Máme 3 dní sick days, ktoré preplatia bez toho, aby som to hlásila oficiálnou cestou, ak by som to prečerpala, musela by som volať či písať lekárke, nech mi vystaví neschopenku. Väčšinou tie tri dni neprečerpám, som zdravá, starám sa o seba a nezvyknem marodiť.
Teraz som po novom prešla na IČO, takže vlastne mi už nikto nebude platiť nič a len dám vedieť PM, že nebudem pracovať.
@thunderstorm@2 nemyslim iba neschopenku, ale ze lekar to musi normalne este niekam posielat a musis tam byt osobne, teda taky celkom zlozity proces. Neviem to blizsie opisat, lebo to bolo uz davno a nepamatam si to presne.
@thunderstorm@4 Vo vseobecnej zdravotnej to bolo. Robila som tam spracovanie davok poskytovatelov zdravotnej starostlivosti. A teda tam bolo vsetko takto prisne, oznacovali sa karticky pri vstupe a odchode do/z prace, obedna prestavka bola pevne dana...
PN - prides k lekarovi, povypisuju sa tie farebne papiere z ktorych zeleny si nechas a mas na nom zaznamy o vysetreniach, povolene vychadzky, detaily o tebe
zeleny a cierny idu zamestnavatelovi a do socialky, resp. nam HR somariny zabezpecuje vendor cize som to posielala len zamestnavatelovi resp. vendorovi a ten socialke
ked sa prides odpisat, tak ti da ukoncenie PN a to tiez posielas zamestnavatelovi/socialke
a inak nechapem co ma byt "povinnost" vypisat sa na PN, ja sice robim celu eru kovidu z HO cize ked som tak chora, ze len nachladnutie alebo tak, tak to normalne robim, ved aj tak si viem pracu zadelit ako potrebujem a pomedzi to si aj oddychnut. vypisat sa davam ked fakt nemozem robit ani tuk, napr. teraz pri chripke som mala 39tky 4dni, takze som sa z postele nepohla
ale uz aj davno pred kovidom sme mali homeoffice takze to takto fungovalo. ked bol niekto "mierne chory" liecil sa na HO (s pracou), a az ked to fakt nedaval tak PN. v tomto zmysle je HO aj fajn benefit.
ale mne to je v podstate jedno, ja fakt nechapem preco nechodim na tu PN furt ked som chora, ked ju mam 100%tne preplatenu.
neviem, nikdy som nemal ani jeden PN den v praci a na SZCO sa mi to ani nechce riesit za taku almuznu, nepriplacam si, mozno niekedy ked budu vysoke odvody tak zvazim alebo ze by bolo na dlhsie ako par dni
No mal by som na PN sa vypísať. Oficiálne nie sú radi, keď si dám viackrát po sebe priepustku (mal som 2 dni). Nekričali, iba to nebol oficiálny spôsob.
v minulej nie, to som bola szčo, v súčasnej bolo treba ešte ked sme boli na starom mieste blízko bydliska a museli sme chodiť do práce každý den, teraz ked som tam cca 2x do týždna nie, lebo inak mám home office a ak by som vtedy nemohla prísť, ked tam treba byť, stačí P...ked som mala pred mesiacom covid síce len 3 dni, vtedy to vyšlo, že žiadna PN ani P, len home office
tiez som uz davno nebola na PN
napriklad minuly tyzden som mala koronu a cely cas som robila z domu,lebo to nebolo take vazne a zrovna nebolo vela prace
ale ked som chodievala do prace tak ano,normalne som sa dala.vypisat na PN
vzdy som bola zamestnanec (nikdy nie zivnostnik),takzw som to neriesila a sla na PN, dovidenia
mam na to pravo
Neviem ako je to na Slovensku, ale v Cesku to funguje elektronicky. Doktor ta vypise a elektronicky posle PN na socialku a zamestnavatelovi, nemusis nic riesit.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
Teraz som po novom prešla na IČO, takže vlastne mi už nikto nebude platiť nič a len dám vedieť PM, že nebudem pracovať.
zeleny a cierny idu zamestnavatelovi a do socialky, resp. nam HR somariny zabezpecuje vendor cize som to posielala len zamestnavatelovi resp. vendorovi a ten socialke
ked sa prides odpisat, tak ti da ukoncenie PN a to tiez posielas zamestnavatelovi/socialke
a inak nechapem co ma byt "povinnost" vypisat sa na PN, ja sice robim celu eru kovidu z HO cize ked som tak chora, ze len nachladnutie alebo tak, tak to normalne robim, ved aj tak si viem pracu zadelit ako potrebujem a pomedzi to si aj oddychnut. vypisat sa davam ked fakt nemozem robit ani tuk, napr. teraz pri chripke som mala 39tky 4dni, takze som sa z postele nepohla
ale uz aj davno pred kovidom sme mali homeoffice takze to takto fungovalo. ked bol niekto "mierne chory" liecil sa na HO (s pracou), a az ked to fakt nedaval tak PN. v tomto zmysle je HO aj fajn benefit.
ale mne to je v podstate jedno, ja fakt nechapem preco nechodim na tu PN furt ked som chora, ked ju mam 100%tne preplatenu.
@thunderstorm v @7 je to detailne opisane, aj som mala pocit, ze to posielaju do socialky, ale nebola som si ista
napriklad minuly tyzden som mala koronu a cely cas som robila z domu,lebo to nebolo take vazne a zrovna nebolo vela prace
ale ked som chodievala do prace tak ano,normalne som sa dala.vypisat na PN
vzdy som bola zamestnanec (nikdy nie zivnostnik),takzw som to neriesila a sla na PN, dovidenia
mam na to pravo