no raz sa mi to stalo ale nemala som pristup k doktorovi asi tyzden.... ale chvalabohu sa mi to nezapalilo, hend som dezinfikovala a nic s tym dalej nerobila nech to nerozmrdam hlbsie.... a pokozka to sama vypudila priebehu dní.... ALE toto je krizovy pripad, ked mas moznst ist na pohotovost tak tam zbehni a tam ti to za par sekund vytiahnu....
@sarita621 no nemáš ho ako dať na viac častí než na dve - telo čo je vonku čo odtrhneš prstami, a hlavička čo je zarytá dnu, čo tam ostane.
a pokiaľ mal kliešť encefalitídu, tak ju asi máš tak či tak, už len tým ako sa do teba zaryl. a pokiaľ ju nemal, a ty nemáš napiču imunitu, tak tú hlavičku telo spracuje a zruší.
čiže v zásade buď si v piči tak či tak, alebo si v pohode tak či tak.
ak prežil ten kliešť tak ti bude normálne cicať krv a zarývať sa hlbšie, normálne ho skús vytiahnuť, poprípade aj nejako chemicky, ale nerozrýp si zbytočne kožu okolo toho miesta
Ja som z tych nespravnych tahacov kliestov a robim to tak ze na vatovy tampon si dam krem a proti smere hodinovych ruciciek prejdem po kliesti viem ze sa to tak nema robit lebo sa vraj vyzvracia do mojej krvy ale aspon je vyhoda ta ze pojde cely prec a neostane tam jeho hlava
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
Ale ako, poznám chlapca, čo tiež nevedel vybrať hlavičku, tak si dozdrbal celú kožu okolo. A je mu doteraz dobre
a pokiaľ mal kliešť encefalitídu, tak ju asi máš tak či tak, už len tým ako sa do teba zaryl. a pokiaľ ju nemal, a ty nemáš napiču imunitu, tak tú hlavičku telo spracuje a zruší.
čiže v zásade buď si v piči tak či tak, alebo si v pohode tak či tak.
@barky ...fakt je to borelióza? prečo som mal pocit že encefalitída? =D