rozhodne by som povinnú literatúru nezavádzal...už len keď je POVINNÁ tak ju tí ľudia čítať nebudú...kniha sa číta dobre vtedy, keď je čítaná dobrovoľne...
a áno, sme dve. Ale nedalo mi to - pamäti národa, chápeš - rozmýšľala som, čo si o našich časoch pomyslia naše deti a vnúčence, keď budú čítať takéto výkvety
dobrovodu, staviarskeho (záchytku konkrétne myslím), rumpliho, vilikovského (ten si nie čom istá či tam je), možno ešte kepplovú ....ale toť prvý 3 sú moja silná trojka!
@dahlia18 no mal by zdieľať alebo nech dajú na to čítanie aspoň viac času...keď mi na strednej vymenovali, čo všetko mám čítať, tak to sa nedalo časovo zvládnuť
a ešte jeden dodatok...keď už by sa malo niečo zaviesť, tak niečo epické, niečo čo pochopí aj prostý človek...nie ako to s tými modrými záclonami (vraj symbol hlbokej depresie hl. hrdinu)
@dahlia18 niečo som si kvôli tej literatúre aj vytrpel dodnes si pamätám ako ma učiteľka trénovala pred tabuľou, že vraj prečo neviem, že slovo "javor" v básni nezobrazuje strom ale "silu národa a jeho majestátnosť" alebo čo to bolo zač a to ja mám z kade vedieť, keď autor bol 100 rokov po smrti, tak ako som sa ho to mal spýtať že čo tým myslel
inak, nemám rád tieto čudesné výtvory. požičal som si knihy od Matkina aj Hiraxa, každú (bolo ich zo 5) som mal prečítanú za relatívne krátku dobu a nemôžem povedať, že by ma ktovieako nadchli. asi to bude tým, že nie som práve príkladným členom cieľovej skupiny
ktorou asi ani nebudú osoby s menej oplzlými obzormi
sa budem opakovať: Vilikovský myslím nie je, Pišťanek by tam asi určite mal byť, Mokoš napr... všeobecne mám pocit, že posledná éra - povojnová, sa len tak preletela
Možno by som tam hodila ešte raz Lasicu, hoci tam už raz je. Lebo inak zo súčasných slovenských už asi nikoho- je to bieda, súčasná slovenská próza a poézia stoja za...no, nestoja za nič, čo sa budeme klamať Ja by som nešla nasilu tou cestou, že koho vybrať zo slovenských...čerta, veď je plno zahraničných a lepších. Tak načo vyberať nezáživných slovenských?! Len do počtu na vyváženie pomeru zastúpenia sl. a zahraničných v povinnom čítaní? Tí, ktorí zostavili momentálne platný zoznam na povinné čítanie, by sa mali zamyslieť nad tým, či práve takýmto spôsobom neodrádzajú od čítania.
@66janica6 dafuq? slovaci ze nevedia pisat? ked sa zastavis v martinuse pri policke so slovenskou tvorbou, tak to tak vyzera, ale z toho si nemozes urobit relevantny nazor snad... treba mrknut veci z vydavatelstva KK Bagala a Ars Poetica (pripadne Modry Peter ci ako sa to vola)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
60 komentov
ale inak nepoznam moc slovenských súčasných autorov...... (málo čítam)
Schizo môže byť
Banáš?
Ako ukážková literatúra... hm. Máme vôbec takú?
Keď už nič iné, áno, súhlasím s Dánom, hoci nerada.
Hoci na druhej strane je tiež pravdou - koľko toho popísali o zemianstve?
A čo taký Boris Filan?
a áno, nemám rada súčasnú "literatúru"
@mielikki no áno, je to niečo podobné
a áno, sme dve. Ale nedalo mi to - pamäti národa, chápeš - rozmýšľala som, čo si o našich časoch pomyslia naše deti a vnúčence, keď budú čítať takéto výkvety
dobrovodu, staviarskeho (záchytku konkrétne myslím), rumpliho, vilikovského (ten si nie čom istá či tam je), možno ešte kepplovú ....ale toť prvý 3 sú moja silná trojka!
a hej, mňa ešte potom raz
aj veroniku šikulovú
@mielikki možno práve toto bude tým "spúšťačom"
@x71 súhlasím vo všetkom
.
.
a vedeli ste, že:
matkin nie je "on"?
inak, nemám rád tieto čudesné výtvory. požičal som si knihy od Matkina aj Hiraxa, každú (bolo ich zo 5) som mal prečítanú za relatívne krátku dobu a nemôžem povedať, že by ma ktovieako nadchli. asi to bude tým, že nie som práve príkladným členom cieľovej skupiny
ktorou asi ani nebudú osoby s menej oplzlými obzormi
zo starších Červeň a Lahola minimálne