Pohrávam sa s myšlienkou, že by som sa o pár mesiacov chcela odsťahovať do väčšieho mesta alebo možno aj blízke zahraničie . Nájsť si tam nejaký podnájom a samozrejme aj prácu.
Moja otázka teda znie, koľko by ste si v takejto situácií chceli dopredu
ti poviem takto..ja som sa nedavno stahovat (do mensieho mesta s lacnym podnajmom) a za prvy mesiac len naklady na ubytovanie cca 1500 eur..takze sa nehanbi si nasetrit min. 2000 eur a to este musis dufat, ze ti skoro zacnu chodit peniaze na ucet
Ak chceš bývať sama, živiť sa sama a starať sa o seba sama, tak minimálne 3-5 tisíc. Aspoň to je môj názor, lebo môžeš mať smolu, môžeš si dlho hľadať prácu, môže sa stať veľa vecí. A hlavne keď ide o väčšie mesto, popr. zahraničie, ako píšeš.
@abbey4real a nebolo by najrozumnejšie nájsť si prácu a až potom sa tam odsťahovať? viem že je to trochu mimo témy ale príde mi to ako oveľa lepšie riešenie
@sheily aj tak asi bude v prvom rade hladať cez internet. alebo.... no záleží čo si chce nájsť. lebo ak chce robiť čašníčku alebo niečo takéto, tak je lepšie byť na mieste a pýtať sa
@sheily ďakujem, ja teraz druhý mesiac makám v robote ktorú nenávidím len preto aby som niečo našetrila tak hádam sa to podarí Sestra takto odišla sama do BA pred pár rokmi a je tam dodnes aj ked sa pár krát vrátila domov ale vždy len na mesiac-dva a ona na to bola zo začiatku sama, my by sme predsa len boli dvaja čo je výhoda si myslím.
@abbey4real je to určite výhoda si myslím proste jednak po finančnej stránke, ale určite aj preto, že sa máš o koho oprieť a podrží ťa keď nezadarí v niečom alebo tak a kam by ste chceli ísť ak do zahraničia?
@sheily do úvahy pripadá anglicko a holandsko. Priateľ tam má kamarátov takže by sa dalo zriešiť spoločné ubytovanie čo by bolo fajn. Len v holandsku sa obávam toho jazyka a v anglicku je zase hnusné počasie a ani sa tam už nezarába tak ako kedysi takže neviem neviem ...
@abbey4real nad tým holandskom uvažujeme aj my najviac.. ale to je ešte hudba budúcnosti no podľa mňa keď tam budeš bývať rýchlo sa naučíš jazyk ani nebudeš vedieť ako a v anglicku býva kamoška a no hej, je tam dosť hnusne teda ked je niekto teplomilný slnkomilný tak nič moc..
tak zalezi do akeho zahranicneho mesta...zrejme ine ceny budu v Rakusku, ine v Holandsku, ine v Norsku....rozdiel tam moze byt kludne aj dvoj- a viacnasobny
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
Ak chceš bývať sama, živiť sa sama a starať sa o seba sama, tak minimálne 3-5 tisíc. Aspoň to je môj názor, lebo môžeš mať smolu, môžeš si dlho hľadať prácu, môže sa stať veľa vecí. A hlavne keď ide o väčšie mesto, popr. zahraničie, ako píšeš.
@fairylady tak keď je to niekde ďaleko ťažko takto nájsť prácu.. určite je to lepšie až na mieste..
najlepšie milion