Ahojte,kedze tu nie je nic normalne forum a ja mam chut nieco po vas citat,tak mi napiste pls aky recept vas poslednu dobu zaujal, alebo co ste dnes varili,alebo co sa chystate si dat na papanie
ja som nevarila, ale mamina mi navarila
tofu nakrájané na kocky marinované v sojovej omáčke a čínskou zmesou korenín obalené v solamyle opražené na troche oleja, zabalené do batôžka z lístkového cesta a upečené v rúre
ale zbytok rodiny mal hermelín v tom batôžku, len ja neľúbim moc hermelín no
@pijemzelenycaj čaj posledne dva tyždne vyhradne zeleny so všetkymi možnymi prichuťami ja som tu polievku včera robila prvy krat a uplne som bola velmi prekvapena ake je to dobre, troška som tam ešte priexperimentovala s arašidmi ale fakt to bolo uplne mega
My sme dnes upratovali tak som potrebovala nieco superrychle spravit, takze som spravila len mrazenu zeleninku na oliv. oleji, do toho kuskus a tofu na kocky osmazene, super to bolo!
Teraz som si dovarila ryzu s quinoou a kurkumou a k tomu podusene tofu na salotke a cerstvom rozmarine ... som tu surovvinovo obmedzovana co je skoda ze mam minimalny pristup k cerstvemu ovozelu...
Ale, na obed Murat urobil uplne lahodne vyzerajuce jedlo a na tanieriku co ma cakalo, to vuzeralo carovne! dva velke uvarene brambory v celku, na kazdom bolo petrcelkove pesto, dve udusene mrkvy a rajcinovy salat...keby nemam kater a ohromnu radost z vizaze toho jedla a toho ze na stole nie je konecne nic zivocisne na kazdom tanieri, tak si to odfotim .D
neni som veľmi na recepty, ale pohánku som objavila tento týždeň...takže robím to isté čo vždy, akurát namiesto ryže/zemiakov/kuskusu/bulguru/tortilliek si ku zelenine, tofu a strukovinám dávam pohánku.
@burble toto ma zaujíma ako chutí pohánka? lebo minule som bola vo vegalité a mali tam k niečomu pohánku ale všetci to enchávali na tanieroch tak som si to radšej dala s ryžou
Dala som si krowky a vodu z kapusty a cestoviny s bryndzou a take zemiakove male balenie polystyrenov, lieskovoorieskove pecivo z billy, udeny polsky ostiepok, nugatove pecivo a hanbim sa za svoje divne chute. Vzdy som bola taka. A zjedla som tohi asi hrozne moc ale cez den som kvoli praci nemala cas. Ach fuj.
@21 jedno väčšie vajce vymiešať s 50g cukru. Pridať 100g struhaneho kokosu, 100g spaldovej muky, pol lyzicky sody bikarbony, stipku soli a cca 2dcl 10% smotany (kefiru, mlieka).
Vymiesat hmotu, nie moc tekutu.
Povodne som chcel robit take pusinky na peciaci papier, len ho nemam, tak som to dal piect do kovovej misky (plechu).
Chystam sa upiect ciabattu (taky chlieb) s olivami a susenymi paradajkami.
Potom mam v plane este brokolicovu babovku a karfiolove muffiny a plnene paradajky ^^
A uz sa dlhsie odhodlavam upiect daky kolac ale bojim sa ze to nikto nebude jezt. Ale uz som si dala zavazok ze uz musim seriozne daco napiect. Este som nikdy nic nepiekla.
@sheily no ja to neviem opísať, ale podľa mň v pohode chutí, trochu výraznejšia je ako trebárs ryža, kým som si ju nevarila tak som si ju dávala v Oáze k takmer všetkému
Ranajky ako vzdy oat meal (netusim ako sa to povie po slovensky) s bananom, obed som si spravil hribovo zeleninove chilli curry nudle a na veceru som si na rychlo zbuchal vajcovo-zelinovy sandwich.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
včera som robila hokkaido polievku a ešte lískové cesto plnené nutellou.
ale to je asi to najviac čo som za poslednú dobu navarila aj to preto lebo sa nudím a vymýšlam, inak sa mi chce tak maximálne čaj a káva
tofu nakrájané na kocky marinované v sojovej omáčke a čínskou zmesou korenín obalené v solamyle opražené na troche oleja, zabalené do batôžka z lístkového cesta a upečené v rúre
ale zbytok rodiny mal hermelín v tom batôžku, len ja neľúbim moc hermelín no
A caj dufam ze zelenyyyy
ok v poslednej dobe som zaťažená na krémové polievky a špenát
Žihľava (čerstvá) zveľadivšia na záver tekvicový magľajz.
Quinoovo-ryžovo-čiroková kaša s čučoriedkami.
Sírna patlanina (vplyv síl tmy, možno, nevadí ).
(naparené listy viniča plnené hmotou zo slnečnicových semien s jablčným octom)...
A iné lahôdky. Dobrú chuť!
Ale, na obed Murat urobil uplne lahodne vyzerajuce jedlo a na tanieriku co ma cakalo, to vuzeralo carovne! dva velke uvarene brambory v celku, na kazdom bolo petrcelkove pesto, dve udusene mrkvy a rajcinovy salat...keby nemam kater a ohromnu radost z vizaze toho jedla a toho ze na stole nie je konecne nic zivocisne na kazdom tanieri, tak si to odfotim .D
Vymiesat hmotu, nie moc tekutu.
Povodne som chcel robit take pusinky na peciaci papier, len ho nemam, tak som to dal piect do kovovej misky (plechu).
Potom mam v plane este brokolicovu babovku a karfiolove muffiny a plnene paradajky ^^
A uz sa dlhsie odhodlavam upiect daky kolac ale bojim sa ze to nikto nebude jezt. Ale uz som si dala zavazok ze uz musim seriozne daco napiect. Este som nikdy nic nepiekla.