Neviem, či je táto "práca" rozšírená a slušne platená na Slovensku, ale zaujímalo by ma, akosi takzvane "zlepšiť slovnú zásobu". Veľa čítam a diskutujem hlavne o literatúre, ale potrebovala by som niečo viac. Pre príklad som našla úvahu o filme, ktorý ma
@iben ja som kedysi vedel len základ slovnej zasoby.... Vypýtať sa v škole ná WC, vypýtať si v stánku Snickers, pozdraviť, povedať dovidenia, atď... Potom som chcel mať rozšírenu slovnú zásobu, a ani neviem ako, po určitom čase sa zomna stalo zodna ná deň super slovná zásoba...
v @6 naráža zjavne na to, že keď chce niekto pracovať v takejto branži, mal by mať bezchybnú gramatiku. A tým nemyslím, že sa občas pomýli a povie si: "veď to sa stáva" - pretože ľuďom zamestnaným v takomto odbore by sa to stávať nemalo!
a ak niekto naozaj napíše "vo vnútry diváka" mám chuť si vyšklbať oči, pretože tu určite nejde o nejaký preklep alebo čo, toto je jednoducho neznalosť jazyka...
@as ak to takto napísal autor tej úvahy, dobre, ale musí sauznať že má ozaj rozvinuté vyjadrovacie schopnosti, ktoré ten preklep ľahko zatienia. a navyše nie je to kvalifkovaný kritik, začal len s forom na nete, a tak tie gramatické chyby nie sú ža takou hrôzou.
@iben Nemyslím si, že jeho vyjadrovacie schopnosti sú na nejakej extra úrovni, pretože stále dookola opakuje tie isté slová (pripadá mi to, akoby jeho slovná zásoba pozostávala z pätnástich slov a predložiek ) a používa neskutočné množstvo ukazovacích zámen (čo robí text horšie čitateľným a pôsobí to rušivo). Taktiež jeho vetná skladba a slovosled sú miestami naozaj hrozné
Toľko k jeho vyjadrovacím schopnostiam.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
A čo tak venovať sa audioknihám ?
a ak niekto naozaj napíše "vo vnútry diváka" mám chuť si vyšklbať oči, pretože tu určite nejde o nejaký preklep alebo čo, toto je jednoducho neznalosť jazyka...
Toľko k jeho vyjadrovacím schopnostiam.