Podla zanru a motivacie citania.... povinne citanie sfuknem za 3 hodiny, nepaprem sa.... s pochopenim textu som nikdy nemal problem, takze si to rychlo odfuknem a je pokoj
pokial citam z vlastnej vole tak Fantasy si extra vychutnavam to si nechavam aj tyzden , lebo kazdu kapitolu treba vstrebat a vychutnat si ju.....
Detektivky 2,3 dni, lebo aj tie treba vychutnavat, ale tam je clovek az prilis zvedavy ako to skonci
u mna este zavisi aj na jazyku, v ktorom ta kniha je napisana. ale tak vo vseobecnosti citam rychlo, cize ked mam volny den, a chut, tak kniha za den padne
takú knihu som schopná prečítať aj za jeden deň.. ale som typ čitateľa, čo si čítanie vychutnáva a premýšľa nad postavami a fantazíruje (áno totálne fantazírujem o životoch a predstavujem si aj to nepredstaviteľné)
záleží od druhu, žánru. Keď mám čítať do školy nejakú 300 stranovú zbierku ukrutných štúdií, potím pri tom krv a nie a nie dočítať a pochopiť v jednom. Ale tento semester mi zatiaľ dal to, že som sa "naučila" prečítať 400 stranový nudný román (Jilemnický) cca za 5 hodín.
závisí od knihy či ma baví, aký je to typ - pri jednej filozofickej knihe som 12 strán čítal týždeň - ak mám čas a je ľahko čitateľná tak odhadom 7 hod
Tak, ako vraví @30 . Záleží od riadkovania, veľkosti fontu, okrajov a iných vecí, rovnako aj od toho, či si stranu prečítam raz alebo, ako vraví @31 , aj trikrát.
Ale tak, som schopná dať takú knihu za deň, pol dňa, ako by sa mi chcelo (to je situácia počas prázdnin).
Reálne cez šk. rok je však to, že, keďže chodím domov "neskoro", čiže je už pomaly tma (nerada čítam pri umelom svetle) a tak nejak som stále unavená alebo, nedajbože, sa musím niečo učiť, prečítam takú knihu za týždeň / 5 pracovných dní. Ak má taká kniha dajme tomu 30 kapitol, čiže každý deň prečítam tých 5-6, tak to krásne vydá.
neviem, ale raz som čital jednu knihu čo sme mali čitat na čitatelsky v prvaku, a tu som konečne dočital v štvrtaku. ked som to profke povedal, tak mi zhoršila znamku o stupen, odvtedy nečitam knihy. Rysava Jalovica ma nebavila, ale Cela Smrti, to hej, tu som prečital za 2 tyzdne. mozem za to, ze ma bavi všetko o basach a veznoch?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
49 komentov
pokial citam z vlastnej vole tak Fantasy si extra vychutnavam to si nechavam aj tyzden , lebo kazdu kapitolu treba vstrebat a vychutnat si ju.....
Detektivky 2,3 dni, lebo aj tie treba vychutnavat, ale tam je clovek az prilis zvedavy ako to skonci
tak si to rozvrhnem aspoň na tie tri dni...
a taktiež závisí aj voľný čas a únava....
ale ja som už lenivá, a preto nikdy neprečítam viac než jednu-dve kapitoly hocičoho denne
inak záleží od toho čo taký mauthausen mal tak 200 strán a horko ťažko som ho dala za týždeň, bolo to strašné..
Kedysi som čítala stranu za 50 sekúnd, čiže nejakých päť hodín.
Ale tak, som schopná dať takú knihu za deň, pol dňa, ako by sa mi chcelo (to je situácia počas prázdnin).
Reálne cez šk. rok je však to, že, keďže chodím domov "neskoro", čiže je už pomaly tma (nerada čítam pri umelom svetle) a tak nejak som stále unavená alebo, nedajbože, sa musím niečo učiť, prečítam takú knihu za týždeň / 5 pracovných dní. Ak má taká kniha dajme tomu 30 kapitol, čiže každý deň prečítam tých 5-6, tak to krásne vydá.
a Eldest ma 688 stran to mi trvalo asi tyzden