ja som vzdy od skoly chodila na knihy hlavne do kniznice, dokonca som na zakladke aj na gympli v skolskych knizniciach pomahala jeden cas...
kupujem si vacsinou len odborne knihy a casopisy, take co sa mi opakovane zidu do skoly ci do zivota, romany ani nic podobne nie, take jedine z kniznice, ale tie uz dosta davno necitam, nie je moc cas, ani chut...
knihy si vyberam spravidla podla uvedeneho obsahu na ich obale, ci niekde inde.
zvyknem posledne 4 roky investovat do odbornych knih pre oosbnu potrebu tak cca 1-2x za rok niekedy aj po 3000sk /neratam darceky pre druhych/
knihy ako darcek nedostavam nejak extra casto, ale vzdy potesi, casto sme sa na vianoce dohodli s nasimi, ake knihy chcem a oni mi ich potom kupili alebo skor na ne castou prispeli...
kedysi, ked bolo viac casu, tak som si pravidelne este na zakladnej aj na gympli poziciavala tyzdenne niekedy priemerne okolo 10 knih a vsetko pekne precitala, postupne pomenej, vyska v tomto dost zmenila, co ma mrzi, ale tu sa nacitam tiez dost, hoc inych veci, ako prave chcem povedzme...
Ja si knihy kupujem.Teda okrem povinneho citania co dostavame v skole,tie si bud poziciam alebo si stiahnem obsah z internetu.Citam fantasy knihy ale moc nie citaval som ich viac ked som bol mensi ale to take typu Harry Potter.Knihy mi vacsinou kupuju rodicia alebo iny clenovia rodiny a keby som si mal kupit knihu sam tak som ochotny do nej investovat do 900 Sk Ale kupujem si casaky o hrach a hudbe napr.Spark,Score.....
Na zakladke a na strednej som vyuzivala hlavne kniznicu, zacinala som od westernoviek a skoncila pri fantasy a hororoch. Teraz si knihy uz len kupujem, najradsej mam zbierky fantasy poviedok, kde je vyber roznych autorov a momentalne kupujem aj vsetky knihy, ktore som este neprecitala od Stephena Kinga.
Minut na knihy som schopna tak 500-600sk viac asi nie, vacsinu aj tak podostavam od blizkych
na zakladke ani na strednej som moc necitala naozaj iba par knih som precitala povinne citanie som odignorovala ako kazdy z triedy ale teraz citam ovela viac... najradsej si kupujem knihy...neviem cenovu hranicu nad aku by som nesla, a knihy si kupujem hlavne ked o nej pocujem nieco dobre co ma zaujme alebo si precitam nieco o tej knihe a zapaci sa mi to... alebo podla nazvu som si kupila knihy naposledy a su super takze nebol to zly vyber aj ked podla nazvu
vidite, na "povinne citanie" som uz aj zabudla, na to bola kniznica moc dobra vec, precitala som vsetko, co bolo treba, co sa dalo zohnta teda, nieco bolo sice nemastne neslane, ale tak nelutujem aj tak...
knihy radsej kupujem (aj ked zase nie veeelmi casto), lebo by som raz chcela mat doma taku peknu velku kniznicu . a mam radsej ten pocit, ze ta kniha je moja.. mozno divne, ale mam to rada
no , knihy si požičiavam hlavne v knižnici casopisy , samozrejme , že kupujem , ďalej knihy si vyberám podľa toho , ako vyzeá na prvý pohľad , ak som o nej už počula , alebo ma zujíma žáner ...zo svojich penazí neinvestuvávam nič , pretože peniaze nemám ...knihy dostávam , hlavne na vianoce , alebo na nejaký sviatok , ak sa však naskytne príležitossť kúpiť si knihy za dobrú cenu ihneď si ju kupujem
knihy nekupujem,iba som ich par dostala j nejakym sviatkom,jedina ktoru som si kupila davno tak Davinciho kod,to jedine ma zaujimalo...casopisy si kupujem pravidelne,Eva,Elle,Inspire,ešte par zahranicnych casopisov o mode
ja strasne rada chodievam do knihkupectiev a len tak si pozeram knizky, a stale najdem nieco zaujimave no a nakoniec to oznamim ostatnym, ze toto mi mozu teda zaobstarat ako darcek ked ma chcu urcite potesit a nemaju iny napad cize ja na to ziadne peniazky nedavam a s darcekmi som spokojna a vseci sme spokojni
Tak na knihy precavzne do kniznice tam ich maju viac....no a asi tak 300 SK na jednu viac ne ale vtedy si ich kupujem aspon 5....no a do tych drahsich maximalne 600 SK ale knizocky chodim nakupovat len raz za pol roka...aj tak tam maju stale to iste
ja knihy nečítam ale samozrejme, že povinné čítanie okrem 4. ročníka som prečítal komplet všetko... najviac ma však zaujal aj dojal zároveň Otec Goriot a pritom takmer nikto to asi nevnímal tak ako ja... no čo už
jaj ešte tu má byť reč o časopisoch...tak tie už dlho nekupujem ale kupoval som, resp. mama mi kupovala hudobné časáky ako Bravo, Kamarát, MaxiSuper a dokonca aj vtedy najdrahší časák s veľkým množstvom plagátov Popcorn ale koťuhu nie vždy ho bolo dostať
skor mam vlastne alebo ti znamy, v knizniciach mi daju termit take 2 tyzdne (obcas mesiac) co by mi nerobilo problem precitat knihu keby som mala cas, ale ked ho nemam, kniha ktoru by som normalne precitala za 3 dni mi zaberie vyse mesiaca znamy mi pokuty nedaju
@18 tie casopisy som kupovala aj ja, teraz mi to pride ako zbytocnost
Drvivu vacsinu knih mam z kniznice. Nemam nejako peniaze na to, aby som si ich kupovala a pride mi trochu luto dat 400 korun za nieco, co raz precitam, ked ma to zaujme, mozno dvakrat a zostane mi to volakde v sufliku.. Je ovsemze par kniziek, ktore si urcite raz kupim a dam ich precitat svojim detom (ked budu mat vhodny vek slight_smile: a vratim sa k nim, ked budem mat chut. Niektore odborne, ktore potrebujem (alebo chcem) mat doma pre dobry pocit z toho, ze v pripade potreby a chuti si v nich cosi prestudujem a.. co som to chcela? No proste, kvalitna encyklopedia o zvieratach, nejake slovniky, par kniziek, co som dostala ako darcek.. A koniec.
Na dalsie otazky sa mi nechce odpovedat, mozno nabuduce
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
kupujem si vacsinou len odborne knihy a casopisy, take co sa mi opakovane zidu do skoly ci do zivota, romany ani nic podobne nie, take jedine z kniznice, ale tie uz dosta davno necitam, nie je moc cas, ani chut...
knihy si vyberam spravidla podla uvedeneho obsahu na ich obale, ci niekde inde.
zvyknem posledne 4 roky investovat do odbornych knih pre oosbnu potrebu tak cca 1-2x za rok niekedy aj po 3000sk /neratam darceky pre druhych/
knihy ako darcek nedostavam nejak extra casto, ale vzdy potesi, casto sme sa na vianoce dohodli s nasimi, ake knihy chcem a oni mi ich potom kupili alebo skor na ne castou prispeli...
kedysi, ked bolo viac casu, tak som si pravidelne este na zakladnej aj na gympli poziciavala tyzdenne niekedy priemerne okolo 10 knih a vsetko pekne precitala, postupne pomenej, vyska v tomto dost zmenila, co ma mrzi, ale tu sa nacitam tiez dost, hoc inych veci, ako prave chcem povedzme...
Minut na knihy som schopna tak 500-600sk viac asi nie, vacsinu aj tak podostavam od blizkych
moj priatel si poziciava knihy sem tam dokonca od kolegyn z prace
a casopisy kupujem,lebo ma tam nieco zaujme...
nepoziciavam si ani ja,ani nikomu...tak niekomu,o kom viem,ze na to nema,alebo si chce precitat len nejaky jeden clanok...
@18 tie casopisy som kupovala aj ja, teraz mi to pride ako zbytocnost
Na dalsie otazky sa mi nechce odpovedat, mozno nabuduce