kamoš mi hovoril, že ak cvičíte a váš tep presahuje 150, nepálite tuky ale naberáte na svalovej hmote. čítala som, že je vraj na pálenie tukov ideálny tep 130-135 úderov, pri takom tepe však mám pocit, že cvičím veľmi pomaly (mám orbitrek pre info), je tu
@zuzanne112 nie čosi ja to vôbec neodszudujem holka čo má pevné telo vyzerá super sama mám doma činky aj stroj na brucho.. ja len chcem schudnúť kus a na to mi tie činky nepomôžu
v tvojom veku je najlepsie ist medzi 140-160 pri aerobnom cviceni. Ale neni pravda, zeby sa ti pri vyssom tepe tvorili viac svaly, len by si nemala tolko vydrzat a neni to najlepsie pre srdce ist na doraz dlhu dobu. Ono to s tym, kedy zacne pri nejakom bicyklovani atd. cerpat energiu z tukov je indivualne, preto to treba vykovanat urcitu dobu Ale najlepsie na schudnutie je kus upravit stravu nejaku, podla mna to je odost lahsie ako sa mucit pri nejakom monotonnom nezazivnom stepovani
možno to nefunguje u každého rovnako =D ja sa napriklad snažím nabrať na svalovej hmote teda ja to mám tak že čím viac cvičím tým sa mi zrýchluje tep a teda pumpujem do svalov tuky nestracam lebo si ich doplnam.. =D kým to neprehánaš nepribereš na svalovej hmote.. sama poznáš najlepšie svoje telo ja cítim ked uz zatazujem svaly mno a ak svali aj naberes rychlo to potom zhodis a dostanes sa do normalu =D asi som ti moc neporadil =D
@bress už som si ho kúpila a nestál ma málo, takže už sa nedá nič robiť mne ot zo stravy až tak dole nejde, musím tam dať aj ten pravidelný pohyb - čiže 140 - 160 ide stále z tukov ?
@lovinme to pri takom pulze je to najlepsie, len u kazdeho je to fakt individualne, kedy zacne telo cerpat energiu z tukov. A zo stravy ide kazdemu, len treba vediet ako
@adsy k tomu clanku, tak tam pisu, ze chudnutie svalov zalezi od cvicenia ale ono zavisi viac od stravy. Robili aj prieskum, kde dali nornmalnu stravu a tam ludia asi 50% stratili svalovu hmotu a potom pri vysokobielkovinovej a tam to bolo asi 10%-15%.
@bress nič proti tebe, ale nauč sa čítať a prestaň komentovať po tom ako si prečítaš polku článku. Prečítaj si to celé a potom buď múdry....a kde si nabral termín chudnutie svalov to je pre mňa fakt záhada....
@adsy ja som ho cital cely a nic ine mu nevytykam, podla mna to je celkom dobry clanok A je to jedno ci to nazvem strata svalov alebo chudnutie svalov. Proste to ci clovek pri chudnuti straca aj svaly alebo nie zalezi predovsetkym od stravy a uplne vylucit sa to neda.
@bress ale v tom článku je jasne napísané, že sa treba zároveň aj správne stravovať ak chce človek schudnúť, pretože inak to nemá význam. Ako ja nič proti tvojmu prvému komentáru, ale videl sa mi úplne zbytočný. Ak si si nevšimol tak je tam jasne napísané, že ak človek chudne a správne sa stravuje tak na telesnej hmotnosti sa to neprejavuje, ale rastú mu svaly "pri intenzívnom cvičení vám budú rásť svaly a úbytok celkovej hmotnosti nebude teda na váhe viditeľný." A mimochodom tvoje čísla tiež nie sú správne "Bez športu sa chudnúť dá, ale dochádza aj ku stratám svaloviny. Pri chudnutí bez cvičenia stráca človek asi 75% tuku a zvyšných 25% hmotnosti sú práve svaly. Zato však budete rýchlo strácať tuk, čo uvidíte na šatách a pri meraní obvodu pásu" Nemôžeš taktiež povedať, že to záleží hlavne od stravy. Pri intenzívnom cvičení je to naopak, nejde o stratu, ale o rast svaloviny.
@antifunebracka vidím, že ti stačí málo, aby si o niekom niečo také povedal ďakujem teda za uznanie ale snažím sa vyzerať čo najlepšie asi ako drvivá väčšina ľudí, normálne som si kúpila orbitrek a činky do fitka sa mi už nejako nechce
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
» www.mkpcentrum.sk/kategoria/Cardi...
ahá, už rozumiem prečo mi na tom papieriku napísal ten prístroj, že mám veľa svalov (ale zasa nie som nejaká kulturistka )
ale tak aspoň nemám ochabnutý chrbát a ramená..a trochu už aj ruky sú lepšie
brucho je moja achillovka zatiaľ to vyriešim neskôr..
@adsy k tomu clanku, tak tam pisu, ze chudnutie svalov zalezi od cvicenia ale ono zavisi viac od stravy. Robili aj prieskum, kde dali nornmalnu stravu a tam ludia asi 50% stratili svalovu hmotu a potom pri vysokobielkovinovej a tam to bolo asi 10%-15%.