táto diskusia tu už bola a stránku tvnoviny.sk by som ako dôveryhodný zdoj informácii nebral nikdy. radšej sa popozerať po alternatívnych médiách keď už
jedna vec mi nejde do hlavy...ludia hovoria,ze fb kradne sukromie,ci ako to...ked uz hovorime o tom,tak google toho potom vie o nas viac...dennodenne ludia chodia na youtube pocuvat/pozerat veci,co ich zaujimaju...dalej tu mame gmail(dalsia vec,co nas detailne sleduje)...googlemaps tiez nieco prezradia o nas...je tu picasa,na ktoru sa uploaduju fotky...coskoro tu bude g+ rozbehnuty naplno...a nakoniec,nehovoriac o samotnom google prehladavaci,ktory toho zisti o nas najviac...takze nakoniec,sukromie nemame ziadne a je jedno,ci nam ho kradne google alebo fb...btw,kto nechce,aby na fb videli ostatni vase osobne udaje,tak nech si to tak nastavi a nep*cuje ako chora vrana...
@onetouch no do Gúglu asi nepíšeš ,,ujebal som dvesto eur z kasy a mám nový iPod" / ,,podviedol som Marienku s Janíčkom" / ,,ten Breivik vyzerá byť rozumný chlap" apod.
A nejde vôbec o to, čo vidia ostatní, ale o tvoje kontakty, psychologický profil podľa odpovedí z kvízov, súkromné informácie z chatu, linky, kt. si poslal ľuďom, alebo na ktoré si bol presmerovaný z FB.. Navyše je pravdepodobné, že svoje heslo na FB používaš aj inde.
----------
K téme: STRAŠNE sa mi páči, že to bude 5. novembra
mna by to stvalo keby to padne, proste hovorte si co chcete ale fb je jedine miesto kde je to vsetko proste na jednej hromade. nepotrebujem mat milion roznych inych veci ako skype, icq, msn, gmail a neviem co este podla toho kto s mojich priatelov co pouziva na fb su vsetci a mam pokoj.
okrem toho konecne sa aspon ako tak dostanemk fotkam s roznych akcii bez toho aby som mesiac cakala kym mi niekto vrati usb. je to kolkokrat moj jediny kontakt na niektorych ludi. kedy kolkvek sa prihlasim viem ako sa ma kamoska co je prave v anglicku, kamarat v dansku...
fakt by ma to stvalo keby to padne
boha a ked su ludia sprosti a davaju si tam moc sukromne informacie je ot ich bordel. cokolvek tam dam tak s vedomim ze by sa k tomu mohol ktokolvek dostat keby moc chce a nemam problem
podla mna ma Fb svoje klady a zapory rovnako ako ktorakolvek ina sieť......jedinou nevyhodou je že každy o každom vie, pretože aj napriek nastavenemu sukromiu sa neznamej osobe tie informácie predsa len zobrazia-hovorim z vlastnej skusenosti.....a keby aj padol je tu kopu dalsich sieti a najskor by sa všetka masa ludi preniesla na G+..pretože je to takpovediac najnovšia ,,vychytavka".....je to produkt svetovej firmy, osvedčenej, uspešnej a jednoduchej.....osobne by som problem s tym nemala....hlavný nedostatok fb vidim v tom že su tam aj male deti.....ktore ešte nevedie rozumne nakladať so svojim sukromim a informaciami.....jednak je to nebezpečie pre nich a jednak je to aj stratene detsvo.....sedieť za počítačom by mali čo najmenej.....ja som fb spoznala až na strednej škole.....bol by pokoj....na g+ niesu žiadne stranky/skupiny ani hry.....je to vyslovene pre uživanie SOCIALNEHO života so svojimi priatelmi....a pokial sa zaujimaš o nejaku konkretnu temu da sa vyhladať v ,,sparks".....pozrieš novinky priatelov, pokukaš sparks a dovidenia..nelajkuješ tam milion veci....jendoduche a pekne...čo viac treba?....fb zaraba tolke prachy za tie hry a ostatne veci.....je to tam doslova preplnene všetkym a aj ked to mam ako pisali vyššie ,,na jednej kope".....nieje to ono....kedysi davno FB taky nebol.....bol tiež ako G+....inovacie ho načisto zmenili, potom deti, a nakoniec reklamne spoločnosti...
@narazuvzdornaa staci,ze to niekto napise aj na nejake forum a cez "gugl" si to najde hocikto,kto trochu pohlada a navyse este vie aj tvoj nick...je kazdeho osobnou vecou,co pise a sam musi za to niest nasledky...a ked ti nieco take vadi,tak si danu osobnu vyskrtni alebo zablokuj...taka veda...
co s kontaktami? dalej,vsetci vieme,ze kvizy su picovina a vacsina to len zo srandy robi
sukromne info z chatu? myslis,ze icq alebo skype su doveryhodne? silno pochybujem...a ked sme uz pri sukromi,napr. na fb sa mi niekto tazsie dostane(za predpokladu,ze nemam ulozene heslo a viem si prizriet,ci nemam v kompe naistalovany keylogger) ako by mal ist do zlozky,kde mam naistalovane icq a pozrel si historiu cez poznamkovy blok...samozrejme,predpokladajme,ze sa jedna o bezneho uzivatela,ktory si tu historiu nemaze...nie,vsade mam ine heslo...a keby som to heslo aj mal rovnake ako vsade inde,tak zuckerberg nebude vediet,kde to heslo moze pouzit,zatial co gmail,youtube atd. su navzajom poprepajane...proste to zhrniem...problemy ma len ten,kto nevie spravne pouzit fb ja som nikdy nic nemal proti fb(jedine chat ma serie,ze nejde ako ma)...je to dobra vec,ako uz spomenula @luwele ...a na zaver,vobec ma neserie,ze si nejake decko zverejnuje hovadiny...jeho vec...ja som mojmu bratovi vysvetlil ako ho ma pouzivat
@onetouch to, čo si uviedol + nemálo ďalších vecí je pravda, ale na FB poskytuješ všetky druhy súkromných informácií, plus je ťa jednoduché nájsť, ak aj niekto nepozná tvoj mail/IP/whatever,
Trošku súkromnej paranoje..ako jediná zo svojej triedy nemám FB. Keby som si ho založila s mailom, kt. na nič iné nepoužívam, a s falošným menom, na základe ľudí, s ktorými by som sa tam priatelila, a toho, čo by som s nimi rozoberala, nie je najmenší problém ísť na stránku školy, pozrieť si, že ak 29 ľudí z 30 v skupine Gymnázium ****** - 3. F poznáme, kto je tá tridsiata.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
trolol
jedna vec mi nejde do hlavy...ludia hovoria,ze fb kradne sukromie,ci ako to...ked uz hovorime o tom,tak google toho potom vie o nas viac...dennodenne ludia chodia na youtube pocuvat/pozerat veci,co ich zaujimaju...dalej tu mame gmail(dalsia vec,co nas detailne sleduje)...googlemaps tiez nieco prezradia o nas...je tu picasa,na ktoru sa uploaduju fotky...coskoro tu bude g+ rozbehnuty naplno...a nakoniec,nehovoriac o samotnom google prehladavaci,ktory toho zisti o nas najviac...takze nakoniec,sukromie nemame ziadne a je jedno,ci nam ho kradne google alebo fb...btw,kto nechce,aby na fb videli ostatni vase osobne udaje,tak nech si to tak nastavi a nep*cuje ako chora vrana...
A nejde vôbec o to, čo vidia ostatní, ale o tvoje kontakty, psychologický profil podľa odpovedí z kvízov, súkromné informácie z chatu, linky, kt. si poslal ľuďom, alebo na ktoré si bol presmerovaný z FB.. Navyše je pravdepodobné, že svoje heslo na FB používaš aj inde.
----------
K téme: STRAŠNE sa mi páči, že to bude 5. novembra
okrem toho konecne sa aspon ako tak dostanemk fotkam s roznych akcii bez toho aby som mesiac cakala kym mi niekto vrati usb. je to kolkokrat moj jediny kontakt na niektorych ludi. kedy kolkvek sa prihlasim viem ako sa ma kamoska co je prave v anglicku, kamarat v dansku...
fakt by ma to stvalo keby to padne
boha a ked su ludia sprosti a davaju si tam moc sukromne informacie je ot ich bordel. cokolvek tam dam tak s vedomim ze by sa k tomu mohol ktokolvek dostat keby moc chce a nemam problem
co s kontaktami? dalej,vsetci vieme,ze kvizy su picovina a vacsina to len zo srandy robi
sukromne info z chatu? myslis,ze icq alebo skype su doveryhodne? silno pochybujem...a ked sme uz pri sukromi,napr. na fb sa mi niekto tazsie dostane(za predpokladu,ze nemam ulozene heslo a viem si prizriet,ci nemam v kompe naistalovany keylogger) ako by mal ist do zlozky,kde mam naistalovane icq a pozrel si historiu cez poznamkovy blok...samozrejme,predpokladajme,ze sa jedna o bezneho uzivatela,ktory si tu historiu nemaze...nie,vsade mam ine heslo...a keby som to heslo aj mal rovnake ako vsade inde,tak zuckerberg nebude vediet,kde to heslo moze pouzit,zatial co gmail,youtube atd. su navzajom poprepajane...proste to zhrniem...problemy ma len ten,kto nevie spravne pouzit fb ja som nikdy nic nemal proti fb(jedine chat ma serie,ze nejde ako ma)...je to dobra vec,ako uz spomenula @luwele ...a na zaver,vobec ma neserie,ze si nejake decko zverejnuje hovadiny...jeho vec...ja som mojmu bratovi vysvetlil ako ho ma pouzivat
Trošku súkromnej paranoje..ako jediná zo svojej triedy nemám FB. Keby som si ho založila s mailom, kt. na nič iné nepoužívam, a s falošným menom, na základe ľudí, s ktorými by som sa tam priatelila, a toho, čo by som s nimi rozoberala, nie je najmenší problém ísť na stránku školy, pozrieť si, že ak 29 ľudí z 30 v skupine Gymnázium ****** - 3. F poznáme, kto je tá tridsiata.