Zažili ste už, že by sa vám infekcia z kliešťa prejavila až po dvoch-troch týždňoch? Je to vôbec možné?
Ak áno, ako sa to prejavilo a aká bola liečba?
Vdaka
jakú infekciu myslíš ? no radšej chod lekárke asap, lebo prejavuje sa to zvyčajne vírovými ochoreniami (meningitída, encefalitída (zápal-mozgovích-bán) co infikované kliešte prenášajú, a tie nie sú žiadna sranda, ide pri nich ajo život.. a liečba je fest tažká..
a zvlšt pri tehotenstve..
:ehm: :ble:
Borelioza ma takyto priebeh.. Potom priznaky prejdu, potom sa o nejaku dobu objavia zas, priznaky su podobne viroze, potom zas zmiznu a nasledne pacient zomiera.
Ty si tusim tehotna ze? Tak drzim palec, hned zajtra chod k lekarovi.
Mal som koncom jari kliešťa a keď som s tým šiel k doktorke, tak vravela, že zbytočne by mi robila testy na infekciu (nepamätám si presne, ale tuším vravela len o borelióze), lebo že tá sa dá zistiť aj tak až po čase a prejaví sa po niekoľkých týždňoch.
@lyterka@mojdedo nejde o mňa ale o priateľa, ktorý má už 5 dní po sebe teplotu nad 39 a neznesiteľné bolesti hlavy... včera skoro odpadol tak sme išli do nemocnice, tam mu brali krv a povedali, že výsledky budú v piatok a vtedy sa máme ozvať... čo mi príde ako dosť nezodpovedné... bohvie čo to má a skoro 10 dní sa "liečiť" len paralenom a čajom vôbec nie je bohviečo.
A tie choroby nie sú nákazlivé či?
ja som si isla dat vybrat kliesta na pohotovost a vybrali mi ho, ale povedali, ze ak uz to mam v krvi, tak s tym nic nespravia a mala som mesiac az rok cakat na to, ci sa mi neprejavi borelioza (rok odvtedy stale neubehol). ale ti doktori asi fakt viac nenarobia s tym, ked sa este nevie
Nechcem strašiť ale asi pôjde teda o tú boreliózu. Podávajú sa antibiotiká i.v liečba ale to záleží aj od druhu si normálne v nemocnici. A neboj sa prenosné to nie je : )
Ja každopádne držím palce aby to borelióza nebola
Nie je to nezodpovedne. Tie spyrochéty, ktoré spôdosobujú boreliozu treba nakultivovat az potom je mozna ich identifikacia... A zrovna to nie su kvasinky, kt. Maju generacny intetval 100 minut alebo koliformne bakterie s 20 minutovym generacnym intervalom.
Skor je nezodpovedne mat 5 dni horucku, odpadavat a az potom vyhladat lekara
pozitívne je, že lekári v tomto prípade hľadajú boreliózu. Občas sa stane, že človek chodí po lekároch hore dole, robia mu vyšetrenia a na boreliózu zabudnú a človek sa len trápi a trápi. Pokiaľ takto rýchlo mu potvrdia túto infekciu, tak je to ako tak OK. Len zopár mesiacov bude musieť brať silnejšie antibiotiká.
Najlepšie je si dať kliešťa u lekara aby sa riziko minimalizovalo... nie je to sranda poznám ludí čo om po kliešťovi ochrnula polovica tvare alebo su na voziku a v podstate sa učia nanovo fungovať
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
a zvlšt pri tehotenstve..
:ehm: :ble:
ale som len doktor amatér čiže by som veľmi nedôveroval
Ty si tusim tehotna ze? Tak drzim palec, hned zajtra chod k lekarovi.
A tie choroby nie sú nákazlivé či?
Ja každopádne držím palce aby to borelióza nebola
Skor je nezodpovedne mat 5 dni horucku, odpadavat a az potom vyhladat lekara