Moje tipy: na základy je dobré duolingo.com, na prehlbovanie slovnej zásoby memrise.com, quizlet.com, ale treba aj počúvať daný jazyk (youtube, tuneinradio), čítať v ňom (ja napr. keď niečo googlim, tak v jazyku, ktorý sa učím, plus nájsť si nejaké blogy atď), konverzovať v ňom (sociálne siete, stránky určené na tento účel, konkrétne tipy zatiaľ nemám) a prehlbovať gramatiku (nie som si istá, nakoľko poslúžia free online zdroje, možno je fajn investovať do knihy alebo jazykového kurzu)
A samozrejme sa zaujímať o reálie daného jazykového prostredia, ako sa vyvíja, čo ho ovplyvňuje, aspoň základné kultúrne povedomie... Takže kopa googlenia
@dumbledore Mne nemcina a anglictina taky mišung robi. @Darkestangel Ako fakt len zaklady na smer, kuchynu, nabytok, slovosled na začiatok. @Jezzybell ešte nie, našiel som busuu ale nvm či to je dobre
A ešte, ak vieš viacero jazykov (napr. slovenčinu a angličtinu), uč sa nový jazyk z obidvoch jazykov, takýmto systémom si budeš všímať súvislosti a podobnosti medzi danými jazykmi. Na ilustráciu uvediem príklad seba, ja sa učím taliančinu - zo slovenčiny aj z angličtiny, a slovná zásoba je často prevzatá z angliny, časy sú tiež veľmi podobné, používanie členov, subjunktívy, ktoré v SJ nepoužívame... a naopak, zvratné slovesá, skloňovanie podľa osôb, v tom sa viac podobá na slovenčinu
@passarinho ja viem ako tak 4 jazyky a keď koľkokrát rozmýšľam v tom jazyku, napadne mi v hentom a hentom a hentom a potom, že boa a tu neviem a potom, že ok. No a zadrem po slovensky
@4 na to úplne stačí duolingo si myslím busuu je fajn, ale pokiaľ viem nie je úplne free, k viacerým lekciám nebudeš mať prístup, takže ako jediný zdroj to ideálne nie je
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
Moje tipy: na základy je dobré duolingo.com, na prehlbovanie slovnej zásoby memrise.com, quizlet.com, ale treba aj počúvať daný jazyk (youtube, tuneinradio), čítať v ňom (ja napr. keď niečo googlim, tak v jazyku, ktorý sa učím, plus nájsť si nejaké blogy atď), konverzovať v ňom (sociálne siete, stránky určené na tento účel, konkrétne tipy zatiaľ nemám) a prehlbovať gramatiku (nie som si istá, nakoľko poslúžia free online zdroje, možno je fajn investovať do knihy alebo jazykového kurzu)
A samozrejme sa zaujímať o reálie daného jazykového prostredia, ako sa vyvíja, čo ho ovplyvňuje, aspoň základné kultúrne povedomie... Takže kopa googlenia
@Darkestangel Ako fakt len zaklady na smer, kuchynu, nabytok, slovosled na začiatok.
@Jezzybell ešte nie, našiel som busuu ale nvm či to je dobre
@Darkestangel to duolingo je vyborne diki.