Ahojte, viem, že takéto témy sú tu často, ale keďže je na trhu neustále nová elektronika, tak ma zaujíma váš názor/rada. Idem na jamu-audiovizuální tvorba a divadlo a potrebujem si kúpiť nejakú schopnú zrkadlovku (pokračovanie v 1.komente)
Na ktorú by som mohla fotiť (logicky) a robiť aspoň trochu kvalitnejšie videá. Doteraz som sa tomu venovala iba amatérsky a zo zábavy, ale v škole budem robiť rôzne projekty, robiť záznamy podujatí, nejaké študentské filmy, takže potrebujem niečo lepšie.. Bola by som vďačná, ak by ste mi poradili aj čo sa týka objektívov a samotného príslušenstva, ktoré je dobré mať, samozrejme, mikrofón určite budem potrebovať, keďže fotoaparát nie je kamera... Rada by som sa zmestila tak do 700€,takže neočakávam kvalitu kamier za 6000€ Ďakujem za každú reakciu
no poradil by som ti Hasselblad H6D ale len telo stoji cca 7 000 €. Ale pokial to ches hlavne na videa, preco si nekupis radsej kameru, napr. Sony FDR - AX 33 alebo Sony FDR - X 3000 - slusne videa, maju samozrejme funkcie fotaku, cena do 700,- € a X 3000 ma tusim 4K. A keby si si bola ochotna priplatit tak do toho litirka, tak celkom slusna je Blackmagic Cinema, vreckova filmová kamera
@dzidzi420 da sa este vobec kupit? ved to je tusim 5 r. stary stroj... inak nie je zly, ale skor len na fotky, mali nekvalitne senzory a problem s pixelmi, navyse sa predavali dost draho a len s obj. 18 - 55, samotne telo stalo skoro 700,- € takze s nejakym kvalitnym sklom vysiel nad 1000,- €
ja sa do tejto témy nerozumiem, ale viem že kamarát keď kupoval, radil sa s jeho kamošom, ktorí fotí profi a ten mu hovoril že na tele skoro vôbec nezáleží a nie je vôbec veľký rozdiel medzi lacnejšími a drahšími, ale veľké rozdiely robia najmä objektívy, takže aj on si kupoval nejaké základné telo od Nikonu a kvalitnejší objektív
@dzidzi420 spokojná si s fotením s ním alebo s videami? 18 - 55 ani nepocitam za normalny objektiv, s nim sa predavaju skoro vsetky zrkadla a ten sa da tak rovno ulozit do suflika...
@Danieldevil samozrejme, objektivy su velmi dolezite ale dolezite su aj creva v tele...
no ak to chceš na video tak nech to má aspoň 1080p 60fps... 60fps kvoli slowmo... takže napr canon 80d + nejaký objektív a záleží hlavne na objektívoch... modelova situacia: 1. RED 8K kamera + smiesny objektiv = smiesny zaber v 8K rozliseny
2. slabsi fotak co da len 1080p + namakany objektiv = namakany 1080p zaber
Nejde o kvalitu fotoaparátu, ale o to, či fotiť vieš. Aj s obyčajným digitálom sa dajú nafotiť super fotky. Je to vo fotke, nie vo foťáku. Je myslím jedno aký kúpiš, ale najlepšie vyrábal voľakedy Fujifilm. tak možno od nich by som vzal. Hlavne si dávaj pozor na objektív a na všetky parametre, ktoré budeš potrebovať.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
fotím tak isto 6Dčkom tá cena je super k tomu si nájdeš nejaké čočky na bazoší
@Danieldevil samozrejme, objektivy su velmi dolezite ale dolezite su aj creva v tele...
2. slabsi fotak co da len 1080p + namakany objektiv = namakany 1080p zaber