naposledy som docitala Demiana, mam rozcitane metro 2033 (furt), dandelion wine, on the road, freudovu psychoanalyzu, nietzscheho myslienky, kafkov zamok, kvantovu teoriu, prekrasny novy svet.. rada by som vsetky docitala.. a uz si robim zalusk na stefanssovu astu
naposledy som docitala asi sapiens od harariho
momentalne citam dennik z guantanama (uz velmi dlho
a chystam sa na cesta do neslobody od snydera a macbeth a noz od nesba
Jaj a mám kopu neprečítaných/rozčítaných, ako napr. Marquezovu Lásku v čase cholery, Lolitu, White noise, My Salinger year a bio toho týpka, čo lozí free solo. A objednala som si kvety pre Algernona. Naposledy som čítala tuším Dahla.
Zvykol som čítať systémom asi ako @1 , doslova som hltal knihy, ale odkedy som zistil že mi to je uplne na piču, čítam len sporadicky. Naposledy som mal otvereného Maupassanta
Ono je super sledovať vlastný pokrok vo vývoji. A hlavne pri každom novom čítaní človek zbadá veci, ktoré nevidel, alebo si ich vybaví inak, vzhľadom na životnú situáciu. A toto je dokonalá knižná séria na praktizovanie vyššie uvedeného. Celkovo je to perfektná knižná séria a jej autorka si zaslúži všetko uznanie.
@riddiculus nj kazdeho si asi najde ta jeho kniha mna potom viac lakal Pan prstenov ...kniha ku ktorej by som sa rad niekdy vratil je skor Meno vetra co sa fantasy týka ...ale zatial na to niet cas je toho vela co som este necital mozno ked zacnem zabudat v starobe tak vtedy
@robinsonleon tak kniha je rovnaka ako vsetko ostatne treba aj k citaniu pristupovat s mierou ...knihy daju cloveku vela ale co z toho ked nezijeme ako tie postavy o ktorych citame
...mimochodom v akom kniznom svete by si rad zil ak sa ti tento zda nudny?
Každá kniha, každý film... hocaká blbosť, ktorej venujem čas ma strhne. Vždy nájdem postavu ktorej závidím a ktorej osud ma láka. Mňa knihy unavujú, pretože ma mätú
@robinsonleon ber to ako motivaciu alebo vzor neviem ti v tomto poradit nemam taky problem vzdy je pre mna zaujimavejsi moj zivot ako ten knizny ktory je skor oddych pobavenie ci nabranie fajn myslienok ktore zase len zlepsia realny zivot
@feroborba ja mám Ballu rád. Bolo to fajn. On sa priznal, že tie poviedky vznikli tak, odpočíval v kaviarniach cudzie rozhovory a čo-to si domýšľal a tak. A teda bolo to z toho cítiť.
Ak sa ti páčia jeho poviedky (napr zbierka Cudzí), tak je to fajn. Ak nie, tak ani táto to nezachráni.
@lafiziq Rozumiem. Ja som mal problém najmä s tými krátkymi textami. Tie mi tam prišli nadbytočné, dosť z nich razilo klišé, nepochopil som, aký mali mať zmysel. Teda tak si to pamätám. Čítal som to asi rok dozadu. Predávalo sa to ale relatívne dobre, aspoň niekto zarába Bagalovi.. A najviac ma zaujala asi Ballova prvotina.
Dočítaná Pycha a predsudok od Jane Austen, rozčítané Přednášejte jako na TED-u od Andersona a Pekne spinkaj, babika od Arlidgea a chystám sa na Moc faktov od Roslinga
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
naposledy Red Queen series,
momentalne harry potter 3 ako audioknihu v anglictine
a chystam sa na more knih
momentalne citam dennik z guantanama (uz velmi dlho
a chystam sa na cesta do neslobody od snydera a macbeth a noz od nesba
Chystám sa na rereading Lolity alebo nejakého Murakamiho
Z toho bývam otrávený... napadá ma: čo keby som ten čas račej venoval realite ?
Hovorím si: to som si pomohol...
...mimochodom v akom kniznom svete by si rad zil ak sa ti tento zda nudny?
Rozčítaná - Peter Populhár: Kde všade som (ne)zomrel
Bude čítať (možno) - Saskia Sarginson: L'étranger à ma porte
Ak sa ti páčia jeho poviedky (napr zbierka Cudzí), tak je to fajn. Ak nie, tak ani táto to nezachráni.