas da ked je zle - hlavne jar jeseň
no Seretide mam aj ja ale vôbec ho neberiem len ked vidím že sa mi míňa Ventolin, ten Ventolin je taky že ma pomôcť okamžite to je na ňom fajn lenže už mam pocit že nezabera tak som teraz akurat začala brať poctivo lieky kto vie kolko ma to bude ešte držať
Ahoj, ja som užívala lieky proti alergii asi od 6 rokov, až keď som si raz povedala v 18, že kašlem na to a prestala som ich brať. Absolútne sa nič nestalo, práveže som sa cítila bez liekov oveľa lepšie ako s nimi. Keď som ich brala tak som mala častejšie alergické reakcie ako teraz bez nich. Samozrejme, že si občas kýchnem, mám nádchu a podobne, ale to asi každý. A väčšinou každá alergia prejde, aj moji dvaja súrodenci v takomto istom veku prestali brať lieky proti alergii a zrazu zázrak, nič im nie je...to len zase vymýšľajú lekári aby dostávali za nás peniažky a chcú si tam každého udržať čo najdlhšie...ale záleží aj od toho, ako je vážna tá alergia a na čo konkrétne si alergická..
@anjelik263 Neberiem ich už asi 4 roky. A čuduj sa svetu alergie nikde. Akoby sa stratila. Je to len podporovanie farmaceutického priemyslu. Toť môj názor.
Pokiaľ ťa svrbí noštek, sem-tam si kýchneš .. tak to neber ... všeobecne sa snaž vyhýbať liekom.
A s tým nebraním to je podľa mňa tak, že keď ich berieš a potom zrazu vysadíš, mohlo by dôjsť k nejakej negatívnej zmene tvojho stavu. Lebo presne na to všetky lieky sú - vyvolávajú potrebu ďalších liekov.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
46 komentov
a beriem ich hlavne pre to, lebo na jar zacinam kychat, zahlienovat sa, puchne mi hrdlo a nerada by som sa udusila
rovnako sprej na astmu chcela aby som si davala kazdy den, wtf.. fajcim jednu za druhou, ten sprej som 3 roky nepouzila a presne od vtedy som nemala ziadny zachvat ani nic tomu podobne
takze nic neberiem a ked ma to nahodou nieco chyti, tak idem do lesa a je to lepsie
inac zaujimave, ze kolko ludi v mojom okoli nikdy nemalo alergiu a v priebehu poslednych par rokov sa im zacala nejak prejavovat...
doktori ti povedia, že hej, ale to preto, že majú zmluvy s farm.. firmami, takže musia im robiť reklamu a tlačiť to do ľudí aby biznis fungoval
a kecy, že ťa to akože vylieči sú somarina, doživotne by ich mal človek brať, ale kvôli potlačeniu príznakov rvať do seba niečo, čo neviem čo to je, je na hlavu
Branie liekov alergiu nezlepšuje, len potláča príznaky.
Čiže nebranie liekov alergiu nezhoršuje, len máš potom výraznejšie príznaky, tak máš pocit že je horšia.
Jediné čo zlepšuje alergiu je vraj pravidelne sa v malých dávkach vystavovať alergénu kým si organizmus nezvykne, ale nemám to overené v praxi, a ani by som nevedel nájsť výskum čo k takému záveru došiel, čiže za túto info neručím.
brat tú - terapiu alergénmi - podstúpil, resp. tuším stále ešte berie kvapky dvakrát týždenne, a zlepšil sa mu stav
horsie formy alergie by som ale urcite takto lahkovazne nebral.
sesternica, kym bola mladsia, stacilo ze trosku nieco bez dozoru zjedla/napila sa/nadychla a hned s nou museli bud utekat do nemocnice alebo jej podat liek, ak ho mali pri sebe. inac by na mieste umrela. aj teraz ked je vacsia, musi na seba davat sakramentsky pozor a vzdy mat pri sebe lieky.
ale zas milé že mi to niekto potvrdil v praxi.
...ale samozrejme, veď len si prečítam mechanizmus vzniku alergie a je mi jasné že rozumným vystavovaním sa alergénu ju časom vyriešim.
A napriklad i ked na psov mam stale, na nasho som si zvykla i ked zo zaciatku to bolo dost zle ale uz nemam vobec problemy jedine pri inych psoch..
no Seretide mam aj ja ale vôbec ho neberiem len ked vidím že sa mi míňa Ventolin, ten Ventolin je taky že ma pomôcť okamžite to je na ňom fajn lenže už mam pocit že nezabera tak som teraz akurat začala brať poctivo lieky kto vie kolko ma to bude ešte držať
A s tým nebraním to je podľa mňa tak, že keď ich berieš a potom zrazu vysadíš, mohlo by dôjsť k nejakej negatívnej zmene tvojho stavu. Lebo presne na to všetky lieky sú - vyvolávajú potrebu ďalších liekov.