a moje vysnívané povolanie je psychologička ale tomu sa budem venovať len tak koníčkovsky...inak mám najvyššiu ambíciu byť manažérka v hoteli nejakom v zahraničí
@mefistofel ... tak tak, mam podobne plány , problém no.1 je lenivosť, ak je tato vlastnosť prekonaná tak no prob .
To prve sa pomaličky blíži, a zisťujem že snaha nieje márna, a čím viac ľudom vojdeš do povedomia s odhodlaním a záujmom, tak ťa to vie dotlačiť ďalej, tak ako mňa teraz, keď jeden výborný Ph.D mi kvázi dohodil super brigádu (dohodil ma tam zmyslom že +1 bod na pohovore
ja by som chcela hraaat ... a chcela by som byt dobra gitaristkaa .. a slavna .D. a nerobit to kvoli peniazoom xP .. aa este by som chcela mat ako serioznu pracu nejakej navrharky alebo architektky xP .. a tak
@prostemarek snaha je hovori sa ze potrebna, ale vela uspesnych ludi a najma vedcov a umelcov k tomu prislo tak nejak "pomimo", nemuseli sa prilis snazit, jednoducho to mali v sebe...
@imoen tak či onak, zadarmo to nebolo a tak isto do toho museli investovať čas a prostriedky ako ja, možno menej možno viac. Ja žijem tak aby som si raz mohol povedať že nežil som nadarmo a nedostal som túto planétu na pokraj útesu. Proste snažím sa v tomto (_x_) svete žiť najlepšie ako to ide . a chcem byt grankom do mlieka!
@imoen v mojom prípade a mojou lenivosťou a ľahostajnosťou skoro k všetkemu čo ma nezaujíma dostanem akurát tak z koláča dieru a z opice riť a nie volake vyznamenanie ešte ak je už akékoľvek
uuuuu aj taká je otázka? a fakt... no, vlastne je to len taký "tajný sen"... ale keď tak... môžem začať s kozmetikou, manikúrou a vypumpovaním mozgu ^.^
@mefistofel ano, rozumiem, ale ja nehovorim o planovani ale o sneni a v tom je velkyyyy rozdiel... snivat mozeme bez zabran, planovat nie, no prave sny su tie, co robia zivot plnohodnotnym, nie plany...kto nema v sebe aspon malinky sen o niecom, nemoze sa mu to nijako vyplnit...da sa s tym suhlasit?
@imoen Tak ak sa jedná o povolanie, tiež to bude niečo s detičkami .. Niečo ako vlastné materské centrum, alebo pomoc slobodným matkám, alebo také niečo Niečo, čo sa nerobí pre peniaze, ale len tak nezištne
Ale keď si uvedomím, na akú školu chodím, tak z možností, ktoré mám po jej ukončení ( je ich veľa, ale ak by som nešla na vysokú, čo asi pôjdem ) tak by ma bavilo robiť sprievodkyňu, alebo môj detský sen letušku
@imoen Chceš sa pridať? Zberačov snehu nikdy nie je dosť a i ukulele iste zvládneš, ak budeš chcieť vykrývať tiež letné sezóny. Už dopredu mám dohovorené koncerty na zastávkach a staniciach vlakov, čo som takto hrala minule, ohlasy boli nesmelé, no pozitívne a pevne verím, že raz to tam vypredáme. nebránim sa orchestru, viem byť orchestrový hráč .
chcem žiť na francúzskom vidieku, mať obrovský dom so záhradou a vinicami. A venovala by som sa výrobe a distribúcii vína. Kto videl film Dobrý ročník vie si to predstaviť
chcem byť lekárka (robiť transplantácie) pretože ma baví pomáhať ľuďom a práve transplantácia ma fascinuje alebo ešte lepšie súdna antropologička lebo no je to čudné, ale bola som pár krát na patológii a proste mŕtvoly sú podľa mňa super, nie žeby som bola nejaká morbiďáčka, ale ľudské telo je úplne úžasné, skrýva sa v ňom toľko záhad a preto by som ich chcela postupne odhaľovať a zisťovaním úmrtí by som mohla pomôcť aj ľudom a to je môj ďalší cieľ Myslím si, že mám na oboje, ale mám len 11 a za tých 7 rokov, čo si budem vyberať výšku sa môže všetko zmeniť a môj sen bude úplne iný ale zatiaľ asi toto a drží ma to už rok a pól no pracovať nechcem na Slovensku
Vela krat ani nezalezi v zivote od toho co chceme ako co musime. A ked mi prijde lepsia ponuka v tom co ma nebavi ale bude to mat vacsiu perspektivu respektive bude rovno ponukane omnoho lepsie ohodnotenie pripadne ak to bude v podnikani tak pojdem za tym co mi bude davat vyssie vynosy. Aj dalsie studium som si volil ciste rozumovo a nie od toho co by ma bavilo.
Inak ako maly som chcel navrhovat dizajn exterieru a interieru osobnych automobilov (automobily su dodnes moja najvacia zaluba). V sucastnosti ako realna predstava o povolani ktore by ma bavilo je architektura v stavitelstve a navrh interierov. Uvidim ci ma vezmu dalej na architeturu. Zatial som prijaty na iny odbor, perpektivnejsi ako architektura avsak vonkoncom ma nebavi, no rozum rozhodol. Tu ide o buducnost a nie uz len o vysnene zamestnanie.
@imoen tak ja sa to snazim brat optimisticky. ak by sa zadarilo toto je profesia v ktorej nieje az tak mnoho odbornikov a teda aj je vacsia sanca uspiet v podnikani v tomto smere. a neskor ked by sa zadarilo tak by som to uz ani nerobil a len sa staral o firmu ktora by vynasala peniaze ktore by som investoval do ineho podnikania. to uz by zalezalo od toho ake financie by som mal. ak menej tak nejake restiky, kaviarne, ak viac tak by som siel do eveloperskych projektov a postail nejaky multifunkcny komplex v ktorom by som prenajimal kancelarske priestory, dake priestory rovno predal. a zase by bolo stale viac co zarobku a samozrejme zase to niekde investovat. do banky by som nedal nic na sporenie, len financnu sumu z ktorej by som si pohodlne zil. vsetko radsej do nehnutelnosti ktore by mi zarabali prenajmom alebo v pripade nudze predajom prip. trosku pod cenu ale stale lepsie jak nechat tie financie znehodnocovat v banke ktora z nich bude mat len kopu penazi z investovania...banka nepotrebuje nic, ani jej nikdy nic nedam, to su zlodeji
@imoen viem. ci chceme alebo nie peniaze su podstatna sucast zivota po zdravi na druhom mieste. a ja radsej budem robit co ma nebavi s pocitom ze sa budem mat lepsie ako robit co ma bavi a potom vzdy povedat decku ci zene ze sorry nemozem ti to kupit, nemam na to.
@imoen jaj sorry som nepozorne cital. co pre to robim? no v prvom rade sa snazim dokoncit si vysokoskolske studium. to ostatne sa bude moct odvijat az potom nakolko bez titulu robit tu profesiu nieje mozne. resp je mozne ale mas za to smiesne ohodnotenie kedze ti tie projekty musi potvrdit niekto kto je na to opravneny na zaklade vzdelania.
@quatrefoil Máš ich veru habadej, ale vraj sa človek pri správnom životnom štýle môže dožiť cez 120 rokov, tak si nezúfaj - nie si ešte možno ani v pätnástine svojho života! Tak.. kedykoľvek by Ti zišlo na um sa pridať, v ktorejkoľvek Tvojej životnej etape... moja ponuka je neobmedzená. Ak prestane na Slovensku snežiť, môžeme ísť zbierať aj na Island - počula som, že je tam pekne .
Od polovice IX. ročníka na ZŠ do cca polovice I. ročníka na SŠ som bola rozhodnutá pre FIF UK (slovenský jazyk/literatúra + filozofia), potom som uvažovala nad pedagogickou fakultou a STU (tam viacero odborov).
Ale nakoniec som dospela k tomu, že na VŠ možno ani nepôjdem, v dnešnej dobe sa tam hlási veľa ľudí a zbytočne sa budem veľa učiť keď nakoniec budem mať plat rovnaký ako po skončení SŠ s maturitou a budem mať len titul.
A po skončení mojej SŠ mám široký výber kam môžem ísť pracovať, takže sa nebojím. Dnes je dôležité mať prácu a nie sa roky učiť a začať si zarábať na bývanie až po 26...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
135 komentov
a moje vysnívané povolanie je psychologička ale tomu sa budem venovať len tak koníčkovsky...inak mám najvyššiu ambíciu byť manažérka v hoteli nejakom v zahraničí
cize tou istou, len priezvisko kcem na v
A ak nie spider-man, tak paleontolog
ALE to Prve: neni u mna možne s mojou lenivosťou a prístupom, a to Druhu: neni možne vobec
a venovat sa kulturistike aspon amatersky sutazit nejak popri tom
Ale furt Führer
To prve sa pomaličky blíži, a zisťujem že snaha nieje márna, a čím viac ľudom vojdeš do povedomia s odhodlaním a záujmom, tak ťa to vie dotlačiť ďalej, tak ako mňa teraz, keď jeden výborný Ph.D mi kvázi dohodil super brigádu (dohodil ma tam zmyslom že +1 bod na pohovore
Človek:
Povedz mi, osud, ty predsa všetko vidíš,
či majú zmysel pre svet moje skromné činy?
V samote trpkej, trýzni ma predstava,
že zbytočná bude mi posmrtná oslava.
Osud:
Človek, môj milý, viem toľko len, čo ty,
keď cítiš svoj život, plynúť v tom zákutí,
čo sám si si vybral, len to ti splniť môžem,
veď vložil si ten zmysel do svojich prosieb.
uuuuu aj taká je otázka? a fakt... no, vlastne je to len taký "tajný sen"... ale keď tak... môžem začať s kozmetikou, manikúrou a vypumpovaním mozgu ^.^
Plánovať budúcnosť je ako ísť na ryby do vyschnutej rokliny.
Nič neni nikdy také, ako si si prial - Vzdaj sa všetkých plánou a nárokou.
Keď musíš na niečo myslieť, nech je to neistá hodina smrti....
(Citát z jednej peknej knihy )
neni to myslene niako depresivne, uvedomely človek v tychto pár vetach dokaže vidiet aj povzbudenie do života
Ale keď si uvedomím, na akú školu chodím, tak z možností, ktoré mám po jej ukončení ( je ich veľa, ale ak by som nešla na vysokú, čo asi pôjdem ) tak by ma bavilo robiť sprievodkyňu, alebo môj detský sen letušku
len chcem byť podstatne vyššie.
aaa chcem byť veterinárka, spisovateľka, programátorka, záhradná architektka, chirurgička, kozmonautka, fotografka, psychiatrička... som nenáročná
(ale zas, je pravda, že ja navždy ostanem dieťaťom, takže asi nič
@funday potom ta vypijem inac dobra parodia na jogobelu
Inak ako maly som chcel navrhovat dizajn exterieru a interieru osobnych automobilov (automobily su dodnes moja najvacia zaluba). V sucastnosti ako realna predstava o povolani ktore by ma bavilo je architektura v stavitelstve a navrh interierov. Uvidim ci ma vezmu dalej na architeturu. Zatial som prijaty na iny odbor, perpektivnejsi ako architektura avsak vonkoncom ma nebavi, no rozum rozhodol. Tu ide o buducnost a nie uz len o vysnene zamestnanie.
Seherezada vyliz mi zada. (moj dovod)
rada by som, ale nestíham si uskutočniť ani tie svoje vysnené povolania
Ale nakoniec som dospela k tomu, že na VŠ možno ani nepôjdem, v dnešnej dobe sa tam hlási veľa ľudí a zbytočne sa budem veľa učiť keď nakoniec budem mať plat rovnaký ako po skončení SŠ s maturitou a budem mať len titul.
A po skončení mojej SŠ mám široký výber kam môžem ísť pracovať, takže sa nebojím. Dnes je dôležité mať prácu a nie sa roky učiť a začať si zarábať na bývanie až po 26...