Je ich viacero, ale z takých známejších mám rád napríklad Davida Finchera, filmy ako napríklad Se7en, Fight Club, Social Network, The Curious Case of Benjamin Button, alebo teraz nové The Girl with the Dragon Tattoo, to som ešte nevidel. A prvé štyri mám rád asi v tom poradí, v akom som ich napísal.
Mne sa páčil tento film moc, videl som ho minuly rok na Artfilm Feste. Bol o matke, ktorej zobrali syna a neskor, ked bola zajatá ju jeden muž znásilnoval a to bol ten jej syn. Narodili sa jej neskor dve deti a tak začal film. Matka zomierala a tym dvom detom dala za ulohu, aby ich brata našli a odovzdali mu list. Dcera ho nakoniec našla a všetci sa dozvedeli, že ich brat je ich otec. Titulna pieseň je od Radiohead
Na toto mám špecifický názor, vela kvalitných režisérov podla mna len zatial nemalo možnosť sa plne realizovať s kvalitným scenárom a dobrými hercami...
ak mam povedat jedneho tak poviem Spielberg:Schindlers list a Saving private Ryan alebo Band of brothers su podla mna to najlepsie co sa kedy natocilo ale mam rad aj Stonea,Tarantina,Kubricka
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
Tarantino - Reservoir Dogs
- From Dusk Till Dawn - scenár
- True Romance - scenár
Shyamalan - Lady in the Water
- The Village
- Signs
Stranger Than Paradise. Down By Law. Dead Man.
och!
z momentálnych Woody Allen (aj keď má to najlepšie za sebou), David Lynch (nápodobne, teda uvidíme ešte), Jim Jarmusch
Christopher Nolan - Memento ( @soraya odpusť , Insomnia, Batman Begins, The Dark Knight
Tim Burton - snáď nemusím menovať
Guillermo del Toro za Faunov labyrint a Hellboy-a, plus za The Strain, čo je brutálna kniha
Spielberg za nespočetný zoznam skvelých flmov
David Fincher za Podivuhodný prípad Benjamina Buttona a ďalších asi 5 filmov
a ešte Darren Aronofsky za Black Swan, The Fountain a Rekviem za sen.
Quentin Tarantino - Reservoir Dogs, Four rooms, Pulp fiction, kill bill, inglourious basterds, sin city
Christopher Nolan - Inception, Memento,
Jonathan Mackye Gruber, Eric Bress - Butterfly effect
Terry Gilliam - Strach a hnus v Las Vegas, Dvanásť opíc, Monty Python
Martin Scorsese - Prekliaty ostrov, Mafiáni
Richard Kelly - Donnie Darko
David Fincher - Sedem, Fight club, Zodiac, The Game
Ted Demme - Kokain
Antoine Fuqua - Training day
a este vela vela dalsich