ideš si robiť diplom?
ak máš dáke základy, tak si ich zopakuj, + skús počúvať sem tam niečo, rozprávať s niekým aa neviem čo viac.. buď tú nemčinu vieš alebo nie, ak sa to teraz nabiflíš neviem či ti to pomôže
POzeraj rozprávky po nemecky, počúvaj v nemčine hudbu a podobne. Prípadne ak máš oblúbený film, ktorému poznáš slová naspamäť mrkni si ho s nemeckým dabingom. Inak nechápem ako sa s flákaním niekto môže dostať do štvrtého ročníka ale nevadí. Nirčo v hlave musíš mať, keďže si v maturitnom ročníku. Zamakaj a zázraky sa vždy dejú. Môj spolužiak vedel po nemecky možno tak guten tag a podobne a zmaturoval na štvortku. Takže tak. ALe výnimka potvrdzuje pravidlo. Veľa šťastia pri maturite. Alebo čo to budeš mať
ty ideš maturovať však? či? ..podľa mňa nejaké tie základy určite máš možno postačí keď si zoženieš nejaké zhrnutie najdôležitejších vecí čo by si mal vedieť na úrovni B1..a asi si musíš pozrieť nejaký seriál /film..najlepšie každý deň..ale musíš celý mesiac makať..a na nejakých 60% to dáš
predpokladám, že sa jedná o maturitu, keď uvádzaš B1. kedysi sa staré monitory dali normálne zohnať, tak zo 5 z každej úrovne. na hearing ťa to nepripraví, ale to nevadí a je to dosť efektívne učenie. požiadavky a typy úloh zostávajú približne rovnaké. plus si k tomu prípadne zožeň doučko, aj keď otázne je, čo ti dá tých asi tak 8 hodín, čo tomu spolu za mesiac dáte.
Ja som druhák na strednej a tiež z nemčiny toho viem málo (snažím sa na 3ky aspoň poťahať) no maturovať pôjdem z angličtiny čiže to nejak neriešim len asi budem mať 4ku na konci roka bo čim ďalej ťažšie veci a nemčinu neznášam (ten jazyk).. čiže budem mať na konci roka asi o 4ku viac
Ja tiež maturujem z nemčiny...za 3 roky
Potrebuješ konverzácie,keďže na maturite budeš aj rozprávať, nájdi si niekoho kto je majster V Nj a celý deň sa rozpravaj len nemecky, čo mu chceš povedať,tak len v nemčine
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
sadni si nad to a uc sa co nevies
pripadne si zozen doucovatela
ale kedze si na to 4 roky sral nadej ti nedavam
zasluzil si si to
ak máš dáke základy, tak si ich zopakuj, + skús počúvať sem tam niečo, rozprávať s niekým aa neviem čo viac.. buď tú nemčinu vieš alebo nie, ak sa to teraz nabiflíš neviem či ti to pomôže
Potrebuješ konverzácie,keďže na maturite budeš aj rozprávať, nájdi si niekoho kto je majster V Nj a celý deň sa rozpravaj len nemecky, čo mu chceš povedať,tak len v nemčine