vyššie spomenutá maďarčina, nemčina a fínčina sú náhodou celkom fajn
(dobre, ľúbim fínčinu a nemčina je pekná, ak sa ju nemusím učiť a niekto to nepreháňa s prízvukom, ale ide o podstatu)
(ale teda čisto v rámci mojej averzie románskych jazykov s výnimkou latinčiny a možno rumunčiny, to si nie som istá, poznám len jednu vetu , možno gramaticky alebo etymologicky sú zaujímavé, mne proste nesedia a mám strašne menšinový vkus na jazyky
AKO NEMOZE KTOSI MAT RAD NEMČINU! na ucho!!! (argumenty ako hitler a a fašisticky jazyk-omyl-talianstko, neberiem, skorej beriem prepojenie s momoglamorous...to už ako chápem,)
ale proste!! :
+ako všetci lubkaju angličtinu ale hejtujú nemčinu... minule som učila vietnamku zaklady nemčiny, proste vyslovnosť a tak a povedala mi že jej znie nemčina ale strašne podobne ako angličtina... (samozrejme ako i nam sa môžu zdať ázijské -presnejšie prozodické keďže ňou je vietnamčina ale japonština tuším už nie napr... nepamatam presne ale to je jedno, velmi podobné) ale proste nie je to až taký priepastný fuj fuj rozdiel
@thunderstorm neviem to identifikovať, proste španielčina je podobne divná hatlanina ako taliančina a francúzština bude niečo podobné, len s ráčkovaním
alebo inak, taliančina a španielčina znejú strašne hádavo, aj keď by bola debata o svetovom mieri, averziu k francúzštine neviem definovať inak, ako to, že som nemčinár, tak sa to na mňa podvedome nalepilo
@mielikki s hádavosťou taliančiny musím súhlasiť a tiež by som pochopila, že francúzština nemusí lahodiť každému, predsa len je to veľmi špecifický a osobitý jazyk (podobne ako nemčina). ale tá španielčina.. učím sa tri roky a každý, príde mi nádherná a taktiež kto sa dozvie že viem niečo po španielsky ochká a závidí a chce počuť aspoň dve-tri vety, preto ma to zaujalo každopádne vďaka za objasnenie
@thunderstorm svojho času som španielčinu počula takmer denne, takže som mala čas si na to vytvoriť názor, v každom prípade, ako som spomenula vyššie, mám veľmi nevšedný vkus na jazyky
+ juh ma nikdy nijak nelákal, vlastne ničím (možno okrem nejakých historických pamiatok), tak to možno tiež zohráva svoje
(a neviem, prečo si to tu tak obhajujem, keď odporcovia nemčiny na to nikdy nepotrebujú argumenty, možno kvôli @13 , možno sa nechcem nikoho dotknúť alebo niečo také
Všetky sa mi páčia, len niektoré sú mi sympatické viac a niektoré menej... Ale najmenej sympatická je mi asi maďarčina, ale aj tak sú veci, ktoré sa mi aj na nej páčia
inak pre vasu informaciu, nemcina je makky jazyk, je ovela maksia ako slovencina, ked sa tu tolko ludi obhajuje aka je to tvrda rec, nema ani typicke slovenske ostre R, aj to naostrejsie nemecke R nie je stale uplne vyslovovane ako nase R a vela dalsich hlasoch sa vyslovuje uplne makko, aj take CH, to nikto nevyslovi ako nase CH
a ako v @60 nemec nic nevyslovuje, to je len preafektovane
@momoglamorous zo začiatku mi neprišla až taká vtipná, ale teraz v štvrtom ročníku sme mali novú učiteľku a my sme mali normálne záchvaty smiechu, keď hovorila... hlavne preto, že vkuse niečo mlela po nemecky, pýtala sa nás niečo a nikto jej nerozumel
a všetky jazyky nie sú hrozné... francúzština je napríklad pekný jazyk
@simka1311 no, frabcuzstina sa aj mne zdala pekna, pokial som nezacala s Francuzmi pracovat, proste pokial sa s nimi nesnazis dohovorit, ten jazyk sa ti bude zdar v pohode, ale ked francuz zacne akymkolvek cudzim jazykom, vsetko znie ako frabcuzstina a ty s amusis dovtipit, co sa snazi povedat ja pre toto nenavidim francuzstinu a co teraz mame v nemecku francuza na vymennom pobyte, on presne takto rozprava a vsetci sa vzdy smeju, ze co sa to snazi povedat a podla mna mu ani profky nerozumeju, len pritakavaju hlavou, lebo je strasne aktivny na hodinach
@simka1311@72 ehm neda mi nepovedat ze je obrovsky rozdiel medzi Nemcinou vyslovovanou rodenym Nemcom/Rakusanom a nemcinou ktoru vyprodukovava priemerna slovenska ucitelka Ja mam nemcinu velmi rada a pocuvam ju denne, ale ked si spomeniem na "nemcinu" ktoru mali ucitelky na gympli, tiez mi ide roztrhnut usi aj 2 roky od maturity takze zas podla vykonu stredoskolskej ucitelky tu nemcinu posudzovat netreba
@momoglamorous tak ale nehovorila som o tom, ked francuzi hovoria v inom jazyku, ale o samotnom francuzskom .. a myslim, ze si na to zvyknes a po case ti to pride normalne ci uz si prilis dlho zvykas?
@simka1311 ja si enzvyknem na francuzsky prizvuk nikdy, 4 mesiace som robila vo franczuskej firme a trhalo mi to usi a mozem aj rozumiet tomu ale proste neda sa to pocuvat
@denix tolkej ironie ta vyslovnost je uplne odlisna od hoch deutsch a nezila som nikdy v nemecku, cize sa fakt cudujem, ze im rozumiem, lebo takej vychodnarcine nasej nerozumimem skoro vobec
Mne sa napriklad nepacia jazyky juhovychodnej Azie. Pridu mi, ze su este dost nerozvinute ako z doby kamennej. Madarcina sa mi tiez celkom zle pocuva a samozrejme spominana nemcina. A potom rozne prizvuky anglictiny, hlavne ten skotsky.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
84 komentov
dno od jogurtu..
aj keď nemám rada francúzštinu, lebo sa úúúplne inak píše ako číta a to je dosť na nič,
a ešte nemám rada, také jazyky s ktorými nie som spriaznená ako japončina a čínština
vyššie spomenutá maďarčina, nemčina a fínčina sú náhodou celkom fajn
(dobre, ľúbim fínčinu a nemčina je pekná, ak sa ju nemusím učiť a niekto to nepreháňa s prízvukom, ale ide o podstatu)
ale proste!! :
toto proste doma chceš
predstavila som si to tak, ako by to povedala @bejak co teda asi nebude uplne pochopene
alebo inak, taliančina a španielčina znejú strašne hádavo, aj keď by bola debata o svetovom mieri, averziu k francúzštine neviem definovať inak, ako to, že som nemčinár, tak sa to na mňa podvedome nalepilo
Neznasam slovencinu..
srandybokom
+ juh ma nikdy nijak nelákal, vlastne ničím (možno okrem nejakých historických pamiatok), tak to možno tiež zohráva svoje
(a neviem, prečo si to tu tak obhajujem, keď odporcovia nemčiny na to nikdy nepotrebujú argumenty, možno kvôli @13 , možno sa nechcem nikoho dotknúť alebo niečo také
2.neprajný
3.klamlivý
najsrandovnejší ! D
francuzstina je dost hnusna, najma preto, lebo pizvuku sa v ostatnych jazykoch skoro nikdy nezbavia
a norstina znela dost divne po tom, co som pozerala 2 filmy v tom jazyku
a ako v @60 nemec nic nevyslovuje, to je len preafektovane
polština je dokonala
a všetky jazyky nie sú hrozné... francúzština je napríklad pekný jazyk
@denix tolkej ironie ta vyslovnost je uplne odlisna od hoch deutsch a nezila som nikdy v nemecku, cize sa fakt cudujem, ze im rozumiem, lebo takej vychodnarcine nasej nerozumimem skoro vobec
a vlastne neviem či existuje jazyk, ktorý sa mi nepáči...
:ehm:
tento!!
keď už, tak nemčina