Zdravim. Chcem sa opýtať tých čo nosia KŠ: Akú značku nosíte? Resp ste s ňou spokojní? Nosíte silikon-hydrogelové alebo hydrogélové? Bola som na vyšetrení vo FOKUS optike a tam mi samozrejme dali len ich privátnu značku (ale aspoň mali snahu sa opýtať akú
Mám soflens 59, sú asi najlacnejšie, ale necítiť to Tieto sú hydrogélové... Tiež mi dala doktorka nejakú ich drahú značku, ktorá mala aj iné zakrivenie ako tieto a to tiež vôbec necítiť. Takže podľa mňa nie je problém meniť druh, záleží to od tvojho oka na čo si dokáže zvyknúť ak ešte niečo, kľudne sa pýtaj
@tinica pokiaľ hodnota zakrivenia nebola výrazne zmenená tak vtedy to vraj nevadí - to som sa dočítala na nete, rovnako som sa dočítala že pokiaľ sa prechádza z priemeru 14 na 14, 2 je to prijatelnejšie ako naopak, ale stále som si nie istá.Apeluje sa že zakrivenie aj priemer musia byť zhodné ..tak neviem no.. Tebe dala doktorka silikon-hydrogelove? Akú značku? Na tie soflens som počula dobré ohlasy.
keď tak pozerám, mohla by som si pozrieť z akého materiálu vôbec mám šošovky
inak som skúšala len dve značky a ostatných sa bojím :/
Soflens mi nesedeli, rezali ma... používam furt Air Optix... ale už musím objednať nové, tak akurát riešim, či skúsiť niečo nové
Ja nosím konkrétne tieto. Sú celkom lacné a môžeš ich nosiť cez deň aj v noci, mesiac vkuse. Mal som ich aj dlhšie, nič sa nedeje.
A sú super, veľmi odporúčam. Zo začiatku môžeš mať pocit suchého oka, kým si na to zvykneš, hlavne cez noc. Ale teraz by som nemenil, jedine kontinuálne.
Nosim silikón -hydrogelove Purevision ktoré su kontinualne,Cize ich mozem mat 30 dni nonstop...Nosim ich stale aj 2 mesiace s tym ze asi 2-3x do mesiaca ked ma skrabu ocistim a necham den Odpocivat oci.... Asi 2 roky to uz takto robim.. Stoja 20e na 3 mesiace,Cize zadarmo
@gibi no presne tie od B&L som pozerala že by som si ich aj kúpila lebo priemer aj zakrivenie majú také isté ako tie čo som dostala od oftometristu, sú tiež silikon-hydrogelové len typ toho silikonu je asi odlišný - mám comfilcon a ten od B&L je bilafilcon. Na jednej stránke dookola zdôrazňujú v príspevkoch že by sa ani typ silikonu nemal meniť ale podľa mňa je to blbosť. Komplikácie by mohli nastať pri zmene S-H na H (aj to len možno??) ale inak je to asi o preferenciach..nie?
@sibell810 Musíš si vyskúšať, čo ti bude najviac vyhovovať. Ja som si ich vybral, lebo sú kontinuálne a cenovo veľmi zaujímavé. Vyskúšal som ich, sedia mi a tak nemám dôvod ich meniť.
Ja mám tiež iné hodnoty. Na jednom oku -1,75, druhé oko -2, ale sedia mi -1,75. Ak sa bojíš, kúp si dva balíčky podľa toho, aké máš dioptrie. Vyjde ťa to rovnako, lebo to budeš mať na 6 mesiacov.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
inak som skúšala len dve značky a ostatných sa bojím :/
Soflens mi nesedeli, rezali ma... používam furt Air Optix... ale už musím objednať nové, tak akurát riešim, či skúsiť niečo nové
zvysok ti velmi neviem poradit. mozno zalezi od toho, ako velmi mas citlive oci. iny druh ti moze, nemusi sadnut.
A sú super, veľmi odporúčam. Zo začiatku môžeš mať pocit suchého oka, kým si na to zvykneš, hlavne cez noc. Ale teraz by som nemenil, jedine kontinuálne.
» www.prolens.sk/tovar/kontaktne...
» www.vasesosovky.sk/acuvue-oasys.ht...