pravdupovediac chcem kupit darcek a vybrala som si tieto a z tychto by som potrebovala jeden...len sa neviem rozhodnut, ze ktory by bol najlepsi... priklanam sa k nikon...ale neviem neviem....
Ak chceš kúpiť mydlo, tak jedine Sony, všetky ostatné mydlá majú dosť značný problém s ostrením.
Nikon ktorý tu máš je strašný šmejd. Ak už nikon, tak inú radu.
Samsung - chara (o ničom)
Olympusik tento, kompakt vyššej rady - väčší objektív ako mydlá, teda viac svetla, teda o dosť ostrejšie fotky + veľký zoom, a tento konkrétne má akumulátor, teda nemusíš kupovať tužkové baterky.
čiže z týchto by som brala olympus bez rozmýšľania
Bral by som Nikon ... prave pre tie tuzkove baterky. Olympus a akumulator ... sa mi nepaci pre ceny originalnych akumulatorov Nikon dostane eneloop a je svizny. Opticke priblizenie je rovnake ako u Olympus. Aj clony ma lepsie. Sony a Samsung nepaci, tieto znacky v kombinacii s optikou nemam moc rad.
@matheusko tieto nikony nedokážu ostriť pri vyššom zoome, absolutne nevedia preostrovať video pri zoome, alebo pohybujúcom sa objekte, vo videu počuť motorček, nie je možné nastaviť uzávierku, clonu, nič, čo by človek potreboval nastaviť. scény nedokážu odfotiť to, na čo sú určené. je pomalý. výdrž bateriek dokáže sklamať v ten najnevhodnejší moment (aj pri kvalitných baterkách, hoc zrovna eneloop som nemala)
tomuto olympusu podobný som tiež mala v rukách, pracovalo sa s ním dobre, lepšie sadol do ruky, a hlavne výsledné fotky boli také, aké ich chce človek mať, nie aké ich chce mať Nikon.
(to nehovorím o automatickom vývážení farieb pri Nikone, no hrúza, ale manuálne to -zas raz- nenastavíš). Na Olympuse, s ktorým som fotila sa dalo všetko krásne nastaviť, a to bola nižšia rada, a starší foťák ako toto.
Mám veľmi rada zrkadlá od Nikonu, ale s kompaktmi im to fakt moc nejde..
@soraya ja to vnimam tak, ze vsetky robia zle fotky. Zoom s tak velkou hodnotou je vo vacsine pripadov nezvladnutelny. O motorceku som nevedel, moja chyba, netocim videa. Po pravde, sceny tiez nepouzivam. Ked chcem kreativne fotit volim zrkadlovku. S pomalostou som sa nemal cest stretnut. Za pomalost obcas pristroj nemoze (baterie, karta, prostredie, pieskovisko a akvarium vo fotoaparate).
Ale zas Nikon ma lespi displej, sirokouhlejsi objektiv a lepsiu svetelnost Inak proti Olympus nic nemam. Ale obidva robia rovnako zle fotky.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
Nikon ktorý tu máš je strašný šmejd. Ak už nikon, tak inú radu.
Samsung - chara (o ničom)
Olympusik tento, kompakt vyššej rady - väčší objektív ako mydlá, teda viac svetla, teda o dosť ostrejšie fotky + veľký zoom, a tento konkrétne má akumulátor, teda nemusíš kupovať tužkové baterky.
čiže z týchto by som brala olympus bez rozmýšľania
tomuto olympusu podobný som tiež mala v rukách, pracovalo sa s ním dobre, lepšie sadol do ruky, a hlavne výsledné fotky boli také, aké ich chce človek mať, nie aké ich chce mať Nikon.
(to nehovorím o automatickom vývážení farieb pri Nikone, no hrúza, ale manuálne to -zas raz- nenastavíš). Na Olympuse, s ktorým som fotila sa dalo všetko krásne nastaviť, a to bola nižšia rada, a starší foťák ako toto.
Mám veľmi rada zrkadlá od Nikonu, ale s kompaktmi im to fakt moc nejde..
teda toď môj názor len
Ale zas Nikon ma lespi displej, sirokouhlejsi objektiv a lepsiu svetelnost Inak proti Olympus nic nemam. Ale obidva robia rovnako zle fotky.