@4 no šak a potom to tak bude vyzerať na tých "výberových školách"
inak nerozumiem, prečo by sa niekto, komu už z výsledkov základnej školy vyplýva, že na to nemá, hlásil na gympel. robí zle sám sebe-gympel ti poskytuje všeobecný rozhľad no poriadne ťa nič nenaučí, teda máš základy zo všetkého ale potrebuješ vysokú školu aby si získal špecializáciu na nejaký odbor, ktorý chceš robiť. a teda ak má niekto už na základnej priemer horší ako dajme tomu 2,5 (čo podľa mňa už nie je bohviečo ani na gymnáziu) tak logicky vyplýva, že sa nevie učiť a ak si po nej zvolí gymnázium, bude trpieť 4 roky tam a potom 5 rokov na výške, poprípade v tescu pri pokladni.
samozrejme, že človek vie byť úspešní aj bez školy, ale kde ťa zamestnajú keď nemáš žiadny odbor?
@dankovedierko a si píš že ten priemer do 2 neplatil pred pár rokmi, ešte ja keď som šla na gympel a niektoré spolužiačky boli také vytreté, že som nechápala, ako to, že ich tam vzali
celé školstvo je na prd, nám to matikárka povedala tak, že tohoroční šiestaci a v deviatke budú učiť to, čo my v sedmičke .....školstvo pravdepodobne pochopilo, že na základke podľa tých drbnutých učebníc sa nikto nič nenaučí, a zrušilo priemery na školy, pretože na stredných školách sa vyžaduje niekedy aj to, čo sa na ZŠ nebralo.......a kedže sa na tej ZŠ učí dohromady niič, tak by nikoho nezobrali
Hej,zrušili sa,ako inak.To už dnes fakt nie je spravodlivosť,aby sa na dajme tomu gymnázium dostal jednotkár,ktorý sa snaží a zároveň aj nejaký, pri najlepšom trojkár,ktorý to len fláka....A presne,ako napísala v @5...taktie ž nechápem logiku ľudí,ktorí majú na ZŠ takýto,ba aj horší priemer a hlásia sa na gymnnázium..Keď nezvládajú ZŠ,tak gympel už zváladť nebudú vôbec alebo len ťažko,tak neviem,či im to za to stojí,ale každého osobná vec....Šak potom to tu aj tak vyzerá...A priemery sa síce zrušili,no škola si aj tak môže určiť svoj,podľa ktorého bude vyberať budúcich študentov.
@sveter tie priemery neplatili ešte ani minulý rok .. takže tie "vymleté hlavy" sa tam mohli hlásiť už predošlé roky a vôbec nerozmýšlaš nad tým že niektorí nemajú dobré známky , učitelia nie sú féroví ale spravia dobre monitor a sú šikovní? Napr. ja každý rok som mala dobré známky mám už dlhoročný záujem o gympel ale! minulý rok som mala veľmi veľa vymeškaných hodín pretože som mala zdravotné problémy a učitelia sa mi priklonili k horším známkam no a gymnázium bolo pre mňa zatvorené pretože som mala priemer 2,2 z koncoročnej osmičky ..
@kacen2299 ja viem že sa tam mohli hlásiť a aj sa tam hlásili.
a síce ma mrzí, že si mala zdravotné problémy a z toho zlé známky, no nemyslím si, že takéto prípady sú tie, ktoré prevyšujú a teda väčšina ľudí so zlým priemerom si za to môže sama.
nehovorím tiež, že známky sú odrazom šikovnosti, nie, známky sú odrazom toho, či sa vieš učiť a ak sa učiť nevieš a tvoje známky sú zlé, gymnázium pre teba nie je, lebo gymnázium je len o učení sa, nie je o zručnostiach, nie je o talente, je o učení sa a naučení sa ako sa máš učiť a je prípravou na vysokú školu, na ktorej sa taktiež budeš musieť učiť. takže tak.
@sveter hmm možno ty si tá čo sa ti učiť treba ... napr. brat sa na gympli vôbec neučil a teraz robí 2 výšky naraz určite je to aj šikovnosti napr. ja si väčšinu zapamätám v škole preto som mala horšie známky
@kacen2299 nie, nikdy som sa nejako veľa neučila...
akože ja viem, že sa to dá zvládnuť, len opakujem, že si myslím, že základná škola je ľahká a pokiaľ niekto nezvláda už to tak si nemyslím že je pre neho gymnázium vhodné
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
ešteže idem už preč z gymka, si to neviem predstaviť aké vymleté hlavy tam budú chodiť odteraz.
inak nerozumiem, prečo by sa niekto, komu už z výsledkov základnej školy vyplýva, že na to nemá, hlásil na gympel. robí zle sám sebe-gympel ti poskytuje všeobecný rozhľad no poriadne ťa nič nenaučí, teda máš základy zo všetkého ale potrebuješ vysokú školu aby si získal špecializáciu na nejaký odbor, ktorý chceš robiť. a teda ak má niekto už na základnej priemer horší ako dajme tomu 2,5 (čo podľa mňa už nie je bohviečo ani na gymnáziu) tak logicky vyplýva, že sa nevie učiť a ak si po nej zvolí gymnázium, bude trpieť 4 roky tam a potom 5 rokov na výške, poprípade v tescu pri pokladni.
samozrejme, že človek vie byť úspešní aj bez školy, ale kde ťa zamestnajú keď nemáš žiadny odbor?
a síce ma mrzí, že si mala zdravotné problémy a z toho zlé známky, no nemyslím si, že takéto prípady sú tie, ktoré prevyšujú a teda väčšina ľudí so zlým priemerom si za to môže sama.
nehovorím tiež, že známky sú odrazom šikovnosti, nie, známky sú odrazom toho, či sa vieš učiť a ak sa učiť nevieš a tvoje známky sú zlé, gymnázium pre teba nie je, lebo gymnázium je len o učení sa, nie je o zručnostiach, nie je o talente, je o učení sa a naučení sa ako sa máš učiť a je prípravou na vysokú školu, na ktorej sa taktiež budeš musieť učiť. takže tak.
akože ja viem, že sa to dá zvládnuť, len opakujem, že si myslím, že základná škola je ľahká a pokiaľ niekto nezvláda už to tak si nemyslím že je pre neho gymnázium vhodné