Ahoj Píšem knihy a bola by som rada, ak by sa do mojej diskusie zapojili všetci tí, ktorí ich píšu tiež Snažím sa totiť jednu z nich vydať, ale je to pomerne problematické... Chcela by som sa vás spýtať na vaše skúsenosti s vydavateľstvami... Mnohok
no ja som zatial napisal len knizku basniciek ktore mam ulozene niekde v PC...no bohuzial ja sam neviem kde...ale nedal som to do ziadneho vydavatelstva...ale planujem napisat nieco ine, nove, nie basnicky a kam by som to poslal vazne neviem...ale kebyze nieco zistim tak ti dam vediet
a prajem vela stastia pri vydani knizky
priznam sa s malim tajomstvom...pisem basne velmi dobre podla niektorych ludi a chcu ma donutit ich aj vidat ale neni odvaha takze kto ma zaujem si precitat povedzte
ja mám doma pár exemplárov knižočky, ktorú mi vydala moja bývalá triedna s jej manželom za čo jej veľmi ďakujem, lebo je príjemné, keď vám to "dieťatko" svieti na očiach deň čo deň a vy potom musíte svojej mamke vysvetľovať, že nemáte samovražedné úmysly a všetky prostriedky použité v básňach sú metafory
a čo sa slovenských vydavateľstiev týka- netuším, neviem. na tak vysokú métu som sa nedostala
@2@zvieratko je pekné keď ťa pochváli laik, lebo píšeš hlavne pre nás, laikov, ktorí mnohokrát v básňach hľadajú to "ich" a kašlú na správnu formu, rým, použité slová, omáčkovanie okolo jadra veci atď.
mňa tiež teší a posúva ďalej pochvala kohokoľvek, ale skús si svoju tvorbu dať prečítať a zhodnotiť ľuďmi, ktorí sa literatúre venujú akosi hlbšie, majú načítané a rozanalyzované a potom uvidíš, koľko musíš (mala by si) v svojej tvorbe zlepšovať.. pretože VŽDY je čo zlepšiť. na druhej strane je fakt, že to, čo sa páči jednému neimponuje druhému a naopak...
@psycholilithka No ja tiež plánujem vydať knihu, ale zatial to je hudba budúcnosti. O vydavatelstvách mám niečo načítané, viem toho dosť najma o tých zahraničných, ak chceš mozes poslať ts.
Dosť doležitý je prvý kontakt a to ako sa prezentuješ pred vydavatelom, najlepšie je im napísať krátku sumarizaciu toho čo si napisala, pre aku skupinu to je asi určené a či si vyhrala nejaké ceny mala niečo uverejnené - to pomože. Inak sa s tebou ani nemusia otravovať.
drím, ja chcem vedieť o tých zahraničných , aj tak najlepšie je nevedieť nič a človeka zbytočne nič nerozptyľuje pri písaní, ak by som sa mala držať toho, čo chce aké vydavateľstvo, to radšej im ukážem riť:/ v láske sa neprikazuje a neriadi treťou osobou!
zipporah presne tak! Aj mne vkuse každý hovorí ako by som mala písať a akým témam sa venovať, ale ja chcem nech to ide od srdca a nie podľa toho, čo odo mňa kto očakáva a dík rimanka, kuknem to
Čaute chystám sa rozbehnúť vlastné podnikanie a keďže nemám ekonomické vzdelanie hľadal som potrebnú literatúru. Našiel som knihu od Ing. Moniky Majkovej, PhD.: Možnosti financovania malých a stredných podnikov v SR. Sú tam rozpíané potrebné informácie o možnostiach odkiaľ získať potrebné finančné zdroje. Okrem predstavenia takých finančných zdrojov ako úver, lízing, factoring a forfaiting tam píše aj o nových formách financovania vhodných pre malé podniky ako je rizikový kapitál ale financie zo štrukturálynch fondov alebo aké sú druhy pomoci zo štátneho rozpočtu. Na konci knihy je 40 kontaktov na potrebné inštitúcie ako sú fondy rizikového kapitálu,Slovenská záručná a rozvojová banka a iné. Je to super, fakt odporúčam. Na konci knihy je nejaký jej výskum, to je asi vhodné skôr pre študentov ekonomiky.
sobek, trochu od veci, ale nevadí, však to si presne chcel
psycholilitka, ale nie celkom mám pravdu, určite treba niečo vedieť, čo vydavateľstvo chce, len proste ja som dosť lenivá a navyše pochybovačná v istých veciach a preto sa vydavateľstvami nezaoberám, aspoň nateraz všetko sa spraví neskôr , podstatné je venovať sa svojmu ja, vlastnej originalite a pestovať ju v knihe, ktorú píšeš... a nezaoberať sa verejnosťou, iba ľuďom, ktorým veríš a vieš, že ti podajú pomoc (kritiku a pod.)
Bude nahoda ak ti vyda nejake vydavatelstvo knizku... Hlavne pokial je to prva kniha, vtedy je to bud obrovska nahoda, obrovske stastie, alebo si vazne skvela.... Vsetky vydavatelstva dostavaju stovky takychto navrhov od neznamych autorov... Jedine ako zacat s tym, je vydat si knihu na vlastne naklady so vsetkym co k tomu patri a ponuknut ju knihkupectvam na predaj... Knihkupectva ich budu ponukat nejaku dobu a z kazdej predanej knihy si zoberu odmenu zhruba od 25 do 30% .... ak bude kniha zla, tak si po nejakej dobe budes muset knihy zobrat spat a ak bude kniha dobra a preda sa.. tak ta vydavatelstvo oslovi aj bez toho aby si to cakala.... alebo potom skus oslovit niekoho co predava, vydava knihy v elektronickej podobe, kde je vydanie aj predaj jednoduchsi napriklad, eknizky.sk
Ahojte Psycholilithka...velmi by ma zaujimalo ako si pokrocila s tvojim vydanim knihy. Ja som napisala knihu a poslala ju Ikaru. Do dvoch tyzdnov som dostala odpoved typu. "blabla...vas rukopis sa nam velmi pacil ale na vydanie to este nie je. Vidno ze mate velku fantaziu. V texte ste mali ale vela ypsiloniek blabla." velmi ma potesilo ze mi odpisali, ale chcem svoju prvotinu poslat este niekomu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
a prajem vela stastia pri vydani knizky
a čo sa slovenských vydavateľstiev týka- netuším, neviem. na tak vysokú métu som sa nedostala
@2 @zvieratko je pekné keď ťa pochváli laik, lebo píšeš hlavne pre nás, laikov, ktorí mnohokrát v básňach hľadajú to "ich" a kašlú na správnu formu, rým, použité slová, omáčkovanie okolo jadra veci atď.
mňa tiež teší a posúva ďalej pochvala kohokoľvek, ale skús si svoju tvorbu dať prečítať a zhodnotiť ľuďmi, ktorí sa literatúre venujú akosi hlbšie, majú načítané a rozanalyzované a potom uvidíš, koľko musíš (mala by si) v svojej tvorbe zlepšovať.. pretože VŽDY je čo zlepšiť. na druhej strane je fakt, že to, čo sa páči jednému neimponuje druhému a naopak...
Dosť doležitý je prvý kontakt a to ako sa prezentuješ pred vydavatelom, najlepšie je im napísať krátku sumarizaciu toho čo si napisala, pre aku skupinu to je asi určené a či si vyhrala nejaké ceny mala niečo uverejnené - to pomože. Inak sa s tebou ani nemusia otravovať.
dake info mozes najst aj v tejto teme » www.birdz.sk/forum/aj-vy-pis...
psycholilitka, ale nie celkom mám pravdu, určite treba niečo vedieť, čo vydavateľstvo chce, len proste ja som dosť lenivá a navyše pochybovačná v istých veciach a preto sa vydavateľstvami nezaoberám, aspoň nateraz všetko sa spraví neskôr , podstatné je venovať sa svojmu ja, vlastnej originalite a pestovať ju v knihe, ktorú píšeš... a nezaoberať sa verejnosťou, iba ľuďom, ktorým veríš a vieš, že ti podajú pomoc (kritiku a pod.)