Maturanti, tohtorocni aj minuli 19.maja sa zacinaju ustne matury a uz som zo seba zufala..chodim na gympel ale fakt som sa cely rok nic neucila a stale to odkladam... kedy ste sa zacali ucit ?? ja uz fakt neviem co so sebou hocico ine robim len to n
som nebol pripustený na ústne lebo som prepadol zo sjl na reparát som kašlal dako som sa vykoktal na 4 a na náhradné ústne maturity som sa učil možno tak deň a spravil som to aj tak
ja som sa ucila fakt poctivo iba ANJ a to mi este chyba asi 10 tem, dnes som si vypracovala dve z FRJ a inak uz zacinam mat obavy, ze to nestihnem...a ucit sa zacnem fakt uplne az niekedy pred akademickym tyzdnom, este sa mi to zda skoro, biflit sa nieco...sak by som to urcite zabudla
@anneau presne toho sa bojim, ze zabudnem ja mám dejeps, nosku ..a slovina anglina klasika..anglina nemam problem... slovina to vpohode... noska si myslim ze ked pozriem tyzden predtym do toho sa to bude dat ale dejepis ach jaj
@leiladrumnbass viem, ze vela spoluziakov ma tiez dej a nos-ku a dejepis sa ucia akoze fakt dost casto, to by som ja fakt nedokazala, no sa musis proste len nabiflit zadnut si k tomu kazdy den aspon na 4 hodiny, lebo je toho vela aj ked sa to nezda...neboj sa! urcite zmaturujes! inak vam dali na SJL temy? alebo mat. otazky? lebo mi nic nemame takze ja ani nvm co sa mam vlastne ucit?
@anneau nemam absolutne ziadne temy len poznamky co nam ucitelka davala na papieroch .inak nevies temy na dejepis a nosku su rovnake ako minuly rok? tie zadania
@leiladrumnbass noska vobec netusim a viem, ze z dejepisu im bude davat prof. otazky az pred akademickym, ale uz teraz im ukazuje tiez papiere co tam budu rozoberat ci co
Nemusela som sa učiť lebo som si pamätala väčšinu z hodín, angličtinu som ani neotvorila, dejepis som letmo prebehla deň pred, geografia to isté, jediná téma ktorej som sa bála bola Slovenské Národné Obrodenie, tú som sa ako jedinú musela učiť - pár hodín pred odpoveďou
Nemáš sa čoho báť, u nás nezmaturoval možno len jeden človek
ja sa učím v podstate celé 4 roky, ale tak intenzívne teraz hlavne biológiu, a fyziku, lebo na seminároch píšeme písomky, tak som aspoň prinútená a slovenčinu odkedy mám otázky tak na nich makám ako fretka vypracujem a tým sa to naučím čiže pohodička...
Cca 300 strán z bio (150 otázok, našťastie vypracovaných, možno dákych 20 je v jebnutej forme a asi 5 neurobených vôbec), náuka o spoločnosti 90 strán koncentrovaného zla, slovina 60 strán (30 otázok), dejiny umenia 90 strán... neviem kedy sa to naučím, učím sa priebežne, každý deň. Ale no... je toho veľa.
Teraz z posledných síl vypracovávam náuku, lebo nemám všetky otázky hotové. Potom sa budem už len učiť a ručať.
@hanka12 To ti závidím, ja sa nikdy nenaučím popri vypracovaní otázok a to ich vypracovávam fakt poctivo
-biologiu som sa ani nemusela, to je hobby a len som si kukla cez ten akademicky nejake veci, čo som si až tak nebola ista
-chemiu som sa ale dost učila už tyzden pred akademickym fakt som to dost zanedbávala cely skolsky rok
-slovinu cez akademicky
- a anglinu den pred maturou som si kukla tie temy..
My začíname už 12.5., učím sa (pasívne) asi tak od minulého štvrtku. Nejdem to siliť, Slovenčinu si poväčšine nechávam na akademický, angline som ochotná venovať jeden deň, matiku sa naučím počas maturitného (mám tam dva dni voľnno pred skúškou) a Psychológiu už takmer viem, to len zopakujem niekedy v nedeľu, jedenásteho.
@leiladrumnbass Som na tom uplne rovnako... cely rok som si myslela, ze sa zacnem ucit 2 mesiace pred ustnymi... a zatial som sa ABSOLTUTNE nic neucila a teraz si zas myslim, že sa budem ucit cez akademicky... ale podla mna akademicky budu pre mna len prazdniny asi
Ja som sa poctivo ucila cele roky a tento jak drak a este aj navyse toho vela lebo prijimacky a zacala som si opakovat minuly tyzden biolu hlavne, z chemie si velmi vela pamatam (okrem anorganiky asi), velmi si chcem literaturu opakovat ale neviem sa k nej dopracovat
no v jeden deň som mal sj aj .. tam som sa ucil len sj a to tri hodiny pred maturou a druhý deň som mal nos, dej a tam som sa učiĺ od desiatej do osmej rano a siel som na matury...
celé 4 roky som sa poctivo pripravovala, plus som mala semináre zo všetkých predmetov, plus som maturovala asi z najlahších predmetov,na ktore som sa ucit nemusela. takže jeden den som maturovala z franiny, to som si pozrela slovicka,potom z angliny,to fakt nic a dejepis a slovina to isté. ale neviem akoby som stresovala keby maturujem z biflovačiek z bioly,to by som nemala páru,kedže som 4 roky žila na pomoci tahákov a pod.
väčšinou som sa priebežne učila, okrem sloviny, tú som sa učila 5 dní počas akademického. Zvyšné 2 dni som si opakovala nosku, geografiu som si prešla týždeň pred akademickým a nemčinu som už nestihla
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
Nemáš sa čoho báť, u nás nezmaturoval možno len jeden človek
Teraz z posledných síl vypracovávam náuku, lebo nemám všetky otázky hotové. Potom sa budem už len učiť a ručať.
@hanka12 To ti závidím, ja sa nikdy nenaučím popri vypracovaní otázok a to ich vypracovávam fakt poctivo
-chemiu som sa ale dost učila už tyzden pred akademickym fakt som to dost zanedbávala cely skolsky rok
-slovinu cez akademicky
- a anglinu den pred maturou som si kukla tie temy..
Z chémie som vedela, aké sú otázky (na odpovede čas nevyšiel ), a z jazykov ani to.
Slovinu, anglinu a chémiu viem celkom dobre, ešte mi ostáva bio.
ceď už o mesiac je po tom
nebojím sa ani taky občianskej ani slovenčiny ale ten dejepis
pohodka