musím na ňu ešte trošičku dorásť. možno som ju len čítala v nesprávnej chvíli alebo v zlom psychickom rozpoložení :/ .. ale aj tak sa mi páčila a prečítam si ju znova
každý ju ospevuje,ale mne sa nepáčila,nebola nič extra ..proste len o chalanovi ,tkorý netušil čo chcel,a ked už ,tak by som ten príbeh úplne inak napísala,viac by som hlbšie šla do psychologizácie postáv atd .. a nepísala by som to takým štýlom,akým to písal salinger ...neprišla som tej knihe na chuť...čítala som j usíce len raz,ale nijako ma neoslovila...nevidím v nej nič také,žiadny prínos.....to už keby ste čítali Tomáš Tomášových ,ako daleko je do Šanghaja,tak to už by ste potom asi pre tú knihu vraždili,kvôli otmu,aká je super..ked milujete túto niektorí :..::lebo moja naj kniha (ako daleko je do šanghaja)na tú nemá nič proste ..žiadne povinné čítanie..ja by som toto práve zaradila namiesto HOldena za povinné ...kto čítal Tomáša Tomášových vie o čom hovorím
najlepšia kniha ktorú som kedy čítal. no, aj jediná ale neva. proste čítal som ju 2x, raz v angline, raz v slovine, a zistil som že nejsom jediný šialenec a divný človek tu vo svete dakedy som zlomený o vnútri a jediné čo si prajem je sedieť dakde na poli a pozorovať štastné nevinné deti jak sa hrajú, to je všetko čo mi stačí, a ak sa nejaké z nich má zraniť, tak tam budem aby som ho chytil. ale poznám ľudí ktorý tú knihu nepochopili ani im nesadla. ja som o nej napísal aj blog
Keď som ju prvý raz čítala tak som sa s tým chalanom aj celkom stotožnila, tieź mi v tej dobe liezli všetci na nervy. A páčila sa mi. Vždy si ju rada prečítam keď mi lezie svet na nervy.
niekde na začiatku niekto písal,že je to len kniha o ufňukanom chalanovy,čo nevie čo chce,ale podľa mňa,to tak nieje ani z jedného percenta,skôr je to o chalanovy,čo vie,čo nechce! len má strach a obavy,aby neskončil ako debilko čo má predmestský domček,každý víkend hrá poker s kamošmi,má čisté poťahy v aute a pravidelne mesačne jednu súlož so svojou nudnou malomestskou ženou,ktorá vychováva ich 3 deti a celý deň upratuje,pracuje,alebo pozerá z okna a je pyšná na krásne muškáty,svoj pudingový koláč a biely drevený plot...toto presne ten chalan nechce a každé dieťa,ktoré by malo padnúť do tohoto raja/pekla chce zachrániť...
je to ejdna z tých knižiek pri ktorej netreba nejak extra rozmýšľať, skrátka len akoby si počúvala nejakého kamaráta ako ti vraví čo sa mu včera stalo, mne sa ale vcelku páčila
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
50 komentov
mám ju doma, treba vedieť ako ju čítať, pretože obsahuje príbeh, ktorý stojí za vypočutie
@mardzerin tak nečítaj také knihy, čo sa ti nepáčia a vybavené
Napriek tomu, že je to písané celkom dávno, je písaná jazykom mladých ľudí a to sa mi veľmi páči
moct holdena stretnut tak by som mu najradsej prijebala -.-
O tejto knihe viem ale celkom dosť, viem o čom je, viem napísať ideu, obsah, atď... Ak by som si túto otázku vybral na maturite, bolo by to za jedna