Verzia Linuxu, ktorá nesie názov UBUNTU, bola vydaná aj pre neskúsených užívateľov alebo pre užívateľov, ktorý chcú Linux vyskúšať, ale bez toho, aby museli výrazne zasiahnuť do svojho počítača. Projekt nesie názov Wubi, pomocou ktorého si tento Linux nainšalujete ako klasický program do svojho WIN, po prebehnutí inštalácie, sa počítač resetne a pri štarte máte možnosť výberu OS, teda WIN a Ubuntu. Ak Váa Ubuntu omrzí, stačí použiť pod WIN uninstall a vrátite sa do pôvodného stavu.
taktiez je mozen pouzit pri mnohych distribuciach linuxu tzv LiveCD, ktore vam original zaslu zadarmo (jenda sa o ubunt, kubuntu, edubuntu alebo xubuntu.. aj pri server verziach)
a pouzivam dualboot winXP a Archlinux
normalny softwer pri kt. nemusim mat obavi ze dostanem nejaky hnusny virus... a je zadarmo.... a je naozaj sikovny takze hej planujem si ho najnstalovat do booku ... radsej jak vista vista ma pekne graficke ponatie... ale... programy.. niektore sa nedaju ani nainstalovat
linux usujem uz cez 8 rokov a v podstate som spokojny. akurat som zformatoval vsetky particie a nahodil som debiana od znova. uz len scompilovat starsri kernel (na najnovsom mi nejde scompilovat wifi modul) a budem spokojny
@moniqas veď @tommyhot nenapísal nič nezrorumitelné tak prečo ...aspoň polovicu rozumela ?
Rok použivam iba ubuntu a prejdem asi na debian, lebo ma ubuntu vie niekedy naštvať, aj keď aj počítač je len človek
Ja som vyskušal openSUSE vcelku dobry a svižný soft. Problem je len pri inych aplikaciach, ktore linux nepodporujú takže musím sťahovať množstvo driverov... z toho dôvodu som sa vratil na deravý Win XP
Linux som nemal, však chcel by som to niekedy skúsiť mať ale v mojom prípade je to jedno úplne aký tam je OS aj tak po 6 mesiacoch rupne dole. Ale ten linux vyzerá celkom k svetu.
@freestyler01 Ta graficka by mozno aj sla, ale pre modem neexistuje ovladac...
Ked budem mat vela casu, tak pohladam ovladac aspon pre grafiku a zvuk...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
a pouzivam dualboot winXP a Archlinux
Rok použivam iba ubuntu a prejdem asi na debian, lebo ma ubuntu vie niekedy naštvať, aj keď aj počítač je len človek
Ked budem mat vela casu, tak pohladam ovladac aspon pre grafiku a zvuk...