Ale vždy ma naserie, že toho vlka zabijú! Chudák, akoby on za to mohol.
Ak chcete poznať iný pohľad na túto rozprávku, alebo na rozprávky vôbec, prečítajte si ČARODĚJKY NA CESTÁCH od T. Pratchetta.
Každá rozprávka má aj niečo iné. Napríklad, na Červená čapica môže predstavovať aj dospievanie: preto nosí červenú, a vlk je zvodca a ten poľovník, či horár je nejaký ten otcovský typ atď. Nie je to z mojej hlavy, ale znie to zaujímavo.
Inak, všimli ste si, že väčšina ľudových rozprávok je veľmi brutálna?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
z menovanych tato nechce sa mi velmi rozmyslat nad inymi
s tesnou konkurenciou Cervenej Ciapocky vyhrala Sipkova princezna...
Buď Zlatá priadka alebo Šípková princezná alebo Zlatovláska.
Ale Snehulienku maximálne neznášam, bola to trúba. A Pyšná princezná a Soľ nad zlato sa mi moc nepáčili.
Ak chcete poznať iný pohľad na túto rozprávku, alebo na rozprávky vôbec, prečítajte si ČARODĚJKY NA CESTÁCH od T. Pratchetta.
Každá rozprávka má aj niečo iné. Napríklad, na Červená čapica môže predstavovať aj dospievanie: preto nosí červenú, a vlk je zvodca a ten poľovník, či horár je nejaký ten otcovský typ atď. Nie je to z mojej hlavy, ale znie to zaujímavo.
Inak, všimli ste si, že väčšina ľudových rozprávok je veľmi brutálna?
a Dobsinskeho rozpravky su uplne skvele.. sice riadne krvave a brutalne ale to je na nich to perfektne a nezamenitelne