Viac sa mi pozdáva Canon ale zas pri Nikone je lepší obiektív ktorý by som časom nemusel hneď meniť tak ktorý by ste si vybrali tý čo fotíte a keby sa nedívate nato že jeden je CANON a druhý Nikon
no, ten nikon ma take profesionalnejsie spracovanie, pre mna osobne by bolo napriklad plusom, ze nikon ma ten taky stavovy display hore, dalej, ze ma menej megapixelov, ale zaroven dost, aby to robilo pekne fotky aj pri vacsich zvacseniach.. cize urcite sa bude menej prejavovat sum, ked na 1 pixel dopadne viac svetla... keby ide o FX snimac, tak uz by to bolo mozno diskutabilne... ale ja osobne sa chystam kupit si Pentax K-5 a urcite objektivy s pevnym ohniskom
Výklopný displej je pri fotení makra obrovská výhoda. Ďalšou výhodou je kvalitné video (avšak treba sa to naučiť).
Nikon je kvalitný, to je jasné ale pre mňa má komplikované ovládanie. Kamoš má D7000 a pre mňa je to španielska dedina s ním fotiť, a vec druhá, oproti mojej 550D je to posilovať krčných svalov (s nasadenou 105kou). A ďalšia vec, D90 má už svoj vek.
@lucina223 na obranu, k 600ke je už dodávaný reevideovaný objektív. I keď stále je to iba seťák. Ale zas stačí si ho porovnať so staručkým nestabilizovaným dodávaným napr. k 350D alebo 400D a hneď je tam pokrok k lepšiemu.
18-135 f3.5-5.6 IS je plastový hnus s trochu lepšou ostrosťou proti lacným seťákom, D90 je už trošíčku starší model i keď stále veľmi dobrý, ten objektív nieje taký strašný a pokiaľ sa nechystáš investovať ďalej tak rozsah ti postačí na viacero situácií, naproti tomu 600D je nový mode, video, kvalita objektív k tomu je samozrejme horší oproti tomu hore, ber skôr to čo ti viac padne do ruky.... ale so žiadným z nich to nepokazíš, i keď dá sa napr. 500D,550D + nejaké sklo k tomu... Nepotrebuješ to ani tak vedieť ovládať ako vedieť fotiť Môžeš vedieť stlačiť spúšť pri ISO 100, F/16, 1/250 a ISO 3200 F/8(rôzne...) 1/150 pri lowlight, z jedného ti vznikne tma, z druhého možno dobrá expozícia Pokiaľ nevieš čo to o fotografovaní tak manuál v krabici ťa to až tak nenaučí... L-kové sklá u Canonu už majú svoju kvalitu, tie objektívy aj niečo vydržia, nie ako tie lacné low-end plasty...
A ak by som porovnal ovládanie Canon vs. Nikon tak mi to príde jednoduchšie u Canonu, menu je prehľadnejšie, všetko je viacmenej rozdelené a nieje tam toľko položiek ako u nikonu, na tele taktiež tlačidlá, ktoré sú fakt potrebné.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
Viac sa mi pozdáva Canon ale zas pri Nikone je lepší obiektív ktorý by som časom nemusel hneď meniť tak ktorý by ste si vybrali tý čo fotíte a keby sa nedívate nato že jeden je CANON a druhý Nikon
odkazy máte tu:
» www.datart.sk/katalog/Digital...
» www.fotolab.sk/produkt-42/deta...
ja ako nikonak hovorim prvu moznost ...mam D90 a som s nim spokojny velmi
tu máš porovnanie tých dvoch, počtom získaných bodov v teste sú si podobné, treba avšak zvážiť čo uprednostniť
» snapsort.com/compare/Canon-6...
D90- maximálna kvalitka (Ja mám zatiaľ D3100) + ten objektív...
Čo viac si môže človek priať
Nikon je kvalitný, to je jasné ale pre mňa má komplikované ovládanie. Kamoš má D7000 a pre mňa je to španielska dedina s ním fotiť, a vec druhá, oproti mojej 550D je to posilovať krčných svalov (s nasadenou 105kou). A ďalšia vec, D90 má už svoj vek.
» www.digimanie.cz/art_doc-BF6D749...
Kamoš fotí s 60D-čkom,mal tam nasadený 18-135 f3.5-5.6 IS a teraz prešiel na L-kové objektívy(bez stabilizácie zatiaľ) a je tam dosť viditeľný rozdiel
» www.digimanie.cz/compare.jsp?doc...