Knihy - rozvoj osobnosti, pozitivne myslenie, motivacna literatura
Mam pocit, ze od filmu a neskor knihy The Secret nastal velky boom motivacnej literatury. Uz mam niekolko takychto knih precitanych, ale teraz uz clovek nevie v knihkupectve rozoznat, co stoji za precitanie a co je blbost. Aku knihu by ste mi odporucili?
podľa mňa vo všetkých knihách tohto typu píšu to isté, a ľutujem že som si takú knihu raz kúpila, lebo sú to podľa mňa hlúposti a autori sa chcú akurát tak nabaliť
secret môžeš kludne osrať...zožeň si od dr. Josepha Murphyho - Moc podvědomí niekoľko knižiek na túto tému má... je to tam rozpísané do podrobností, logicky vysvetlené, príklady, proste všeličo... a ak sa nebrániš placebu tak isto si to prečítaj... vďaka tej knihe som pred dvoma rokmi dosť schudla
@method dovolim si tvrdit, ze vdaka pozitivnemu mysleniu a tymto kniham, filmom som zacal zit. Pred piatimi rokmi som bol typ cloveka, ktory nikoho nemal rad, nic ho nezaujimalo a sedel len doma. Ked sa moji rodicia rozvadzali, tak som mal sklony k samovrazde. No, nastastie vdaka tymto kniham som vela pochopil a z pesimistu sa zo mna stal optimista. Nedavno som sa stretol so zopar spoluziakmi zo zakladky a vraveli, ze som sa neuveritelne zmenil k lepsiemu a aj ja vidim velke rozdiely. Mam priatelov, frajerku, zaluby a som ovela stastnejsi nez pred 5-timi rokmi. Teda tvrdim, ze prave tieto knihy (spisovatelia ako: Hicks, Byrne, Pollak, Carnagie) ma naucili zit.
picoviny, ale ak to niekomu pomoze.. tak nech sa paci.. je to podobny nonsens ako viera, biblia a ine picoviny.. proste nieco potrebujes co ta nakopne, ak ti to pomaha, suit urself aj s tym spavaj kludne ak je to dobre pre cloveka
Mozu tam byt nejake dobre rady, ale schopny a inteligentny clovek sa nakopne spravnym smerom aj sam a ti ostatni si mozu citat do blba... Ale ako vravim, najdu sa aj ludia, ktori pisu velmi fajn veci v tejto oblasti, osobne mam rad napr. blog cloveka menom Steve Pavlina (a nemusis ani na nic vyhadzovat prachy)
treba byt pri vybere knih opatrny, vela titulov vzniklo len za ucelom komercie a nemaju ziadnu hodnotu. mne ale urcite tich par co som precital pomohlo a az taky neinteligentny nie som . len som potreboval trochu usmernit..
@vlado905 nuz, je smutne, ze si o tom musel citat knihy, podla mna ma kazdy na to , aby to pochopil aj bez knih, kazdopadne, super ze ta to nastartovalo, len to neprehanaj hladaj motivaciu v sebe, nie v knihach
@xenomorph to čo je za kravinu, že inteligentny clovek sa nakopne aj sam? co to ma s inteligenciou spolocne?? Vies kolko nadpriemerne inteligentnych ludi trpi depresiami, je neustale zahrabanych v pesimistickych naladach a nedokazu sa "nakopnut" a vidiet svet v krajsich farbach?..treba sa na veci pozerat v sirsich suvislostiach a nie sa riadit vlastnym obmedzenym pohladom
a k teme-odporucam dr. Josepha Murphyho..inak, musí ti tá kniha proste sadnúť..nie všetky operujú tými istými metódami
@catmartina pisal som schopny A inteligentny clovek, cize tam vyzadujem obe vlastnosti, zle si rozparsovala moj prispevok. Ale aby sme sa nedotahovali na kravinach, taka ta podstatnejsia myslienka, ktoru som chcel skomunikovat je, ze vacsina ludi vie, alebo keby trocha pohla rozumom pride na to, co robit (ak chcu ziskat v niecom uspech, nieco dosiahnut), problem je len v tom, ze to jednoducho nerobia, a k tomu im citanie knih nepomoze.
"Pozitívne myslenie sa nezískava, jednoducho sa začne používať - pristupuj k situáciám a problémom spôsobom "ako to spravím, ako sa to dá, čo môžem urobiť?" a nie "prečo je to také ťažké, prečo to neviem, prečo práve ja?"."
Night, týmto si podľa mňa veľmi pekne vyjadril podstatu tajomstva.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
Takže odborné know-how o zbavovaní sa vnútorného parazita mi dodnes chýba
btw. v poslednom čase čítam aj tak len učebnice chémie
Robiť ťažké veci Alex&Bratt Harris
Priateľstvo - Alan Loy McGinnis
Tri brutálne knihy, ktoré mi mnoho dali
eckhart tolle - nova zem
vadim zeland - ovplyvnovanie reality (3 diely)
osho - oranzova kniha
treba byt pri vybere knih opatrny, vela titulov vzniklo len za ucelom komercie a nemaju ziadnu hodnotu. mne ale urcite tich par co som precital pomohlo a az taky neinteligentny nie som . len som potreboval trochu usmernit..
a k teme-odporucam dr. Josepha Murphyho..inak, musí ti tá kniha proste sadnúť..nie všetky operujú tými istými metódami
čo sa knihy týka jednoznačne odporúčam Moc nášho podvedomia od Murphyho ako už tu bolo spomínané
mne tá kniha zmenila život a som veľmi rada že nepatrím medzi tých skeptikov lebo to už by som tu ani nebola pravdepodobne
Night, týmto si podľa mňa veľmi pekne vyjadril podstatu tajomstva.