Máte na mysli knihy vydané konkrétne v roku 2016, alebo aké knihy som všeobecne v tomto roku čítal? Lebo, priznám sa, z tohtoročných kníh som ešte nič nečítal. Snažil som sa dohnať resty, na ktoré som sa už dlho chystal. Zlyhal som na plnej čiare, za celý rok som prečítal iba tri knihy (veci na štúdium nerátam). Ale určite si plánujem dať nového Červenáka (lebo po daniach a smrti je mojou treťou istotou, že to bude kvalitka ako vždy) a zaujala ma aj Trhlina od Jozefa Kariku. Do konca roka ostávajú dva mesiace, čiže uvidím
Angela's ashes a The cross and the arrow. Toť vsjo nemam moc cas na citanie. A teraz mam rozcitane My family and other animals. A obcas pred spanim dem nejaku kapitolku maleho princa.
vydanú v tomto roku tuším len HP Cursed Child a Domov pre neobyčajné deti slečny Peregrinovej + Bezdcuché mesto
a z iných rokov ešte Zlatokopka 2, Most snov, Srdce lovca, Luxus
a samozrejme nesmiem zabudnúť na re-reading HP ako každý rok + Geisha of Gion
My deti zo stanice ZOO, Odsudeni prezit, potom neviem ako sa vola,ale postava bola zalubena do ucitela od Nesba Snehuliak a zacala som citat Dominika Dana ale nedocitala som
ty vole, to si mam vsetky pamatat??? mozem ti povedat, co mam momentalne rozcitane - stvrtu cast ASOIAF a Pozor, Toxo! to druhe sice na skusku, ale bavi ma to tak, ze sa to v podstate da ratat ako ze to citam z vlastnej vole...nie? @kosmiklove ktorej birdzacky??? porad!
Nedavno som citala Labyrint: Utek a Labyrint: Zhorenisko, to bolo Horne dobre.
A Knight of Seven Kingdoms od GRR Martina
Nejake velmi slabe time travel SciFi
Inak neviem, daco odborne asi, a aktualne citam Scotland Yard neviem od koho a na ceste z Nemecka uz mam Der Throne der Sieben Konigreiche
Ostrov tučniakov ( Anatole France) - cynicko sarkastické dielo, ktoré krásne vyfarbuje dejiny svojským humorom
Hotel (Arthur Hailey ) - príjemné čítanie
Kolo času ( séria) (Robert Jordan) - pekný rozbeh série, no chabo vykreslené ženské postavy a čím hlbšie do série sniahnete tým menej pútavá kniha Vás čaká
škoricovník (Martin Jurík, Michal Ružička) - vtipne popísaná irňonia na realitu, no je pre každého
Pod kupolou ( Stephan King) - Krvavý psycho príbeh. Nezhodný so seriálom.
Zaklínač ( Andrzej Sapkowský) - najlepšie fantasy
Trpaslíci (séria) (Markus Heitz) - v posledných dvoch knihách autor už kopíruje sám seba. príbeh i vykreslenie hrdinov upadá a uchyluje sa k opisom nie práve podstatným scénam. Prvé tri knihy sú ale nemálo zaujímavé.
Na ostatné čo som čítala si už nepamätám, asi boli moc tenké a zhltla som ich na raňajky.
To Kill a Mockingbird (znova po rokoch), Open Up and Bleed (biografia Iggyho Poppa), Room, Pekelnú muziku od Pištu Vandala, Môj priateľ tučniak, Zlo od Antona Heretika a už si nepamätám, čo ďalšie, teraz čítam knihy do školy
Nečasové úvahy a Genealogia morálky od Nietzscheho, Temný Lord: Zrodenie Darth Vadera od J. Lucena, trilógia Star Wars: Dedič impéria od T. Zahna, Závoj klamu od J. Lucena, Príbeh filozofie od R. Zimmera, Zaklínač od Sapkowskeho (3.-6. diel), Zlatý skarabeus od E.A.Poea, Theodicea od Leibniza, Traktát logicko-filozofický od L. Wittgensteina a ešte nejaké knihy, resp. zlomky a kapitoly do školy
Kundera - Nesnesiteľná lehkosť bytí, Jelinek – Milenky, Moss - Labyrint, Camus – Mor, Kafka – Amerika, Salinger – Kto chytá v žite, Christie – Môj životopis, Epos o Gilgamešovi, Swift – Gulliverove cesty, pokus prečítať Bielu veľrybu od Melville , Mann – Smrť v Benátkach, Mann – Mário a kúzelník, Camus – Cizinec, Shelley – Frankenstein, Christie – Není kouře bez ohýnku, Havkins – Dievča vo vlaku, Lukáč – Hudba domova, Byron – Putovanie Childa Harolda, Orwell – 1984, Tolstoj – Prvý diel Vojny a mier, na ostatné som sa nezmohol Dahl - nejaký výber jeho poviedok ... + kopec odbornej literatúry a teraz čítam Hodiny od Cunninghama
Ja odporúčam Kinga a jeho žiarenie a určite aj zelenú mľu pre tých ktorí ju nečítali ... film je super ale kniha oveľa viac ... a myslíte, že tieto zľavy do martinusu fungujú ? » www.kuponyzdarma.sk/...
Keďže v roku 2017 zatiaľ začína len tretí mesiac, tak za toto obdobie som stihol prečítať: Bohatý otec, Chudobný otec (Rozdiel v tom ako myslia bohatí a ako chudobní ludia) Dale Carnegie: Ako si ziskať priatelov a pôsobiť na ľudí(Základy pre komunikáciu) Robin Sharma: Mních, ktorí predal svoje ferari. Napoleon Hill: Mysli a zbohatni (dielo človeka, ktorý za svoj život vyspovedal stovky úspešných ludí a všetky ich spoločné návyky sformuloval do jednej knihy)
V roku 2016 ich bolo ovela viac, no hádam bude rovnaký aj tento rok.
Nemusel som minúť veľa penazií, keďže naštastie poznám tieto kupóny: » www.kuponyzdarma.sk/martinus-sk/...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
a z iných rokov ešte Zlatokopka 2, Most snov, Srdce lovca, Luxus
a samozrejme nesmiem zabudnúť na re-reading HP ako každý rok + Geisha of Gion
@kosmiklove ktorej birdzacky??? porad!
Nedavno som citala Labyrint: Utek a Labyrint: Zhorenisko, to bolo Horne dobre.
A Knight of Seven Kingdoms od GRR Martina
Nejake velmi slabe time travel SciFi
Inak neviem, daco odborne asi, a aktualne citam Scotland Yard neviem od koho a na ceste z Nemecka uz mam Der Throne der Sieben Konigreiche
Hotel (Arthur Hailey ) - príjemné čítanie
Kolo času ( séria) (Robert Jordan) - pekný rozbeh série, no chabo vykreslené ženské postavy a čím hlbšie do série sniahnete tým menej pútavá kniha Vás čaká
škoricovník (Martin Jurík, Michal Ružička) - vtipne popísaná irňonia na realitu, no je pre každého
Pod kupolou ( Stephan King) - Krvavý psycho príbeh. Nezhodný so seriálom.
Zaklínač ( Andrzej Sapkowský) - najlepšie fantasy
Trpaslíci (séria) (Markus Heitz) - v posledných dvoch knihách autor už kopíruje sám seba. príbeh i vykreslenie hrdinov upadá a uchyluje sa k opisom nie práve podstatným scénam. Prvé tri knihy sú ale nemálo zaujímavé.
Na ostatné čo som čítala si už nepamätám, asi boli moc tenké a zhltla som ich na raňajky.
» uplib.fr/w/images/8/83/M...
V roku 2016 ich bolo ovela viac, no hádam bude rovnaký aj tento rok.
Nemusel som minúť veľa penazií, keďže naštastie poznám tieto kupóny: » www.kuponyzdarma.sk/martinus-sk/...