si mladá, tebe by úplne stačil nejaký pohyb, prechádzka, robiť niečo, čo ťa baví, dosť to odbúrava pocity napätia...
inak je najlepšie sa ísť o liekoch poradiť s lekárnikom
@goldfish zomrela mi náhle veľmi blízka osoba a ja sa z toho ani po 3 mesiacoch neviem spamätať, na toto mi "nejaký pohyb" ani "prechádzka" veľmi nepomôže..
stále ma prepadáva strach a smútok ..
áno viem, že v lekárni mi poradia, ale pýtam sa tu ľudí, ktorí už majú niečo odskúšané a zaujíma ma ako to na nich pôsobilo..
@5@6 alebo sa preboha porozprávať s odborníkom... Alebo si dať proste čas? Veď to je asi celkom normálne, že keď mi zomrie veľmi blízka osoba tak po týždni nebudem tancovať na dúhe...
@veselica tak v tom prípade nerieš úzkosť, musíš ísť priamo k veci, čiže keď ťa trápi to, že nie si vyrovnaná so smrťou blízkeho človeka, musíš sa s tým vo vnútri vysporiadať, darmo budeš žrať lieky, tie iba odstraňujú príznaky, ale neliečia príčinu...
možno sa tomu len vyhýbaš, nechceš si to priznať, ale zmierenie sa s tým je najlepšie, pre teba a určite aj pre zosnulého...
guajacuran a sedatif PC... ale nemyslím že týmito liekmi niečo vyriešiš, len utlmia a neliečia, nepomôžu ti tak ako by si chcela.... zájdi k psychologovi možno len jeden uprimny rozhovor ti pomôže... a pomože viac ako krabička homeopatik....To že sa s niekam porozprávaš z očí do očí, a nebudeš klamať o svojich pocitoch je veľmi naozaj veľmi účinne...viem o čom hovorím
ja tiez neodporucam zacinat hned liekmi - tie su dobre ak mas uzkosti posobene chemicky (zmenou hladiny hormonov a podobne). kedze je to traumatickeho povodu, zbytocne sa zamotas do toho viac nez je nevyhnutne... s uzkostami mam tiez nejake skusenosti, ale su veci a cinnosti ktore naozaj pomahaju lepsie nez lieky. ak sa chces porozpravat viac tak pis kludne TS
@veselica na začiatok úprimnú sústrasť... len prosím ťa, nejedz lieky..nechcela by si skúsiť zájsť za psychológom? podľa mňa by ti to veľmi pomohlo a nemusí to tak brať, že ísť za psychológom už znamená, že si šiši, je to normálne a môže ti to veľmi prospieť, ver mi
to, co je volne predajne, vacsinou nema ani zdaleka taky efekt ako lieky na predpis.
btw ja by som tiez najprv volila toho psychologa, ale pokial je to neznesitelne, nieco by ti vedel napisat aj prakticky lekar /aj ked ti v tomto smere narobia casto viac skody nez uzitku/.
@veselica
Pokial si s tým nevieš dať rady sama, tak odporúčam psychoterapie !!!!! Lieky až v prípade, že sa úzkostné stavy budú opakovať aj po terapiách. A ak lieky, tak radšej od lekára- psychiatra, lebo tie voľnopredajné majú len minimálne účinky, ak vôbec majú.
Čaj z ľubovníka, ten je fajn.
@veselica
Ak to bol rodinný príbuzný asi by si sa mala najprv otvorene porozprávať so svojimi príbuznými, lebo je možné že ich tiež niečo trápi a každý to len dusí v sebe.
Hlavne si treba uvedomiť, že smrť je súčasť života, treba to prijať.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
inak je najlepšie sa ísť o liekoch poradiť s lekárnikom
Bud mas uzkozt taku, ktorej sa zbavis relaxom, sportom, zalubami - alebo mas tazsie stavy ktore vyzaduju lieky na predpis (alprazolam).
stále ma prepadáva strach a smútok ..
áno viem, že v lekárni mi poradia, ale pýtam sa tu ľudí, ktorí už majú niečo odskúšané a zaujíma ma ako to na nich pôsobilo..
super je autogénny tréning... autogénny tréng je skvelý na veľa porúch kt. sa spájajú s úzkosťou...
a ešte poradím aj ľubovníkový čaj...
a ísť sa popýtat do nejakého etnoshopu/bioobchodíku/čajovne proste tam kde máš tie stenyyy obrovske obsypane poličkami s čajmi a bylinkami.....
možno sa tomu len vyhýbaš, nechceš si to priznať, ale zmierenie sa s tým je najlepšie, pre teba a určite aj pre zosnulého...
btw ja by som tiez najprv volila toho psychologa, ale pokial je to neznesitelne, nieco by ti vedel napisat aj prakticky lekar /aj ked ti v tomto smere narobia casto viac skody nez uzitku/.
mala by si ísť ku psychológovi a porozprávať sa o tom...lieky ti možno ani nebude treba...to ti už povie on/ona.
Pokial si s tým nevieš dať rady sama, tak odporúčam psychoterapie !!!!! Lieky až v prípade, že sa úzkostné stavy budú opakovať aj po terapiách. A ak lieky, tak radšej od lekára- psychiatra, lebo tie voľnopredajné majú len minimálne účinky, ak vôbec majú.
Čaj z ľubovníka, ten je fajn.
Ak to bol rodinný príbuzný asi by si sa mala najprv otvorene porozprávať so svojimi príbuznými, lebo je možné že ich tiež niečo trápi a každý to len dusí v sebe.
Hlavne si treba uvedomiť, že smrť je súčasť života, treba to prijať.