Dneska ma strašne nasral kamarát. Viem že jeho mama sa venovala hinduizmu, ezoterike, budhizmu, mágii a skončila pri Biblii ( čo nie je nič zlé ), a ja som sa nedávno začal zaujímať o systém Chakier - Jednoducho o Charku, 7 brán tela predstavujúcich 7
no ja si myslim ze cvicit a verit su dve úplne odlisne veci. takze neviem co je na tom snazit sa zdravo zit? (predpokladam ze tam v tom civeni ide o to)
hmmm, sak nad tym sa az rozum zastavuje co ten tvoj kamos plieska
Nuz tak ti neostava nic ine, ako si to najst z ineho zdroja. Kamos je "trosku" trtko . Vychodne nabozenstva ako hinduzizmus a budhizmus uz existuju v nezmenej podobe ovela dlhsie ako nejaka krestanstvo a myslim, ze ich cviky a celkovo meditaie a tak podobne maju co to do seba a naozaj funguju ak sa im lovek patricne venuje. Predsa len cca 3500 rokov je slusna doba
No vidíš a toto je to, čo na kresťanoch neznášam. Odmietajú existenciu iných názorov. Na rozdiel od iných náboženstiev a filozofií. Nehovoriac o neomylnosti ich učenia. Pritom aj Boh sám o sebe minimálne raz chyboval...
o chakrách a východných filozofiách, a že či je zlé ked ho neuznáva jedno náboženstvo...lebo podla mňa postaviť celú svoju argumentácciu na tom že to biblia zakazuje.....no skrátka je to niečo ako divné, neviem dojsť na to správne slovo
Ak boh stvoril nabozenstva, tak preto, aby clovek v neho mohol verit, tou cestou, ktora mu je mu najblizsia, cize citanie o vychodnych nabozenstvach tomu "nebudes mat ineho boha ako mna" nijak nebrani.
Biblia o jóge nehovorí nič, teda ju ani nezakazuje pretože jej tvorcovia sa s tým nikdy bezprostredne nestretli. Možno práve preto, že nie je vyslovene zakázaná cvičia ju aj mnohí kresťania.
to je ta biblia az taka derava a zranitelna ze sa potrebuje branit takym stylom ze zakazuje vsetko ostatne? nechapem ani vlastne prikazanie ze nebudes mat ineho boha.
vies co si myslim preco to biblia zakazuje? lebo clovek ktory si zacne citat svate knihy inych nabozenstiev zisti ze vsetky su na jedno kopyto..
ja mat moznost rozhodnut ci si to mas precitat alebo nie bol by som praveze rad nech si to precitas..dozvies sa o inych viac a budto sa utvrdis vo svojej viere alebo sa na nu uplne vykasles.
mno aj ja som par rokov dozadu cvicila jogu.ale nebrala som to ako nabozenstvo.proste pohyb...skoncila som tiez pri krestanstve.som katolicka.a to ze ine nabozenstva tu boli skor ako krestanstvo mno to by si musel trosku nahliadnut do hiystorie a trosku sa o to zaujmat...moc sa mi to tu teraz pravdu povediaC nece rozpisovat:o) a ine nabozenstva...mno clovek ma od prirodzena v sebe dane duchovno.bllzkost k bohu.je v nom jeho laska.a tak hlada.mozno nevyrastal v krestanskej rodine (ja
v ateistickej) mozno vyrastal vychovany v inom nabozenstve alebo sa dostal cez priatelov ale vsetci maju jedno spolocne.hladaju boha.chcu byt milovani a zit spravne.clovek nie je sudeny podla toho v akom nabozenstve zije (teda ak nebol krestan a vzdal sa viery ) ale podla toho ako zije....a to ze krestania tvrdia ze ine nabozenstva su zle...mno hej biblia uci nebudes mat ineho boha okrem mna aby si sa im klanal ale ak clovek zije vo viere tak je pre neho prirozene ze nema zaujem....a skoda ze niekto povie tvoje nabozenstvo je zle ked nevie preco to povie a pocul to len od farara.nie je zle pokial ty nerobis zle.boh nam dal slobodu.cize my sa mozme rozhoodnut...a niekrtore reci tiez treba brat s rezervou (napr. niektore babick)
Na cviceniach nie je nic zle ale musia to byt len cvicenia. Nemoze to zasahovat duchovnu stranku cloveka v tom zmysle, ze sa nebude klanat nejakemu stromu obrazu a podobne.
To, ze ti povedal, ze ta spominana kniha je zla bolo z pohladu krestanskeho. To iste by ti povedal aj z pohladu moslimskeho alebo ineho.
Biblia vychadza z toho, ze jedine krestanstvo je prava viera a ostatne vierovyznania su len modlosluzobnictvo (1. Bozie prikazanie). Mozno si niekto bude mysliet, ze to je diskriminacia lenze cloveka nikto nenuti sa slepo uberat cestou krestanskej vieri. Samozrejme, ze sa moze clovek poobzerat po ostatnych nabozenstvach to nikto nikomu nezakazuje. Kazde nabozenstvo o sebe vyhlasuje, ze je to prave. Ked si co ja viem budhista tak ta nemusi trapit, ze ta nejake krestanstvo nazyva modlosluzobnikomu. Ako ani krestanov vobec netankuje ked moslimovia hovoria , ze su nevieriaci psi. To iste je preco by neveriacich ludi malo trapit, ze nejaka kniha s nazvom Biblia prehlasuje, ze neverit je hriech.
tak jak budhista ti nebude požičiavať bibliu tak ani naopak ani nijak inak ,asi je dosť náboženský typ ked to tak bere vážne ,nehaj ho v tom však čo...
V prvom rade budhistom je uplne jedno comu verite, ked nie ste buhista kaslu na vas (v tomto smere), ale slae sa maju o com s vami rozpravat, pomozu atd. A celkovo ich pristup k zivotu je uplne odlisny od krestanskeho.
Mna dorazila hlaska jedneho veriaceho (bolo to davnejsie, ked nejaka Indka povedala, ze chodi do kostola, ale tam sa modli k svojmu bohu) a ked to pocul tento krestan, tak sa dost rozhorcoval...
No vitaj, asi so mnou nebudeš suhlasit, no pokusim sa to vysvetlit kresťanskou teologiou. V nej sa kus vyznam. Ide o to, že Cirkev na zaklade Biblie uznava že Pismo, ktore sa nazyva Bibliou bolo zjavene Bohom prostrednictvom tzv. vnuknutia (inšpiracie) Duchom, ktory pobadal pozemskych autorov, aby pisali Božský text. Teda na základe tvrdení biblie, je všetko čo sa s ňou prieči zlé aj pred bohom, kedže on sám ju prostredníctvom Ducha inšpiroval a ľudskou rukou napísal. Tak to mohol myslieť aj tcvoj kamoš. Asi sa ti tento postoj nepači, no teologicky je to vysvetlene tak. Ahoj a veľa šťastia.
Povedz tomu svojmu vygumovanému a Obmedzenému kamošovi že nech sa neriadi debilnou knihou v ktorej sú aj tak klamstva trvajúce 2000 rokov. Radšej by som prijal tú Charku alebo Chakier ktorú si spomenul ty, ako debilnú bibliu ktorá zakazuje veci ktoré nevyhovovali arogantným kreténom. Neviem ktorý osvietený Ind napísal Chakier ale poviem len toľko že Chakier na rozdiel od biblie nepísala banda egoistických namyslených impotentov(prípadne keď nemali žiaden sexualny problém onanistou, ktorý závideli to že na rozdiel od iných o nich ženská nezakopla)....
nejde o to ci to zakazuje Biblia, alebo nie, ide o duchovne pozadie celej cinnosti spojenej s ovladanim akeho kolvek energetickeho systemu v tvojom tele. ci uz ide o pranu, cakry, LD abo cokolvek ine s tym spojene. je to nebezpecne, mam s tym skusenosti ale to nie je tema na takeho funy forum. ak ta to zaujima, tak mi napis, ak nie tak neries. cus
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
hmmm, sak nad tym sa az rozum zastavuje co ten tvoj kamos plieska
vies co si myslim preco to biblia zakazuje? lebo clovek ktory si zacne citat svate knihy inych nabozenstiev zisti ze vsetky su na jedno kopyto..
ja mat moznost rozhodnut ci si to mas precitat alebo nie bol by som praveze rad nech si to precitas..dozvies sa o inych viac a budto sa utvrdis vo svojej viere alebo sa na nu uplne vykasles.
v ateistickej) mozno vyrastal vychovany v inom nabozenstve alebo sa dostal cez priatelov ale vsetci maju jedno spolocne.hladaju boha.chcu byt milovani a zit spravne.clovek nie je sudeny podla toho v akom nabozenstve zije (teda ak nebol krestan a vzdal sa viery ) ale podla toho ako zije....a to ze krestania tvrdia ze ine nabozenstva su zle...mno hej biblia uci nebudes mat ineho boha okrem mna aby si sa im klanal ale ak clovek zije vo viere tak je pre neho prirozene ze nema zaujem....a skoda ze niekto povie tvoje nabozenstvo je zle ked nevie preco to povie a pocul to len od farara.nie je zle pokial ty nerobis zle.boh nam dal slobodu.cize my sa mozme rozhoodnut...a niekrtore reci tiez treba brat s rezervou (napr. niektore babick)
To, ze ti povedal, ze ta spominana kniha je zla bolo z pohladu krestanskeho. To iste by ti povedal aj z pohladu moslimskeho alebo ineho.
Biblia vychadza z toho, ze jedine krestanstvo je prava viera a ostatne vierovyznania su len modlosluzobnictvo (1. Bozie prikazanie). Mozno si niekto bude mysliet, ze to je diskriminacia lenze cloveka nikto nenuti sa slepo uberat cestou krestanskej vieri. Samozrejme, ze sa moze clovek poobzerat po ostatnych nabozenstvach to nikto nikomu nezakazuje. Kazde nabozenstvo o sebe vyhlasuje, ze je to prave. Ked si co ja viem budhista tak ta nemusi trapit, ze ta nejake krestanstvo nazyva modlosluzobnikomu. Ako ani krestanov vobec netankuje ked moslimovia hovoria , ze su nevieriaci psi. To iste je preco by neveriacich ludi malo trapit, ze nejaka kniha s nazvom Biblia prehlasuje, ze neverit je hriech.
Mna dorazila hlaska jedneho veriaceho (bolo to davnejsie, ked nejaka Indka povedala, ze chodi do kostola, ale tam sa modli k svojmu bohu) a ked to pocul tento krestan, tak sa dost rozhorcoval...
Povedz tomu svojmu vygumovanému a Obmedzenému kamošovi že nech sa neriadi debilnou knihou v ktorej sú aj tak klamstva trvajúce 2000 rokov. Radšej by som prijal tú Charku alebo Chakier ktorú si spomenul ty, ako debilnú bibliu ktorá zakazuje veci ktoré nevyhovovali arogantným kreténom. Neviem ktorý osvietený Ind napísal Chakier ale poviem len toľko že Chakier na rozdiel od biblie nepísala banda egoistických namyslených impotentov(prípadne keď nemali žiaden sexualny problém onanistou, ktorý závideli to že na rozdiel od iných o nich ženská nezakopla)....