Podla mňa aj Pentax je dosť frekventovaný.. a to sa nedá povedať.. Canon a Nikon sú úplne naopak, ale podla mňa toto sú dve naj značky aj čo sa týka objektívov a tak ale aj tak, ja som Nikonistka
@rheia a @wewo ja ešte len plánujem kúpiť a preto sa pýtam prv som bola pevne rozhodnutá pre Canon, čo sa týka objektívov tak majú lacnejšie a tak, ale teraz veľa ľudí bere Nikon, že je to jednoduchšie než Canon a miestami aj lepšie.. čiže čo by ste poradili?
Oni sú super obidva len tam máš nejaké rozdiely, napr. objektívy zoomuješ do opačnej strany, ale to sú fakt blbosti ja som s Nikonom maximálne spokojná a všetci Canonisti, čo sú na našom fotokrúžku, sú tiež spokojní takže to je asi aj jedno..
napr ten základný svetelný objektív 50mm/1.8 má Nikon raz tak drahý, ale je vraj o mnoho kvalitnejší ako ten od Canonu..podľa mňa značka je len vec vkusu, nedá sa na to odpovedať. Aj fotograf ti povie,že v niečom je lepší Canon a v niečom inom zase Nikon... Ja mám Nikon a nemenila by som.
Obe značky aj Canon aj Nikon sú podľa mňa rovnako dobré ale záleží na tom čo chceš fotiť. Na prírodu je lepší vraj Nikon lebo má krajšie farby a Canon je lepší na ľudí .
je to čisto vec vkusu, ako či si vybrať telefón s Androidom alebo s iOS.
najlepšie by asi bolo keby si si mohla oba požičať od známych napr. na týždeň a s oboma vyfotiť pár sto fotiek a potom by si vedela povedať ktorý ti viac sadne, pokiaľ nemáš skúsenosti so žiadnym tak je to viac-menej jedno, sú rovnako dobré. A každý preferuje ten čo má, každý ti povie že by nemenil.
s tým čo je napísané v @8 nesúhlasím, že jeden je lepší na prírodu a druhý na ľudí, oba sú dobré na oboje. Nejaké drobné rozdiely vo farbách tam možno sú, ale neverím že by niekto rozoznal ktorá fotka je od ktorej značky foťáku kebyže má dve identické snímky fotené Nikonom a Canonom (s rovnakými nastaveniami), resp. že by vedel priradiť ktorá patrí ktorému foťáku
ale tak pridám sa k tomu čo už bolo povedané, ja mám Canon 550D a nemenil by som
Ja mám Canon a nemôžem si sťažovať(čož však neplatí o tom setovom objektíve...ale to je rovnaké u oboch značiek). Keď si chceš kúpiť jednu z týchto značiek čo uvádzaš,hoď sem aspoň linky na modely,čo chceš...Takto je to ako strielať naslepo
Pentax je tiež skvelý,ale objektívy na neho sú problém trochu zohnať
Ale tak,kebyže mám prachy tak asi investujem do Leicy
Rozmýšľala som nad dvoma čo su tak cenovo dostupnejšie pre mňa a to sú Canon 600D a Nikon 5100.. a v tom sa neviem rozhodnúť, bojím sa, že vyberem zle alebo čo.. a keďže idem na školu úžitkového výtvarníctva ( odbor fotografický dizajn ) potrebujem nejaku kvalitnu no mne prístupnu zrkadlovku..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
najlepšie by asi bolo keby si si mohla oba požičať od známych napr. na týždeň a s oboma vyfotiť pár sto fotiek a potom by si vedela povedať ktorý ti viac sadne, pokiaľ nemáš skúsenosti so žiadnym tak je to viac-menej jedno, sú rovnako dobré. A každý preferuje ten čo má, každý ti povie že by nemenil.
s tým čo je napísané v @8 nesúhlasím, že jeden je lepší na prírodu a druhý na ľudí, oba sú dobré na oboje. Nejaké drobné rozdiely vo farbách tam možno sú, ale neverím že by niekto rozoznal ktorá fotka je od ktorej značky foťáku kebyže má dve identické snímky fotené Nikonom a Canonom (s rovnakými nastaveniami), resp. že by vedel priradiť ktorá patrí ktorému foťáku
ale tak pridám sa k tomu čo už bolo povedané, ja mám Canon 550D a nemenil by som
Pentax je tiež skvelý,ale objektívy na neho sú problém trochu zohnať
Ale tak,kebyže mám prachy tak asi investujem do Leicy
Ale vec vkusu.
hajzelbaba, z tejto ankety skôr vyplýva to, že Canon a Nikon tvoria akýsi užívateľský mainstream