Keď máte narodeniny, alebo keď vo vašom okruhu priateľov je niekto oslávenec , tak keď idete oslavovať pozýva ten kto tie narodeniny má alebo vy pozývate spolu s ostatnými danú osobu alebo každý si platí sám. Iba ma to zaujíma lebo v našom okruhu sa vysky
ako kedy..napríklad my s kamarátkami to máme tak, že vždy ten čo má narodeniny pozýva. Ale vždy chodíme na to isté..čiže vlastne keď sa to dá dokopy, tak každý platí sám za seba.
Ani tam nelez keď chceš šetriť. Nejde o to kto platí, ide o to aby sa oslávilo. A aj tak sa to obvykle zvrhne celé a každý platí všetkým a oni jemu. Nerieš
našťastie že narodeniny oslavujem iba s našimi doma
a teda pokiaľ sa ide vypiť niekam pri príležitosti niečich narodenín tak platí každý za seba predsa, alebo niekedy nejaký dobrovoľník na niečo pozve....štandardne jak hocikedy inokedy keď ideme von
ako kedy, ked som robila vyslovene "oslavu" tak som dala urcitu sumu penazi na bar s tym ze ked sa to prepilo si kazdy platil sam..
ked ideme len tak von a nahodou mam narodky tak sa necham pozyvat ja a zalezi to aj od financnej situacie a tak
jasom pri takej príležitosti napríklad zistil akých mám "priateľov"
už vopred sme sa bavili, že je to také narodeninové posedenie a že či si nezaplatia sami za seba, na čo súhlasili avšak keď už prišlo na platenie zacvakal som sám okolo 30 eur (áno viem, že tu teraz nabehnú niektorí, že to nie je žiadna katastrofálna suma, ale ja si nešporím tak, že popýtam od rodičov a oni mi dajú, tých 30 eur si zarobím za 4 mesiace cca a mne to ako malý peniaz vôbec nepríde), najedli sa,a okamžite odišli bez toho aby mi vôbec povedali všetko najlepšie (nepotrpím si na darčeky, tak ale aspoň tú zdvorilistnú frázu poviem, keď idem na oslavu, alebo preukážem aspoň najmenšiu úctu, že na toho človeka zvysoka neserem-.-)
a nevidím nič zlé na tom, keby som ich hostil doma a nie v reštaurácií, tak navarím alebo čo a za to istotne peniaze neberiem, ale ked v reštaurácií nevidím problém v tom, tiež by som platil za seba na iných oslavách a je mi vrcholne trápne ešte niečo zobrať zadarmo
ked mam narodeniny ja, tak chcem aby ma ludia pozyvali, lebo vsak JA mam narodeniny a ked ma narodeniny niekto iny tak aj tak chcem aby pozyvali mna
ale neoslavujem takto, takze sa mi to nestalo este
ak nemajú pre oslávenca darček, tak je super, keď ho pozvú... samozrejme oslávenec by mal niečo aj zaplatiť sám, pretože predsa len je to jeho oslava, ale súhlasím, že by sa to nemalo takto striktne riešiť, proste každý nech priloží peniaze k dielu Ten toho pozve na to, ten zase toho na dačo iné...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
keď idem na nejakú narodeninovú párty, tak oslávenec zaplatí napr. prvú fľašku šampusu a niečo drobné na zmlsnutie potom si už platia ostatní samy...
a teda pokiaľ sa ide vypiť niekam pri príležitosti niečich narodenín tak platí každý za seba predsa, alebo niekedy nejaký dobrovoľník na niečo pozve....štandardne jak hocikedy inokedy keď ideme von
ked ideme len tak von a nahodou mam narodky tak sa necham pozyvat ja a zalezi to aj od financnej situacie a tak
už vopred sme sa bavili, že je to také narodeninové posedenie a že či si nezaplatia sami za seba, na čo súhlasili avšak keď už prišlo na platenie zacvakal som sám okolo 30 eur (áno viem, že tu teraz nabehnú niektorí, že to nie je žiadna katastrofálna suma, ale ja si nešporím tak, že popýtam od rodičov a oni mi dajú, tých 30 eur si zarobím za 4 mesiace cca a mne to ako malý peniaz vôbec nepríde), najedli sa,a okamžite odišli bez toho aby mi vôbec povedali všetko najlepšie (nepotrpím si na darčeky, tak ale aspoň tú zdvorilistnú frázu poviem, keď idem na oslavu, alebo preukážem aspoň najmenšiu úctu, že na toho človeka zvysoka neserem-.-)
a nevidím nič zlé na tom, keby som ich hostil doma a nie v reštaurácií, tak navarím alebo čo a za to istotne peniaze neberiem, ale ked v reštaurácií nevidím problém v tom, tiež by som platil za seba na iných oslavách a je mi vrcholne trápne ešte niečo zobrať zadarmo
čiže takto filtrujem ľudí aj
ale neoslavujem takto, takze sa mi to nestalo este