len 10 prečítam na jeden literárny seminár, keďže ich mám zapísaných viac, tak len do školy prečítam toho hodne hodne veľa + čítam aj knihy mimo školy, tento rok som si nedávala challenge na goodreads ale budúci si chcem dať tak tých 100 kníh
@hexo ako kedy, čo konkrétne ma zaujíma väčšinou skriptá z psychológie, ekonómie a práva, ale napríklad aj technické záležitosti občas (napr. bratova kniha týkajúca sa spracovania kovu, IT, rôzne fyzické javy..)
12 kníh ročne prečítam nech by sa dialo čokolvek, kedže som sa dohodol, že budem robiť sumarizáciu jednej knihy mesačne (za peniaze). Okrem toho pre seba fyzicky prečítam tak cca 2-5 kníh ročne, takže okolo tých 15 knih PREČÍTAM.
Ale okrem toho dosť počúvam audioknihy. V priemere tak 1-2 mesačne. takže ak by som mal rátať aj tie, tak by to bolo ročne tak 30-40 kníh.
A inak tých 12 kníh - to je všetko o ekonómii a zvyšok sú buď iné ekonomické knihy, alebo filozofické, motivačné, alebo o IT.
ale inak veľmi veľa čítam mimo kníh, keďže knihy sú zriedka časovo efektívny spôsob ako získať vedomosti. články čítam úplne stále, keď môžem - pri chôdzi na mobile, vo vlaku, v autobuse, úplne hocikde. a čítam hlavne o IT, ekonómii, filozofii a motivačné veci/veci o produktivite.
väčšinou dajaké ženské romány čo vezmem manke a za deň som hotová, lebo sa mi nechce nič inteligentné čítať - ale s tým idem dačo robiť! už fakt! lebo som dávala vyše 100 ročne a posledné dva roky sa mi nechce vobec.
Čítam hocičo. Kľudne aj letáky pri zubárovi ale skôr nie, lebo omdletý človek číta ťažko. Knihy fakt všetky čo mi prídu pod ruku. Od detektívky až po slovenskú klasiku. Okolo 20-30 za rok tento sa to pohybuje. Niekedy sa mi podarí prečítať aj 50-70 ale tento rok nemám čas.
@burble tiez sa mi nechce nic narocnejsie na sustredenie kvoli unave a tak sa stava, ze sa zakopem obcas s danom, ale robim to, ze som sa dohodla so sebou, ze kazdy knizny cips musim vyvazit troma vyzivnejsimi knihami. sice to u mna znamena, ze nemozem dalsi cips, kym nedam tie tri kvalitnejsie, lebo na ne nemam cas a tak nic necitam momentalne, ale stale si myslim, ze je to dobry deal.
@divinatoire toto je dobré! akurát že ja potom absolútne nič nečítam radšej a ešte aj detektívky ostávajú nedočítané...a proste potrebujem už nutne čítať, lebo mi klesajú vyjadrovacie schopnosti dosť
@burble presne to si vsimam aj na sebe, preto som zacala s takymito opatreniami. a neviem ako ty, ale u mna je to aj take, ze mi velakrat ani nenapadne, ze no teraz mozes ist citat, napriklad teraz, ze som zas pri pc a mohla by som sa odpalkovat na gauc ku knihe na tych par min co mam. a tak som si nalepila na monitor listocek "chod si radsej citat!". a aby to nebolo take trapne, ze ani to nefunguje, tak uz ozaj idem.
@divinatoire no ja mám na monitore jeden lístoček že DO IT! aby som neukladala veci na neskôr a nefunguje aj keď on je v podstate mimo môjho zorného poľa keďže mi nezasahuje do obrazu
mam take obdobie, ze ma maloco bavi a je to taky vynimocny moment, ked uz viem, tak vtedy si daco precitam. ani sa radsej nepriznam co citam,lebo tuto by ma intelektualni fajnsmekri ukamenovali.
keď som bola malá bývalo to vyše 100 a už som si v knižnici nemala čo požičiavať tak som stále čítala to isté
a teraz by som to praktizovala tiež, keby mám na to dostatok času
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
44 komentov
Ale okrem toho dosť počúvam audioknihy. V priemere tak 1-2 mesačne. takže ak by som mal rátať aj tie, tak by to bolo ročne tak 30-40 kníh.
A inak tých 12 kníh - to je všetko o ekonómii a zvyšok sú buď iné ekonomické knihy, alebo filozofické, motivačné, alebo o IT.
plus ma ešte stále čaká rozčítané Nibelungenlied, Lovecraft a Gavlovič, na ktorých som neustále lenivá
väčšinou dajaké ženské romány čo vezmem manke a za deň som hotová, lebo sa mi nechce nič inteligentné čítať - ale s tým idem dačo robiť! už fakt! lebo som dávala vyše 100 ročne a posledné dva roky sa mi nechce vobec.
a teraz by som to praktizovala tiež, keby mám na to dostatok času
takže za tento rok to bolo tak desať
@5 0,6666666666666666666666666666666666666666666666
Martha Stout: The sociopath next door
Paul Babiak and Robert Hare: Snakes in suits: When psychopaths go to work
Robert Hare: Without conscience: The disturbing world of the psychopaths among us.
Jon Ronson: The Psychopath Test
Citam vela, rada a velmi narazovo.