@3 ...
Celá táto diskusia má jediný zmysel - dotyčnému jebe na tu jeho cigánsku hlavu, a nemôže sa zmieriť s tým že je stále viac veganov a on nedokáže byť dobrý a nebyť vrah, tak sem dal veganstvo že akože to je choroba že ako ludi azareaguju, celý zmysel tejto diskusie....
VIac sa nevyjadrujem lebo toto je len kokot prefackaný životom ktorému cez net nič nespravím, ale v realite mu niečo robia... na intráku mu bodaju do prdele kokota, takých jak je zakladatel diskusie mlátim každý den...
@5 áno hej hej aj nacistické Nemecko hovorilo že zabíjať židov je nevyhnutné pre udržanie čistoty nemeckého národa... kokotko....
A kokot o tom vies, mäso, hlavné to dnesné "máso" su len antibiotika v umeline, a aj originál mäso - čo také má čo iná strava nemá, v takom množstve? najčastejsie sa argumentuje bielkovinami - soja ma 2,5 krát viac bielkovín jak mäso...
A už sa fakt nevyjadrujem...
@tommyhot pretoze sa nim prezieraju vsetkeho vela skodi. v primeranom mnozstve je zdrave. cize ako argument nula bodov ja vsak nemem v umysle rozoberat ani sa hadat ci veganstvo choroba alebo nie. na to som anketu nezakladal.
@sexywoman s tebou si nemam co povedat 20kilovy 15 rocny borec chod sa radsej pripravovat na nastup do specnaz ci kde si to chcel ist
@sexywoman lebo kvantita a kvalita su kapek ina vec. Inak velka cast soje je priemyselna s bohuzial aj tou Vas krmia. Raz som pri pojednaniach o zdravej vyzivy narazil na blog nejakeho guru zdravej vyzivy a prestal jest soju po tom co videl v Juznej Amerike soju, ale nie jedlu, no technicku/priemyselnu
Inak takychto argumentacnych horlivcov co tlacia svoj nazor cez nadavky milujem...
@bress This... Navyse by som povedal, ze na cukrovku najviac trpia ludia, ktorych majoritnou castou potravy su obilniny a chleba, k tomu fanta a mirinda...
Nehovoriac o tom ake ine problemy sposobuje maso (telo ho nevie rychlo travit, cize tam hnije, vytvara sa prostredie pre bakterie atd), hlavne to z obchodov, plne antibiotik a kdeakeho svinstva.
Kazdopadne nikomu nehovorim, ze nema jest maso, je to kazdeho vec, len sa divim, ze niekto poklada veganstvo za chorobu.
@kalk aha a tvoj nicim nepodlozeny "argument" bol za 10 bodov?
@tommyhot ako som uz povedal nechcem sa zapajat do diskusie ci to je alebo nie je choroba. mas vsak pravdu, tiez som svoje tvrdenie nicim nepodlozil a ani neplanujem
@sexywoman len taká pikoška, keď sa tu už spomína to nacistické Nemecko.. tak jeho vodca bol tiež vegetarián a prehlásil, že je neľudské zabíjať zvieratá .. pri ľuďoch mu to asi ľudské celkom prišlo..
@kakofonicka Hitler mal v mnohom pravdu... Aj v tom čo sa týka vegetariánstva-...
Si vezmi že v roku 1940 ked ludia ani nevedeli čo to je nejesť mäso on ho už nejedol, sám prisiel na to že ho nepotrebuje bez toho aby vedel že niekdo žije aj bez neho...
@sexywoman ja si osobne myslím, že človek potrebuje (samozrejme v obmedzenej miere) mäso (a myslím tým mäso, nie tie veci, čo sa predávajú v obchodoch), ale je mi to osobne jedno, ako sa kto stravuje, čiže toto riešiť absolútne nebudem
@kakofonicka Ak by potreboval cisto BIO maso tak by uz na ZEmi ostalo asi 50 milionov ludi (nejake kmene v Afrike), kedze ludia v EU zeru to "mäso" poupravované na antibiotiká pomaly, ...
A nepotrebuje, mäso nemá nič čo by nemal iný druh stravy, uplne obyčajný druh "jedla", nemá vlastne nič iba bielkoviny, ale bielkoviny mas ako hovorím napr. v soji v ovela vacsej miere...
To je jak keby som hovoril ze mandarínka je nevyhnutná pretože obsahuje vitamín C, a je jedno že ho obsahuje aj pomaranč...
Ja som vegetarián 3/4 roky (neviem presne), pred 3-ma rokmi som mal 54 kg, mal som 12/13 rokov, dnes mám 15, o pol roka 16, v mojom veku maju chalani okolo 60 kg, ja mám 89 kg!!! Vsetko svaly, cvicim uz 3 roky a poriadne, davam si zalezat na strave a som aj dost vysokí, mám 188 cm a stále rastiem...
Za moje obdobie cvicenia som nezjedol ani gram mäsa, a pribral som 35 kg za 3 roky... bez mäsa...
berem síce proteiny a gainery atd, ale beriem len napr. sojovy gainer, srvátkový protein, vsetky bielkoviny aj vsetko v nich su z rastlinného povodu, max. z mlieka, ...
@sexywoman bielkoviny z mäsa sú pre človeka prijateľnejšie a telo ich ľahšie prijíma ... ale je to v podstate to isté ako sú rast. bielkoviny
v dnešnej dobe sú chémiou upravované všetky potraviny, či už rastlinného alebo živočišného pôvodu ... takže nič čo ješ nie je 100% prírodné, takže nemá zmysel byť v tomto smere vyberavý
@sexywoman prosimta rayennn, furt tu vypravas jaky si obrovsky a jaky si strasny borec v boxe, tak daj niekedy nejaku fotku svoju, lebo na to ze mas 15 rokov a nikto ta nepozna, tak mas asi najvacsiu hubu z celeho birdzu
@r4ptor Mäso vseobecne je velmi ťažko strávitelné pre človeka a strasne vela energie to minie.... @carpathian na pokeci mám real fotky, najdi najvacsieho borca na pokeci a to som ja a uvidis foto...
@sexywoman Ja tiež som proti klčovaniu zvierat a podobným veciam, ale soja neobsahuje všetky esenciálne aminokyseliny a mäso ich obsahuje. Z hladiska výživy sú pre človeka lepšie živočíšne bielkoviny, pretože sú pre telo prirodzenejšie. Ale s tým mäsom máš pravdu. Dnes to je fakt kopa sračiek napichaná rastovými hormónmi a antibiotikami. Ja si myslím, že dnes to ľudia preháňajú s mäsom, ale aj vegánstvo je pritiahnuté za vlasy. Je úplne prirodzené, že človek má jesť aj mäso pretože ekosystém je tak nastavený. To nie je len výplod mojej fantázie. V našom tele sú prítomné rôzne enzými (proteázy, lipázy), ktoré nie su typické pre bylinožravce a taktiež náš chrup má diametrálne odlišnú anatómiu ako chrup bylinožravcov. Naše črevo je x-krát kratšie ako črevo bylinožravcov a v neposlednom rade nemáme prvoky a baktérie, ktoré sú schopné rozkladať celulózu. Ok, uznávam vegánstvo nie je choroba, pre mna je to postoj a presvedčenie, ktoré síce neuznávam, ale rešpektujem a na druhej strane ked ti je lúto zabíjať zvieratá, nie je ti ľúto využívať tolko rastlín, ovocia a zeleniny? Na tom sa predsa zhodneme, že energetická hodnota kila uhoriek je nižšia ako kila argentínskej sviečkovice
@corwinuss OK tak si mozes dať namiesto kila uhoriek kilo hranoliek... Vsak olej zo slnečnive, hranolky zo zemiakov... a to má velku energeticku hodnotu...
a soju som prirovnal k mäsu čo sa týka bielkovín, čo sa týka aminokyselín to obsahuje zas iná strava, to je jak s tou mandarínkou že obsahuje vitamín C, ale aj pomaranč, a argumentoval by som že ale mandarínka obsahuje aj vodu...
A mäso vseobecne ako som písal je pre človek ťažko strávitelné aj napriek tomu že je tepelne upravené...
ovela viac energie zožere jak ked si dás hranolky napr. ...
A daj pred 1-ročné decko ktorému este nenajebali do hlavy že mäso musí jesť aby bol velký jablko a krílika, čo si vyberie... v skutočnosti by mal byť králik v neupravenej forme, čiže krvavé mäso roztrhané....
A najvyspelejsi zivocich Zeme akože podla teba musí spôsobovať utrpenie a zabíjať preto aby prežil a jedol hej... ?
A prečo mäso v neupravenej forme potom nie je pre človek strávitelné? Akože môžes ho zjesť, ale môžes zjesť aj hlinu, ked zjes mäso surové tak dostanes pasomnicu a vsetko možné...
A ostatné mäsožravce si zjedia mäso aj surové, ludia ho musia upraviť tepelne... ale hje sme mäsožravci... !!!
Mne je absolutne jedno čo kdo hovorí proste ja sám na sebe som dospel k záveru že nepotrebujem mäso, mám 15 3/4 roky nejem mäso 3 roky cvičím mám 188 cm 89 kg som uplne vymakany fakt mám super postavu, kosti mám pevné jak z ocele, nikdy som nemal nič zlomené, a ak by som mal slabé kosti tak by som nebol tak silný a nemal by som také super sportové výkony jak mám atd...
Napr. v člnkovom behu som presiel 130 kôl!! A zvládol by som aj viac ale uz bol koniec... chapes tomu ze viac jak 130 kol neexistuje lebo nerataju s tym zeby to kdosi presiel a ja som to dal... a nejem maso...
A som celkovo zdravý aj doktorky sa čudovali uz X krát aj v minulosti ked brali krv napr. a nemusel som byt kopu krát ani očkovaní atd...
no ked som videla tych ludi co davaju za priklady v ty schudni a ty priber ako strasiakov tym obeznym, co maju 4 brucha, pichaju si do brucha inzulin a hentie diabeticke nohy(diera v nohe a oskrabava ti to sestricka a este hovori, ze niekedy sa to osetrovanie zda uplne marne a je to blby pocit, ale je to jej praca), co sice nedavali, ale v inej relacii som videla, tak podla mna je to stokrat horsie nez taka smrtkovska postava anorekticky pred smrtou. @narazuvzdornaa
@corwinuss soja je zly priklad, ale bohuzial Rayennn je 15 rocne decko a nevie moc vela o veganskej vyzive. Ja sa snazim mat vyvazenu vegan stravu (super su vsetky mozne strukoviny, pripadne nahrady masa z cervenej repy atd.) a k cviceniu jem hrachovy protein, ktory ma cele amino spektrum s velmi dobre vyvazenym pomerom.
@sexywoman no a ajtak sa nedozil obzvlast vysokeho veku ale pozor!!! bol na pervitine!! ani cesi,ani japonci ale nemci v 2.svetovej vojne vynasli pervitin!! davali ho vojakom a sam hitler ako vodca musel pred celym nemeckom, vyzerat zdravy a silny tak bral pervitin a este kopu dalsich liekov k tomu
čtjb, veganstvo choroba, to chces silou mocou rypat a vyvolavat hadku na internete ci co?
Veganstvo je buducnost nasej civilizacie, lebo vsetky tieto veci co skodia narodu - drogy, prezieranie sa masom a nicenie prirody, pedofilia a podobne neduhy, vsetko to vyplyva z kapitalizmu a jeho zbrane voci spolocnosti - liberalizmu. System vytvara slabych ludi, aby ich mohol ovladat a vyuzivat. Clovek co nie je schopny si sam ani odopriet skodlive maso, alkohol, drogy... taky clovek nebude nikdy hrozbou proti systemu. Slaby narod je predurceny k tomu aby sluzil vyssej moci...
@hadimistr aj ked ja nehovorim ze verim hej.. ale do istej miery pripustam a davam tomu par percent ze skutocne hitler v 1945 nezomrel.. ze sa mu podarilo ujst do juznej ameriky a tam este 20-30 rokov absolutne inkognito zil.. ved rusi, teda ne rusi ale Stalin by sa pochvalil aj mrtvym Hitlerovym telom..
podla mna celkom logicky, duplom este ze tak tromfli usa, vb a fr, ze rusi nasli hitlerovo telo a nie zapadniari..
@hadimistr podobna kktina jak bin ladin a usa DDDD hodili mrtve telo do mora podla islamskych tradicii.. tomu uveri mozno tak ten co veri v santa clausa
@sexywoman preto nedokážeme stráviť mäso v surovom stave,lebo evolúcia nás prispôsobila aj zubami na to,že jeme tepelne upravenú stravu už niekoľko tisíc rokov.
@sexywoman btw VŠETKY zvieratá vo voľnej prírode sú plné parazitov, pásomnicu dostane medveď, vlk ... popisuje to napr vedec farley mowat » www.databazeknih.cz/knihy/nedelejte... ktorý opisuje pitvy uhynutých zvierat. človek si to v paleolite všimol a zistil že tepelnou úpravou parazity skapú a práve preto začal variť. inak pásomnicu či mrle kľudne dostaneš aj z neumytého ovocia či zeleniny. dnešné mäso je viac menej parasite free a je stráviteľné aj v surovom stave, jeden môj kamarát bežne konzumuje surového lososa a kuracie prsia.
@oiquell@69 (lol jaké číslo príspevka ti vyšlo) ten aspoň neni kartár ako slečna a tá ciga je vraj netestovaná na zveroch, podľa komentára jedného súdiac
@waagbistritz69 slečna je značne zadubená pozerám z extrému do extrému. inak stačí kúpiť tabakové listy ktoré na 100 percent neboli testované na zveroch a nie predvádzať sa s debilnými predraženými cigaretami pueblo
@afew jasné, že pri morbídnej obezite čo ja viem 170+ kg sa človek nedokáže o seba postarať a je to hrozné.
Ale anorexie je psychická choroba. Kopa obéznych ľudí žije plnohodnotne a majú a možno nemajú pridružené fyzické zdravotné problémy, a kopu sračiek od okolia. Ale anorexia je obsesia a šťastní anorektici neexistujú, narozdiel od šťastných obéznych ľudí.
Hlavne si myslím, že henten tvor, na ktorého som reagovala, sa rozhodoval podľa kritéria ,fuj, tučnú ženu by som nechcel'.
chudnutie nie je až také ťažké, samozrejme pokiaľ človek nemá vážne zdravotné problémy a telo mu schudnúť nedovoľuje, ale tučných, obéznych ľudí ktorý žerú všetko čo sa ani za jedlo považovať nemôže a sú slabí, nemajú silnú vôľu nemám rada a považujem to za chorobu
@oiquell no to hej, ono hlavne čo som počul tak pri sušení tabaku celkovo sa spotrebujú celkom dosť veľké jeby dreva etc.. čiže aj z ekologického hľadiska taká zbytočnosť že to až pekné neni :/
@sexywoman ja viem, že aj sója, resp. strukoviny všeobecne obsahujú bielkoviny, lenže keď som napríklad na škole mala predmet "krmovinárstvo", tak nám tam pani doktorka pekne povedala, že rastlinné bielkoviny nedokážu plnohodnotne nahradiť bielkoviny živočíšne.. ja sa o tom vadiť ale jednoducho nebudem, hovorím, že je to každého osobná vec, čo je alebo neje @oiquell no tak to mám potom blbé zdroje a že som to nečítala iba na jednom mieste .. :/ whatever, my bad potom
@kakofonicka doktorka povedala takže je pravda... ? Bielkovina ako bielkovina... Napr. arasidy obsahujú aspoň tie co ja kupujem az 54% bielkovin!! Oveľa viac jak mäso... Ja mám úplne u pici co hovorí doktorka, aj tak každá tvrdí čosi iné... Ja mám odpozorovane na sebe... pripomina mi to dnes jak mi babka zas dohovarala: ale mäso obsahuje látky co žiadne iné neobsahuju.... No a ja jej nato: A aké? Povec aké konkretne, bielkoviny ci co....
No a tu skoncila, toto ma len natlcene v hlave lebo keď bola mala tak jej doktorka hovorila ze keď nebude papat maso tak bude mať slabe kosti... a pritom kosti potrebuju vápnik s ktorým mäso nemá nič...
Ale ide o toto: bielkoviny, sacharidy, mastne kyseliny, všetko co ma mäso ma aj hocico iné...
Ja mám 89 kg a 15 rokov... + mám 188 cm... A to 3/4 roky nejem mäso... Sice berem proteiny a gainery, ale len so sojovou, max. mliecnou bielkovinou...
Proste ja vidím na sebe jak napredujem aj bez mäsa....
A keď sa bavíme o tom vstrebavani, celkovo mäso sa oveľa ťažšie a len tak tak strávi v ľudskom organizme, potrebuje nato veľa energie... A to sa bavime o tepelne upravenej forme....
Keď si das 200 g sosovice a 200 g mäsa tak sosovica sa ľahšie stravy... A aj keby sa zrovna bielkoviny ľahšie strávili zivocisne, co uz.... Dajú sa vstrebat aj rastlinne, a ja som celý z rastlinnych, 99% protakov a gainerov bolo sojovych...
@sexywoman ja samozrejme viem, že mäso nie je práve najľahšie stráviteľné, na druhej strane, keď sa niekto 30 rokov venuje krmovinárstvu a výžive, tak nebudem spochybňovať to, čo hovorí
a opäť hovorím, že je mi to úplne jedno kto, čo je, tak nechápem, prečo máš potrebu ma za každú cenu presvedčiť, že nejesť mäso je dobré, keď som nikde nenapísala, že je to zlé
takže si rob, čo chceš, je mi to ukradnuté.. ja mám okolo seba dosť vegánov a kadejakých vitariánov a alternatívnych požieračov, že poznám tieto argumenty odpredu aj odzadu
takže ešte raz - nech si každý je, čo chce a čo mu chutí
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
92 komentov
Celá táto diskusia má jediný zmysel - dotyčnému jebe na tu jeho cigánsku hlavu, a nemôže sa zmieriť s tým že je stále viac veganov a on nedokáže byť dobrý a nebyť vrah, tak sem dal veganstvo že akože to je choroba že ako ludi azareaguju, celý zmysel tejto diskusie....
VIac sa nevyjadrujem lebo toto je len kokot prefackaný životom ktorému cez net nič nespravím, ale v realite mu niečo robia... na intráku mu bodaju do prdele kokota, takých jak je zakladatel diskusie mlátim každý den...
A kokot o tom vies, mäso, hlavné to dnesné "máso" su len antibiotika v umeline, a aj originál mäso - čo také má čo iná strava nemá, v takom množstve? najčastejsie sa argumentuje bielkovinami - soja ma 2,5 krát viac bielkovín jak mäso...
A už sa fakt nevyjadrujem...
@sexywoman s tebou si nemam co povedat 20kilovy 15 rocny borec chod sa radsej pripravovat na nastup do specnaz ci kde si to chcel ist
Inak takychto argumentacnych horlivcov co tlacia svoj nazor cez nadavky milujem...
aj ked obe su nechutne asi rovnako, ked ma clovek 150 kg alebo 40..
Soja je komplet prírodná oproti mäsu dnesnemu ..
Nehovoriac o tom ake ine problemy sposobuje maso (telo ho nevie rychlo travit, cize tam hnije, vytvara sa prostredie pre bakterie atd), hlavne to z obchodov, plne antibiotik a kdeakeho svinstva.
Kazdopadne nikomu nehovorim, ze nema jest maso, je to kazdeho vec, len sa divim, ze niekto poklada veganstvo za chorobu.
@kalk aha a tvoj nicim nepodlozeny "argument" bol za 10 bodov?
to už potom iba homosexualita tu chýba
Si vezmi že v roku 1940 ked ludia ani nevedeli čo to je nejesť mäso on ho už nejedol, sám prisiel na to že ho nepotrebuje bez toho aby vedel že niekdo žije aj bez neho...
ale nedá mi jedna vec.....nepáči sa mi ako tu niektorí spájajú konzumáciu mäsa s civilizačnými chorobami a nezdravým životným štýlom.
Zdravý životný štýl a zdraviu prospešný jedálničke je jedna vec a nejedenie mäsa je vec druhá. Netreba to brať ako jedno.
A nepotrebuje, mäso nemá nič čo by nemal iný druh stravy, uplne obyčajný druh "jedla", nemá vlastne nič iba bielkoviny, ale bielkoviny mas ako hovorím napr. v soji v ovela vacsej miere...
To je jak keby som hovoril ze mandarínka je nevyhnutná pretože obsahuje vitamín C, a je jedno že ho obsahuje aj pomaranč...
Ja som vegetarián 3/4 roky (neviem presne), pred 3-ma rokmi som mal 54 kg, mal som 12/13 rokov, dnes mám 15, o pol roka 16, v mojom veku maju chalani okolo 60 kg, ja mám 89 kg!!! Vsetko svaly, cvicim uz 3 roky a poriadne, davam si zalezat na strave a som aj dost vysokí, mám 188 cm a stále rastiem...
Za moje obdobie cvicenia som nezjedol ani gram mäsa, a pribral som 35 kg za 3 roky... bez mäsa...
berem síce proteiny a gainery atd, ale beriem len napr. sojovy gainer, srvátkový protein, vsetky bielkoviny aj vsetko v nich su z rastlinného povodu, max. z mlieka, ...
v dnešnej dobe sú chémiou upravované všetky potraviny, či už rastlinného alebo živočišného pôvodu ... takže nič čo ješ nie je 100% prírodné, takže nemá zmysel byť v tomto smere vyberavý
@carpathian na pokeci mám real fotky, najdi najvacsieho borca na pokeci a to som ja a uvidis foto...
Odjeb sa už
a soju som prirovnal k mäsu čo sa týka bielkovín, čo sa týka aminokyselín to obsahuje zas iná strava, to je jak s tou mandarínkou že obsahuje vitamín C, ale aj pomaranč, a argumentoval by som že ale mandarínka obsahuje aj vodu...
A mäso vseobecne ako som písal je pre človek ťažko strávitelné aj napriek tomu že je tepelne upravené...
ovela viac energie zožere jak ked si dás hranolky napr. ...
A daj pred 1-ročné decko ktorému este nenajebali do hlavy že mäso musí jesť aby bol velký jablko a krílika, čo si vyberie... v skutočnosti by mal byť králik v neupravenej forme, čiže krvavé mäso roztrhané....
A najvyspelejsi zivocich Zeme akože podla teba musí spôsobovať utrpenie a zabíjať preto aby prežil a jedol hej... ?
A prečo mäso v neupravenej forme potom nie je pre človek strávitelné? Akože môžes ho zjesť, ale môžes zjesť aj hlinu, ked zjes mäso surové tak dostanes pasomnicu a vsetko možné...
A ostatné mäsožravce si zjedia mäso aj surové, ludia ho musia upraviť tepelne... ale hje sme mäsožravci... !!!
Mne je absolutne jedno čo kdo hovorí proste ja sám na sebe som dospel k záveru že nepotrebujem mäso, mám 15 3/4 roky nejem mäso 3 roky cvičím mám 188 cm 89 kg som uplne vymakany fakt mám super postavu, kosti mám pevné jak z ocele, nikdy som nemal nič zlomené, a ak by som mal slabé kosti tak by som nebol tak silný a nemal by som také super sportové výkony jak mám atd...
Napr. v člnkovom behu som presiel 130 kôl!! A zvládol by som aj viac ale uz bol koniec... chapes tomu ze viac jak 130 kol neexistuje lebo nerataju s tym zeby to kdosi presiel a ja som to dal... a nejem maso...
A som celkovo zdravý aj doktorky sa čudovali uz X krát aj v minulosti ked brali krv napr. a nemusel som byt kopu krát ani očkovaní atd...
Hitler - nefajčiar, abstinent, vegetarián...
Veganstvo je buducnost nasej civilizacie, lebo vsetky tieto veci co skodia narodu - drogy, prezieranie sa masom a nicenie prirody, pedofilia a podobne neduhy, vsetko to vyplyva z kapitalizmu a jeho zbrane voci spolocnosti - liberalizmu. System vytvara slabych ludi, aby ich mohol ovladat a vyuzivat. Clovek co nie je schopny si sam ani odopriet skodlive maso, alkohol, drogy... taky clovek nebude nikdy hrozbou proti systemu. Slaby narod je predurceny k tomu aby sluzil vyssej moci...
podla mna celkom logicky, duplom este ze tak tromfli usa, vb a fr, ze rusi nasli hitlerovo telo a nie zapadniari..
naši predkovia ho jedli, eskimáci ho dodnes jedia v surovom stave a mnoho iných a žijú dodnes, je to len nezvyk človeka
- obsahuje omnoho viac vyživných látok, aminokyselín a pod. ako tepelne spracované
je to stav vysokeho uvedomenia sameho seba a prostredia okolo
bitch please veganism is sooooooooooooooo healthy as you can see
ak je napríklad TOTO budúcnosť našej civilizácie tak sa môžme ísť rovno povešať
:
.
toto snáď nie je možné ty retard
Ale anorexie je psychická choroba. Kopa obéznych ľudí žije plnohodnotne a majú a možno nemajú pridružené fyzické zdravotné problémy, a kopu sračiek od okolia. Ale anorexia je obsesia a šťastní anorektici neexistujú, narozdiel od šťastných obéznych ľudí.
Hlavne si myslím, že henten tvor, na ktorého som reagovala, sa rozhodoval podľa kritéria ,fuj, tučnú ženu by som nechcel'.
@oiquell no tak to mám potom blbé zdroje a že som to nečítala iba na jednom mieste .. :/ whatever, my bad potom
No a tu skoncila, toto ma len natlcene v hlave lebo keď bola mala tak jej doktorka hovorila ze keď nebude papat maso tak bude mať slabe kosti... a pritom kosti potrebuju vápnik s ktorým mäso nemá nič...
Ale ide o toto: bielkoviny, sacharidy, mastne kyseliny, všetko co ma mäso ma aj hocico iné...
Ja mám 89 kg a 15 rokov... + mám 188 cm... A to 3/4 roky nejem mäso... Sice berem proteiny a gainery, ale len so sojovou, max. mliecnou bielkovinou...
Proste ja vidím na sebe jak napredujem aj bez mäsa....
A keď sa bavíme o tom vstrebavani, celkovo mäso sa oveľa ťažšie a len tak tak strávi v ľudskom organizme, potrebuje nato veľa energie... A to sa bavime o tepelne upravenej forme....
Keď si das 200 g sosovice a 200 g mäsa tak sosovica sa ľahšie stravy... A aj keby sa zrovna bielkoviny ľahšie strávili zivocisne, co uz.... Dajú sa vstrebat aj rastlinne, a ja som celý z rastlinnych, 99% protakov a gainerov bolo sojovych...
a opäť hovorím, že je mi to úplne jedno kto, čo je, tak nechápem, prečo máš potrebu ma za každú cenu presvedčiť, že nejesť mäso je dobré, keď som nikde nenapísala, že je to zlé
takže si rob, čo chceš, je mi to ukradnuté.. ja mám okolo seba dosť vegánov a kadejakých vitariánov a alternatívnych požieračov, že poznám tieto argumenty odpredu aj odzadu
takže ešte raz - nech si každý je, čo chce a čo mu chutí
Obezita je metabolická choroba.