@stenatko Remarque v knihe na západe nič nové naozaj tak písal. ale skús si prečítať tiene v raji, víťazný oblúk, traja kamaráti. Je to jeden z autorov (aspon z tých čo poznám) čo píše najdlhšie súvetia a vytvára z nich prekrásne úvahy o živote.
nedá sa vybrať ... Tolkien a Rowling sú moje destvo , vytvorili úžasné svety.... a Remarque ... Na západe nič nové , Noc v Lisabone , Traja kamaráti , Čierny obelisk , Víťazný oblúk .... to sú neskutočné knihy
@nathalicatko vobec. nezvladnuta psychologia postav, ich konanie je detinske, klise opisy, zapletka vykradnuta z "ruza pre algernon"... mam pokracovat?
@nathalicatko praveze este aj v tych temach klze po povrchu. ak chces nieco skutocne hlboke o tomto, odporucam ti franklovu knihu "lekarska starostlivost o dusu". mali sme ju citat na krestansky svetonazor pred par rokmi... tusim ju este mam dakde v PC
@sugy1 ale ja netvrdím, že je to dobrá kniha...len to, že mi prišla pod ruku vo chvíli, keď som sa zamýšľala nad mnohými vecami...mám pocit, že som si tam vytvorila svoj vlastný príbeh...
a neide práve o to pri čítaní? nájsť tam niečo pre seba? aj keby šlo a Psíčka a mačičku a pomohlo by mi to, bola by som rada...
btw: temné hmoty by som v živote neprirovnala k mayerke..
a nezabúdaj, som idealista.. ja nájdem pozitívum vo všetkom..
@sugy1 tebe sa čo nehoní hlavou? (išla som ťa nazvať menom, ale nechcem, aby ma postretol tvoj hnev, takže...) Šugy, zlatko... viera ma neobmedzuje v ničom...v myšlienkach ani v skutkoch.. všetko to stojí a padá na mne a mojich rozhodnutiach
@sugy1 nehovor tak o nej...ô_O možno to je "stará škola"
pozri, pri mne sa tiež mnohí čudujú, keď zistia, že som veriaca...jednoducho si myslia, že som "slušná" len tak.. a potom zistia čo počúvam a čítam atď. a neveria už vôbec.. všetci si myslíte, že viera je niečo, čo človeka obmedzuje v názoroch, zmýšľaní...ale nie je to tak...mala by ho len a len "korigovať"
poznam z toho zoznamu: Remarqua, Capeka a Coelha,ale porovnavat ich? vraviet ktory je lepsi? jeden je lepsi od toho druheho, takze kazdy je niecim svoj dobry a vynimocny-)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
44 komentov
Do diskusie môžete napísať, ktorí z nich sa vám páčia a tak...
Remarque (ak súdim podľa knihy ´Na západe nič nové´) píše krátke, jednoduché vety a málo súvetí, ktoré niekto môže nenávidieť a niekto zase milovať.
Na Rowle si pochutnajú tí, čo majú radi veľa priamej reči, ale niekto, kto má zas radšej filozofické čítaníčko ju musieť zase nebude.
A Kingovi hororoví fanúšikovia sotva siahnu po Meyerovej
Nič, mňa najviac dostala Rowla A v pätách má Remarqueho
King je fajn vždy len do prvých 2/3, ktoré sú spravidla dosť dobré a potom to spravidla dosť doserie
Rowla má narodky skoro vtedy, ako ja a nepíše zle, ale čo ja viem, obľúbenou autorkou som ju nenazvala.
Od Remarqua som čítala Na Západe a Čierny obelisk. Na západe ma nebavilo, Obelisk bol geniálny.
Takže všetci títo sú fajn, ale obľúbeným autorom by som nenazvala ani jedného
Ale dobre urobil, že v nej písal krátke vety. Naozaj som si dokázala predstaviť jednoduchého a nie moc vzdelaného vojaka a to, ako rozmýšla
1. Terry Pratchett
2. Joanne Kathleen Rowling
3. Dan Brown
4. Stephen King
5. John Ronald Reuel Tolkien
6. Paulo Coelho
A na ostatných sa zatiaľ len chystám
a po ňom ide Rowlingová ktorá sa mi postarala o dokonalé HP detstvo a potom King ktorého Podpaľačka ma dostala do tohto zvráteného sveta
a od Coelha sa mi tiež páčia len dve knihy
ale rebricek z tohto:
1. Tolkien
2. Pratchett
3. Remarque
4. Rowling
5. King
ostatnych som bud necital, alebo sa nepriznavam k tomu, ze som to cital
@antifunebracka
čítal si hostiteľa? asi sa ti to nepáčilo, že?
ale neviem, či je to mnou, alebo čo...jednoducho som mala pocit, že tá kniha zachádzala až do teologickej roviny...opis duše, význam atď...
ale uznávam, že som si to tam "mohla" nájsť medzi riadkami len ja, keďže som v tom čase dosť premýšľala nad spirituálnou stránkou ľudí...
Ako môže niekto, kto uznáva kvality Temných hmôt a LOTR nájsť niečo pozitívne aj v Meyerovej? Sorry ale je to tak
a neide práve o to pri čítaní? nájsť tam niečo pre seba? aj keby šlo a Psíčka a mačičku a pomohlo by mi to, bola by som rada...
btw: temné hmoty by som v živote neprirovnala k mayerke..
a nezabúdaj, som idealista.. ja nájdem pozitívum vo všetkom..
@antifunebracka
toto znie dobre....určite sa po tom poobzerám...ďakujem
pozri, pri mne sa tiež mnohí čudujú, keď zistia, že som veriaca...jednoducho si myslia, že som "slušná" len tak.. a potom zistia čo počúvam a čítam atď. a neveria už vôbec.. všetci si myslíte, že viera je niečo, čo človeka obmedzuje v názoroch, zmýšľaní...ale nie je to tak...mala by ho len a len "korigovať"
najprv som chcel dať Tolkiena.. ale ten Pratchett tam hm... tak ale to sa nedá porovnávať, ešte s Čapkom..