ako by ste definovali lásku.. čítal som si profily nekt mojich kamošov kamošiek na pokeci..a mali tam napisane pri kolonke.. bol si už niekedy zamilovany.. že ano .. a potom pri priležitostnom sexe že neni problem.. ja len.. nie je len jedna skutočná lásk
laska je krasny cit medzi dvoma ludmi ked ti na tom druhom zalezi viac ako na sebe a naopak ked jemu na tebe zalezi viac ako ne sebe ku stastiu ti staci byt snou (snim) a prezivat s milovanou osobou stastne chvile ono sex... ale nie je to dovod preco sa laska vytraca... dnesni mladi ludia nevedia co je to ozajstna laska lebo ju nikdy nezazili!!! pubertaci maju strach ze budu sami a preto si zacnu s niakou babou casto krat len preto aby niekoho mali a casom si v sebe utvoria klamny dojem ze ju (jeho) miluju ale nemusi to tak vzdy byt!!! ja babu nemam a uprimne este som ani ziadnu nemal samota mi neprekaza a viem ze raz stretnem osobu pri ktorej budem hned vediet ze je tu pre mna a ja tu budem pre nu a o to ide nie? niet sa kam ponahlat vztahy ktore su nadobudnute len kvoli peknym ociam alebo proste len potrebou nebyt sam casto koncia lebo taketo vztahy nemaju buducnost
Láska-najsilnejšia energia vyprodukovaná každým živým organizmom, ktorého hormóny, pudy a zmyslové orgány vyhrávajú nad rozumom...
Ja som ete poriadnu lásku nezažila(lebo skutočná by mala vydržať)
Má to byť niečo, čo môžu dvaja ľudia stále skrášľovať, vylepšovať, tešiť sa z toho, že vytvárajú niečo nové,čo pochádza z ich existencie a nedá sa to napísať do predmanželskej zmluvy...lebo to nadobudli rovnakou mierou aboja v danom vzťahu...
Je to niečo čo prevyšuje všetkú bolesľ tohto hmotného svete, niečo čo z nás dokáže uro.byť.
anjela s krídlami, ktorý vie lietať a ochrániť milovanú osobu pred bolesťou, trápením a hnevom, ktorý by dokázal vyprodukovať iba jej/jeho anjel, ktorý to však nikdy neurobí...z dôvodu, že miluje ...a je milovaný.
Ťažká otázka. Podľa biológov je láska vytváranie fenyletylaminu(PEA) v tele. To, čo zaľúbení považujú za zázrak, neopísateľné blaho, chápe veda ako obyčajnú súčasť stratégie prírody nevyhnutnú na prežitie. Pohľady očí, dotyk rúk, závan vône milovanej osoby spustí továreň na výrobu PEA. Výsledok pozná každý, rozbúši sa srdce, zrýchli dych, sčervenie tvár, spotia sa dlane, roztrasú nohy. Nad všetkými pocitmi je eufória, pretože väčšina chemických látok patrí do rodiny tzv. amfetamínov. Sú to: dopamín, noradrenalín a predovšetkým fenyletylamín. Lenže ani vysoká hladina fenyletylamínu nie je večná. Preto tie najromantickejšie lásky bývajú relatívne krátke. Ľudský organizmus si voči PEA vytvára postupne odolnosť. Po dvoch až troch rokoch už "palivo" romantickej lásky úplne chýba. To znamená aj koniec eufórie a pre mnohých ľudí aj koniec lásky i vzťahu. Takže vo veľa prípadoch je to len chémia. A myslím si že u prvých lások je to vždy chémia. Ale keď už PEA pominie a láska medzi dvoma naďalej trvá tak toto je skutočná láska. Už vtedy necítime búšenie srdca len čistý pocit lásky. Keď vidím starých ľudí ako sa aj po 50tich rokoch majú radi a keď jeden zomrie tak onedlho na to od žiaľu zomrie aj druhý tak toto je už tá pravá láska.
PS: Tú diskusiu o tom "recepte k šťastnému vzťahu" si prečítaj ešte raz!
Ako prepáč Drag-on...! ale ja sa tu snažím Lakinovi poeticky zadefinovať pojem,láska, a ty s takými faktami tu prídeš...
No, ked´si už načal tému, tak skús pohaluziť, ako si takúto lásku môžu vyprodukovať ľudia-vedome...len pre pocit, aby neostali sami...myslím si, že mnohým by to tak aj vyhovovalo...ošiaľ založený na biochemickej báze,ktorej továrňou je podmozgová žľaza -hypofýza, keby sme vedeli riadiť tu, tak všétko by bolo ideálne.. ..keby...
he --tamvtme ... nemusiš poetizovat ja som štastne zalubeny už rok.. ae je mi smutno ked vidim okolity svet kt na mna pozera že či mi nešibe za to že cem byt len a len s mojou holkou a nemenil by som za ništ ! no tak som cel vediet či su aj takí ludia ako ja čo veria na lasku.. a s tými angličanmi.. hehe tak ked su špatní jak noc a povahovo tiež na tom ništ moc tak sa im nečudujem že potrebuju nejake elixiry lasky.. zatial im postači hamburger.. blee
A ešte niečo. Vieš prečo si muži na ženách všímajú ich zadky? Je to dané pudovo(ľudia dosť často konajú pudovo). Muž si všíma ženský zadok preto, lebo podvedome sleduje, či má žena dobre vyvinutú panvu, čiže, či je schopná plodiť deti. Ako krásne to tá príroda zariadila. Však?
To hej... laska je krasna vec a keby jej nebolo tak by asi nic nestalo za to. Ale aj tak si myslim ze skutocnej lasky je len velmi velmi malo. Tej skutocnej myslim takej ako ked vidite nejakeho dedka a babku ktori sa stale aj po veeeeelmi vela rokoch drzia za ruky a zalubene sa na seba pozeraju...- to je skutocna laska, a kto ju zazil alebo ju prave preziva ma velke stastie. Takych je velmi malo... Teda aspon mne to pripada tak, ze u vela ludi ta laska postupne vyprcha...
no! ja vám poviem, že Láska vzniká spojením mnohých nádherných vlastností:poznanie, dôvera, pochopenie, vnímavosť, protikladnosť, zvedavosť, presvedčenie, istota a vedomie, že mámte osobu, ktorú ak stratíte bude to mať fatálne dôsledky...a tak vymenované vlastnosti budete vo vzťahu rozvíjať aby sa také dôsledky neuskutočnili...
laska ??? ta sa tazko definuje ..to je cit, proste to musis citit, to sa neda velmi opisat, ak si nezazil ..laska moze byt k nejakemu chalanovi, babe, rodicom, kamosom, zvieratam, priroda, hudba..blablablaaaaaaaaaa..je toho hodne vela ..ale mozem povedat len tolko, ze ja ked pocujem slovo LASKA hned ma napadnu dvaja ludia, baba a chalan, a obaja sa maju proste radi, miluju ..no a ja ten cit konecne mozem poznat ..je to krasne, ale pri laske sa vela natrpi, je to nieco zvlastne, proste som si uz pre lasku poplakala a nie malo ..ale to len kvoli svojej blbosti..ach jooo,,sama sa trapim..sama seba trapim..tak to je to spravne napisane ..jups, ale dako sa rozpisujem o uplne dacom inom heh ..pardoooooooon ..prajem vsetkym ludom zazit lasku, hlavne tu medzi chalanom a holkou, (a este ma napadla laska k Bohu ..hmmm..aj taku vela ludi uznava ..jeminenku, ja by som sa zase len rozpisovala, koncim, end a finito
Láska. Čo je to vlastne Láska. Ľudia si ju často mília z príťažlivosťou alebo sexom. Ale ta naj otázka je prečo si ju mília? Nepoznali ju? Aj to môže byť príčinou ak niekto nikdy od nikoho nedostával Lásku tak predca nemôže vedieť čo je to. Mne nikdy nedávali Lásku ale viem ju dať no neviem ju cítiť.
áno je iba jediná láska v živote každého z nás, a preto by sme ju nemali premrhať. Každý z nás sníva o niekom koho by mohol milovať a byť s ním každý den s pocitom že sa nikdy ich láska nevytratí. Každy z nás si predstavuje lásku-muža/žunu svojich snov, vie ako vyzerá, aké ma vlasy, oči, ako vonia, a podla toho hladá svoju pravú lásku. Láska sa dá premrhať tým že budeme myslieť iba na seba a na okolitý svet zabudneme. To sa však nesmie stať. Lásku musíme prajavovať každý den naplno tak ako keby ten den mal byť posledný. Iba vtedy môže trvať láska na veky a to je pravá láska. Sexom sa nedá žiaden vzťah na svete zachrániť. Áno sex a láska spolu súvisia, ale musíme tiež myslieť na to že sú to dve odlišné slová. Riadme sa božím prikázaním MILUJ A BUDEŠ MILOVANÝ!!!
laska to sa ani slovkami neda opisat ,je to nieco co citime vo vnutri a ked si na toho cloveka spomenieme celym telom prebehne taky zvlastny pocit ,myslime na toho cloveka kazdu minutu ,pri zobudzani ,vstavani ,je to nieco co clovek musi jednoducho zazit nic ine ,slovami sa to da tazko opisat ,,laska je vlastne aj obeta a chciet tomu druhemu aby bol stastny ,aj ked my nebudeme a priat mu len to najlepsie aj ked on nas nemiluje(
láska je neopísateľná... práve prežívam moju prvú veľkú pravú lásku prvý krát som prežila ten pocit, keď mi priateľ veľmi chýba, keď mám potrebu mu hovoriť ako ho veľmi ľúúúúúúúúúúúúúúúúúúúbim, hovoriť mu o tom ako mi je s ním dobre, ako sa s ním výborne rozpráva, ako si ho cením, ako sa o neho bojím... a prvý krát som si povedala: ááno to je to čo chcem ... a to s tým sexom... dá sa žiť aj bez neho keď niekoho ľúbim, to neznamená, že mu hneď dám... to určite nie... aj keď je súčasťou vzťahu, netreba sa s tým ponáhľať...
Laska sa prirovnava k Bohu...Preto sa udava aj ze Laska je Boh. Ale ani jeden z nas nevie milovat tak ako Boh. Laska to neni len ten prijemny pocit...laska je obeta... Boh obetoval svojho sina Jezisa Krista z lasky k nam. To je najlepsi priklad lasky. Preto si kazda laska vizaduje obetu a ziadna sa bez nej nezaobide.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
Ja som ete poriadnu lásku nezažila(lebo skutočná by mala vydržať)
Má to byť niečo, čo môžu dvaja ľudia stále skrášľovať, vylepšovať, tešiť sa z toho, že vytvárajú niečo nové,čo pochádza z ich existencie a nedá sa to napísať do predmanželskej zmluvy...lebo to nadobudli rovnakou mierou aboja v danom vzťahu...
Je to niečo čo prevyšuje všetkú bolesľ tohto hmotného svete, niečo čo z nás dokáže uro.byť.
anjela s krídlami, ktorý vie lietať a ochrániť milovanú osobu pred bolesťou, trápením a hnevom, ktorý by dokázal vyprodukovať iba jej/jeho anjel, ktorý to však nikdy neurobí...z dôvodu, že miluje ...a je milovaný.
PS: Tú diskusiu o tom "recepte k šťastnému vzťahu" si prečítaj ešte raz!
No, ked´si už načal tému, tak skús pohaluziť, ako si takúto lásku môžu vyprodukovať ľudia-vedome...len pre pocit, aby neostali sami...myslím si, že mnohým by to tak aj vyhovovalo...ošiaľ založený na biochemickej báze,ktorej továrňou je podmozgová žľaza -hypofýza, keby sme vedeli riadiť tu, tak všétko by bolo ideálne.. ..keby...
Ja by som si to priala...žiadne trápenia..
no už tu nebudem zapĺnať miesto...len kôli mojej nadmernej produkcii endorfínov a serotonínu... ete , že moje nervové dráhy to zvládajú..
Vážne!dnes mi šibe-ospravedlňujem sa všetkým a najmä tebe milý Drag-on...:o)
no a zaujíma aký máš názor na Hrdosť, ktorú vlastnia niektoré žabky(ako ja
Ale nie! vieš čo idem otvoriť novú tému- na túto tému
tam mi napíš:ňak chceš chňapeš ma?
--------šibe mi--------
Jasné, že existujú takí, ktorí veria... ale tu máš jasný dôkaz toho, že niektorí ju vnímajú až príliš racionálne(angličania a ich parfém...
Láska bude hýbať svetom, kým bude obývaný ľudmi ako sme my..
Preco sa protiklady pritahuju??
Preco aj ked milujeme nejakeho cloveka dokazeme mu ublizit??
A co ma laska k cloveku spolocne s inimy druhmi lasky??
Láska je lááá-skááá...
písala som na tému ,láska, úvahu...asi ju zverejním...
nebudem písať o láske ...teraz sa na ňu hnevám...idem písať niečo smutné...cítim sa tak.. na tak brú noc Tvrdohlavec:o)
ked vam priatel alebo priatelka rozoberu ako neveria na lasku a vzapati na to vam povedia ze vas lubia
S tymto sa basnici, spisovatelia a filozofi zaoberaju uz tisice rokov...
Kazdy z nas to moze popisat inak a aj tak to nepopiseme presne, lebo sa to neda...
Zacal by som skor rozoberat co je to vztah...
A tym davam navrh na zalozenie novej temy s nazvom
VZTAHY...