dlhsie vydrzi -_____- som analfabet. co uz. ospravedlnujem sa za 3 zbytocne komentare, lebo viem, ze ty aj tak milujes windows, cize si zalozil forum na flejmy. jej
MacBook je krajší Aj mne sa páči, ale takú zbytočne predraženú vecičku si nekúpim len preto, že sa mi páči viac vzhľadovo. Mám ASUS a pre moje potreby bohato stačí.
@hoperpohroma Nemilujem Windows viac mi vyhovuje. Flejmovat nechcem.
Len proste výkon maju rovnaky, kedze Mac ma velmi podobnu vybavu ako ostatne ultrabooky. Niektore ukony dokonca Windowsy zvladaju rychlejsie. Mam to od kamosa, co sa tomu rozumie, chcel mac a nakoniec sa rozhodol pre ultrabook
rozdiel medzi macbookom a inym notebookom je ten isty ako rozdiel medzi iphonom a mobilom napr. s androidom. ja mam macbook uz asi 5 rokov a vyzera a funguje tak, ako keby som si ho kupil vcera. samozrejme vsetko zavisi od pouzivatela, ked je raz clovek kokot tak dojebe hocico je jedno ci je na tom windows ci osx. pokial nieje clovek gamer atd. riesit vykon nema zmysel, fejsbuk pojde vsade rovnako.
@igorv vyhoda je hlavne, celohlinnikove telo, kvalitny displej (retina macbooky), vydrz baterky, touchpad (aj ked tu uz sa ostatne firmy snazia kopirovat, takze je to lepsie) no a samozrejme odladeny system na tych par kuskov HW.
cena macbooku uz nie je predrazena.. ma priemiove parametre.. Resp. ak si uvedomis, za co platis, resp. co od netebooku chcem ja:
- pevne telo
- aby nehucal
- nehrial
- dobre repraky
- dlhu vydrz
- SSD disk
- aspon corei5
- display s dobrym rozlisenim..
- 13" display..
tak sa hybes v podobnej cenovej kategorii aj u nich znaciek.. Teraz sa mi nechce divat do eshopov, ale ked som to riesil, tak z takymi parametrami, ktore som chcel, bol macbook prave najlacnejsi..
MacBook ma kvalitnejšie spracovanie (konštrukciu) kvalitnejší displej aj OS. Vnutorne je rovnaky ako bezne Hi-end notebooky samozrejme ze podla zostavy. Pretoze komponenty do macbooku si nevyravaju oni ale vyrobcovia ktorych suciastky su aj v konkurencnych notebookoch. Samozrejme ide o vyladenost OS kde OSX je na tom celkom dobre. Ak kupiš macbook oceniš to hlavne po roku dvoch kde ti OSX pojde stale plinulejsie ako u WIN. Samozrejme ak WIN nepreinstalujes kazdy rok . A Este macbook ma neporovnatelne lepsiu baterku omnoho lepsia vydrz a hlavne aj po rokoch pouzivania. A samozrejme dizajn. Ak ti nevadi cena urcite kup macbook. Ale ak trocha pozeras aj na peniaze tak vyber nieco od ASUS.
@bonton naschval som nepisala nic technicke, schvalne, ktory z tych troch bodov je zly? spoluziak ma teraz macbook a porovnavam so svojim ideapadom za 800 eur s windows 8. a nemozem povedat, ze ten macbook by bol drahsi alebo pozadu v jednom z tych troch bodov.
macbook je momentalne to najlepsie co sa da kupit v rovine profesionalnych notebookov...prevedenie, vykon a operacny system z neho robia neporovnatelne lepsieho pomocnika ako povedzme thinkpady...a co sa ceny tyka - ak je niekto debil bude ti argumentovat ze je to predrazene v porovnani s inymi laptopmi...ak si ale niekto skusil nakonfigurovat porovnatelny laptop u inej znacky skoncil s vyssou sumou aku ma macbook...
@hoperpohroma no práve technický parameter je dôležitý to je to najdôležitejšie, podľa čoho sa nb kupuje (sú aj ľudia, čo to kupujú podľa dizajnu...)
to len tak podľa oka si zistila, že je lepší? (netvrdím, že nie je)
ja keď som si kupoval nb, tak som si porovnal všetky nb v tej cene a poviem ti tak, že mac nebol lepší, ako ten čo mám, tak ja tvrdím, že všetky 3 body sú zlé
@bonton pokial viem, macy maju vo vseobecnosti slabsie technicke parametre, lebo os je optimalizovany priamo na tu krabicu a vsetko tam die viac smooth, to iste plati o iphonoch, ktore mozno nemaju quadcory, ale s rychlostou problem nemaju.
podla oka som zistila, ze je krajsi a rychlejsi a rychlejsie vydrzi, to ano. ja nepisem o tom, na co je mac dobry a naco nie je. pouzivat som ho moznost nemala. skyrim by som na nom asi nehrala, na to mam desktopovy nb s nvidiou. ale viem si predstavit ho pouzivat na pracovne ucely, kedze aj s piatimi beziacimi desktopmi spoluziakovi vydrzi dlhsie ako ten moj ultrabook. neseka, ma tichy chod, narozdiel od toho mojho ideapadu, ktory sa stale potrebuje ventilovat, aj ked ma pusteny len ff. zapnem ho a polka ramky v pici kvoli skurvenej osmicke, co da neda povedat o tom macbooku, ktory som mala tu cest vidiet.
ale hovorim ti, naschval som to technicke neposudzovala, tak akoze neviem, ci do mna picujes za to, ze si myslim, ze je krajsi a rychlejsi, co je snad jasne, ze je to pravda
(samozrejme ked ma niekto octacore 3.2 a ram 16 gb, tak to nebude pomaly shit. ale ide tu o to, ze v tej cene cca)
Macbook (a macOS je vyborny (ak nie najlepsi) pre ludi, ktori tvoria nejaky content, vsetko mozne od programovania (weby sa na nom programuju najlepsie), audio, video (strihanie, editing atd), pripadne nejake kreslenie a tak.
Cize ak nerobis kazdy den, respektive casto nieco z toho, tak pre teba macbook nema moc zmysel. Okrem pohodlneho pouzivania a dobrej vydrze baterie a retina displayu (ktory opat, skor treba ludom co robia grafiku, weby a tak). Obycajnemu pouzivatelovi skor odporucam nejaky lepsi thinkpad.
@igorv zalezi od tvojho notebooku. ja tu mam strasne vela systemovych aplikacii a ramku mam 4GB. a nechcem si odstranovat tie systemove radsej. ale celkovo aj disk mam stale starsne vytazeny, netusim preco. s mojim lenovo g580 som max spoko, ten mi sluzi uz skoro druhy rok tusim, bol bez os a dala som si tam sedmicku, ale tento ultrabook je strasne sklamanie. proste cele je to ojeb. a ze 500GB ssd a boot do 10 sekund. dve minuty sa mi zapinal s factory resetom, cely vymazany. proste uplna hlupost je to
@hoperpohroma Nie. Nepresviedčam ťa. Ani nikoho. Len konštatujem, že to čo vravíš nie je to, s čím som sa stretol ja. Ale ak si to myslíš, tak dobre. Nainštaluj si ju do chladničky, tam ide najlepšie!
@igorv lebo su nan kvalitnejsie nastroje, respektive nastroje, ktore funguju na windowse zle, na mac-u funguju spravne. Mas ovela vacsiu kontrolu nad softwarom aj hardwarom, lebo linux to proste dovoluje. Zaroven je macOS komercny aj ked je postaveny na linuxe a leju sa do neho peniaze a vela vyvoja, preto nie je taky nespolahlivy ako free linuxy/unixy.
Nemam cas ani chut to tu rozpisovat, kto sa vyzna v obore, ten to vie. A zbytok ludom to moze byt jedno, lebo aj tak im je ten macbook na picu.
@77hanes77 Nechápeš. Ja PC mám, nepotrebujem nič. Chcel som len vytvoriť flejm @3@3 5
A teraz vážne. Chcel som len vedieť seriozne argumenty v čom je výhodnejšie kupovať apple na rozdiel od cenovo a výkonovo porovnateľných notebookov a ultrabookov. A taktiež @29
Vsetky nastroje. Vsetky okrem tych, ktore sluzia napriklad na programovanie vylozene windows aplikacii. Tam nemas na vyber. Na linuxe/macu moc win aplikaciu nenaprogramujes, jedine, zeby si urobil multiplatformovu v jave, ale aj tu by si potom musel ladit na windowse este.
Nebudem ti tu rozpravat o nastrojoch, pokial nemas sajnu co je LAMP, co je phpko, co je phpstorm atd.
Nie som frajer, ale naco ti tu budem 10minut rozpisovat vsetky problemy, ktore na windowse pri vyvoji mas a na macOS nemas (pripadne ti este ulahcuje milion veci), ked ty to nepotrebujes a mne to zbytocne zaberie cas.
Ak budes robit napriklad audio/video/programovanie, tak casom dojdes k tomu aj sam, ze ta windows neskutocne serie a potom skusis macOS a zistis, ze je na to ovela lepsi.
Napriklad ja stale pouzivam windows - na niektore hry, na pozeranie filmov a podobne, lebo som na to zvyknuty. A nemam nic proti windowsu, len sa na nom kokotsky programuje.
kupila som si ho lebo sa mi nechcelo robit prieskumy inych notebookov a je pekny ale nelutujem to vobec, je fakt supr, uz ma nejaky ten rok ale ide uplne rychlo, nevydava ziadny zvuk, vydrzi mi aj 6 hodin bez nabijania, vsetko fachci ako ma. ked som mala windows tak to bolo furt len restartovanie a taky ten zvuk co to vydava, ked sa udeje nejaka velka chyba
@hoperpohroma celý čas porovnávaš, aký je rozdiel medzi modrým a zeleným autom, pokiaľ nemáš konkrétny typ, tak táto téma je bezpredmetná
čo sa týka systému, tak veľa ľudí si chváli macOS, neviem povedať, tých pár min, čo som na ňom bol, tak ma nejak neohúril a čo sa týka win 8, ja som max. spokojný a ide tak ako má ísť
mobily sú iná kapitola, to nepleť s pc (podľa toho vidím, že nie si otvorená inej veci ako apple...)
@blanc to by bolo skoda tych penazi ktore ona vie zarobit mimo kuchyne nemyslis ze dost sexisticly komentar? A este k tomu hlupy ked ani nevies co ona dokaze a do koho sa obuvas.
@sushivo mooja.
šak ja som to myslela zo srandy, keby si si prečítala, tak vieš, že v @25 som sa jej zastala lebo chlopak moc nevedel čo točí, ona mi v @26 na to pekne odpovedala a môj komentár s kuchyňou bol v rovnakom tóne ako všetky predtým.
ja viem čo danqa dokáže (teda neviem asi keďže ju nepoznám osobne ale občas tu ukazuje svoje veci a spomína jak sa jej darí tak som si vytvorila obraz) a nikdy by som sa do nej neobúvala v týchto záležitostiach a už vôbec nie sexistickými komentármi, takže nemaj stres : )
@blanc@46 ..a k práčke, príp.nanajvýš do spálne ! :p
@Carpathian - tak možno by sa aj oplatilo spravit také porovnanie, tabulku Mac vs Windows ( ? ) vs Linux,
ich advantages, disadvantgs., vlastnosti,
možno to je to, na co sa asi aj@igorv pýta.l
@bonton to comu cely cas nerozumies je, ze macbook s intel hd 4000, i5 2.4GHz a 4GB RAM bezi lepsie ako papierovo o 2 triedy vykonnejsi notebook s Windowsom, pretoze OSX je podstatne odladenejsi na tych 5 kuskov hardwaru, ktory pouzivaju. Toto je hlavna vec, ktoru pri kupe treba zohladnit. Ak chces aby ti bezal windows notas porovnatelne s macbookom, tak musis ist do podstatne high-endovejsieho hardwaru a tam uz sa dostavas cenovo na uroven macu ak nie vyssie.
@igorv "Nechápem práve ten argument, ze ak clovek nieco produkuje tak je prenho lepsie prave Mac. Prečo?"
Napriklad aj preto, ze tu mam nativne virtualne plochy, ktore mi umoznuju lahko organizovat otvorene aplikacie. Takze aj ked zrovna kodim (otvorene espresso, codekit, sequel pro, zopar browserov aby som si overil ci je to ok) a do toho na web nieco dizajnujem (affinity designer na vektory a pixelmator na rastre), pocuvam muziku a mam spusteny todo list, tak sa v tom absolutne nestratim, lebo to mam rozhadzane po viacerych plochach podla kategorie a viem k tomu mrte rychlo pristupovat.
Nehovoriac o tom, ze systemove vyhladavanie je aj po tyzdni nerestartovania macu mrte responzivne, co o win 8.1 povedat neviem uz po par hodinach pouzivania.
Ja ako power user nie som schopny ani z daleka tak efektivne pracovat na windowse ako na osx.
@tommyhot ja tomu rozumiem pekne, mne ako náročnému používateľovi sa neoplatí kúpiť mac, pretože ten os, aj keď je "odľahčený" mi nijak nezrýchli renderovanie ani výkon hry
nepísal by som, ak by som o tom niečo nevedel
@tommyhot ja som len chcel poukázať nato, že sa to nedá len tak povedať, že ten a ten je lepší, tiež som zástancom toho názoru, že pre bežného používateľa je určite lepši mac, avšak pre ľudí ako mňa mac je nič moc
neviem, či som sa tu vyjadril (nechce sa mi čítať, čo som písal), že záleží KONKRÉTNE OD MODELU a nedá sa povedať, že je lepší a pod. ako to hovorí @hoperpohroma
@bonton cize si obycajny gamer, ktory povazuje windows za imba super hot mega platformu, lebo mu tam idu hry a mozes si honit svoje megagamermaster ego na svojich parametroch.
Mac si clovek vybera napriklad aj pre vacsiu stabilitu, co sa ti hodi, ak napriklad pracujes s hudbou/videom.
inb4 hurrr durrr dalsi Apple lover Win je best lebo mi tam idu hry.
@veryhappyhippo prečítaj, že renderujem, ide o 3D grafiku (modely a animácie) a nato je oveľa lepšia voľba niečo iné ako mac, ak to nechápeš, to je tvoja vec...
môj windows mi nepadol a to ho používam už 10 rokov..
sry, ale ty tu reprezentuješ iba svoj názor ako jedinečný a nevieš sa vyjadriť k tomu ako celku
a keď sme pri tých hrách, tak si predsa nekúpim mac to dá aj logiku
@bonton blbe, ja poznam ludi co pracuju s hudbou a Windows proste nezvlada, padnutie pocas x hodinoveho renderovania 30 stopovej nahravky nepotesi.
najdi mi kde som napisal ze Mac je lepsi na hry, ja len vravim ze si uzavrety a za to, ze tebe vyhovuje na pracu Win a nejaky stroj ci uz vyskladany alebo nie tak to je tvoja vec, mas sa fajn, ze si nasiel co ti vyhovuje. Skus ale respektovat ze Windows s vyskladanym PC nie je nijaka modla uber hyper super na vsetko. Ja som si napriklad dal na notas Fedoru lebo sa mi v tom pohodlnejsie a rychlejsie programuje. Mac ma tiez svoje vyhody ako som napisal a to prioritne lepsia optimalizacia SW/HW => vyssia stabilita. Ak by to tak nebolo, tak neviem preco potom XYZ hudobnych studii po svete pouzije radsej na nahravanie mac ako win.
ale jak chces ostan si v tom aky si super imba macho pre to, ze uznavas win ako modlu a honis si nad parametrami komponentov.
@veryhappyhippo ja neuznávam nič, som otvorený všetkému, ale ak je neičo lepšie v danej situácií, tak si nevezmem to horšie a prečítaj si, čo píšeš, lebo ty zastávaš jediný názor a píšeš, že ja som idiot, lebo som nepovedal, že mac je top? skús použiť tu malú vec, čo máš v hlave a napíš nabudúce niečo rozumné
@bonton precital si si to vobec ty? este raz nie preto ze si nepovedal, ze mac je top, ale cisto z dovodu ze ty tu ospevujes Win ako dar od boha, pricom kazdy OS/stroj ma svoj ucel. Ja zastavam jediny nazor, ze vsetko ma svoje vyuzitie, predsa by si nejebal na server Windows Server.
ejkejej skus trosku mysliet mimo toho okienka v hlave a pochopit ze ked niekto povie ze aj apple ma dobre produkty vhodne na urcity druh prace, tak to neznamena ze ho ospevuje maximalne.
pre istotu ti este raz napisem priklad kde sa Mac hodi, na windowsoch nepocuvaju drivre externej zvukovky na nahravanie, obcas to padne pri renderovani atd. zatial co moj gitarista ten problem na macu nema, comu moze pravdepodobne vdacit optimalizacii OS na HW.
ak si to ani po tomto nepochopil, ze win neni ultimate platforma, tak prosim ta, skus aspon napisat nieco co je rozumne.
@veryhappyhippo ty meníš názor v každom druhom komente a tvrdíš, že to je jeden ja som písal o tom vyššie, že všetko má svoj účel a záleží podľa toho, čo chceš a že sa to nedá tak všeobecné porovnať a ty si mi hneď písal, že som debil...
od septembra mi bezi non stop iMac...iba ho davam späť,pri win som to spravil a po tyzdni uz vyhadzoval chybove hlasenia vselijake a tak to nieje dovod patricny...neviem ja som prvy tyzden bol tiez vtom strateny ale teraz super a nazory ze si tam das win tak davajte si to max na virtualku,ako bootovat dalsi OS do takeho pocitaca je najvacsia blbost...a hry sa daju hrat ked uz dakomu ide o to...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
70 komentov
rychlejsie ide
a rychlejsie vydrzi
mam sice win, ale az raz budem bohata, tak upustim od neho pravdepodobne
Len proste výkon maju rovnaky, kedze Mac ma velmi podobnu vybavu ako ostatne ultrabooky. Niektore ukony dokonca Windowsy zvladaju rychlejsie. Mam to od kamosa, co sa tomu rozumie, chcel mac a nakoniec sa rozhodol pre ultrabook
- pevne telo
- aby nehucal
- nehrial
- dobre repraky
- dlhu vydrz
- SSD disk
- aspon corei5
- display s dobrym rozlisenim..
- 13" display..
tak sa hybes v podobnej cenovej kategorii aj u nich znaciek.. Teraz sa mi nechce divat do eshopov, ale ked som to riesil, tak z takymi parametrami, ktore som chcel, bol macbook prave najlacnejsi..
za jeho cenu by sa dalo nakŕmiť veľa božích detí :letim:
to len tak podľa oka si zistila, že je lepší? (netvrdím, že nie je)
ja keď som si kupoval nb, tak som si porovnal všetky nb v tej cene a poviem ti tak, že mac nebol lepší, ako ten čo mám, tak ja tvrdím, že všetky 3 body sú zlé
podla oka som zistila, ze je krajsi a rychlejsi a rychlejsie vydrzi, to ano. ja nepisem o tom, na co je mac dobry a naco nie je. pouzivat som ho moznost nemala. skyrim by som na nom asi nehrala, na to mam desktopovy nb s nvidiou. ale viem si predstavit ho pouzivat na pracovne ucely, kedze aj s piatimi beziacimi desktopmi spoluziakovi vydrzi dlhsie ako ten moj ultrabook. neseka, ma tichy chod, narozdiel od toho mojho ideapadu, ktory sa stale potrebuje ventilovat, aj ked ma pusteny len ff. zapnem ho a polka ramky v pici kvoli skurvenej osmicke, co da neda povedat o tom macbooku, ktory som mala tu cest vidiet.
ale hovorim ti, naschval som to technicke neposudzovala, tak akoze neviem, ci do mna picujes za to, ze si myslim, ze je krajsi a rychlejsi, co je snad jasne, ze je to pravda
(samozrejme ked ma niekto octacore 3.2 a ram 16 gb, tak to nebude pomaly shit. ale ide tu o to, ze v tej cene cca)
Cize ak nerobis kazdy den, respektive casto nieco z toho, tak pre teba macbook nema moc zmysel. Okrem pohodlneho pouzivania a dobrej vydrze baterie a retina displayu (ktory opat, skor treba ludom co robia grafiku, weby a tak). Obycajnemu pouzivatelovi skor odporucam nejaky lepsi thinkpad.
Ja mám ASUS T100 TA
@3 a koniec
Čo požaduješ od PC? Čo chceš na ňom robievať?
Nemam cas ani chut to tu rozpisovat, kto sa vyzna v obore, ten to vie. A zbytok ludom to moze byt jedno, lebo aj tak im je ten macbook na picu.
A teraz vážne. Chcel som len vedieť seriozne argumenty v čom je výhodnejšie kupovať apple na rozdiel od cenovo a výkonovo porovnateľných notebookov a ultrabookov. A taktiež @29
Nebudem ti tu rozpravat o nastrojoch, pokial nemas sajnu co je LAMP, co je phpko, co je phpstorm atd.
Ak budes robit napriklad audio/video/programovanie, tak casom dojdes k tomu aj sam, ze ta windows neskutocne serie a potom skusis macOS a zistis, ze je na to ovela lepsi.
Napriklad ja stale pouzivam windows - na niektore hry, na pozeranie filmov a podobne, lebo som na to zvyknuty. A nemam nic proti windowsu, len sa na nom kokotsky programuje.
ale hej no. makaj nazad do kuchyne
čo sa týka systému, tak veľa ľudí si chváli macOS, neviem povedať, tých pár min, čo som na ňom bol, tak ma nejak neohúril a čo sa týka win 8, ja som max. spokojný a ide tak ako má ísť
mobily sú iná kapitola, to nepleť s pc (podľa toho vidím, že nie si otvorená inej veci ako apple...)
PS: » pc.zoznam.sk/novinka/operacn...
šak ja som to myslela zo srandy, keby si si prečítala, tak vieš, že v @25 som sa jej zastala lebo chlopak moc nevedel čo točí, ona mi v @26 na to pekne odpovedala a môj komentár s kuchyňou bol v rovnakom tóne ako všetky predtým.
ja viem čo danqa dokáže (teda neviem asi keďže ju nepoznám osobne ale občas tu ukazuje svoje veci a spomína jak sa jej darí tak som si vytvorila obraz) a nikdy by som sa do nej neobúvala v týchto záležitostiach a už vôbec nie sexistickými komentármi, takže nemaj stres : )
@Carpathian - tak možno by sa aj oplatilo spravit také porovnanie, tabulku Mac vs Windows ( ? ) vs Linux,
ich advantages, disadvantgs., vlastnosti,
možno to je to, na co sa asi aj@igorv pýta.l
na 2 línie sa to delí ,
- tie 3 len čisto jako operačné systémy,
a potom už jako ntbky /ultrabky
:ehm:
@igorv "Nechápem práve ten argument, ze ak clovek nieco produkuje tak je prenho lepsie prave Mac. Prečo?"
Napriklad aj preto, ze tu mam nativne virtualne plochy, ktore mi umoznuju lahko organizovat otvorene aplikacie. Takze aj ked zrovna kodim (otvorene espresso, codekit, sequel pro, zopar browserov aby som si overil ci je to ok) a do toho na web nieco dizajnujem (affinity designer na vektory a pixelmator na rastre), pocuvam muziku a mam spusteny todo list, tak sa v tom absolutne nestratim, lebo to mam rozhadzane po viacerych plochach podla kategorie a viem k tomu mrte rychlo pristupovat.
Nehovoriac o tom, ze systemove vyhladavanie je aj po tyzdni nerestartovania macu mrte responzivne, co o win 8.1 povedat neviem uz po par hodinach pouzivania.
Ja ako power user nie som schopny ani z daleka tak efektivne pracovat na windowse ako na osx.
nepísal by som, ak by som o tom niečo nevedel
neviem, či som sa tu vyjadril (nechce sa mi čítať, čo som písal), že záleží KONKRÉTNE OD MODELU a nedá sa povedať, že je lepší a pod. ako to hovorí @hoperpohroma
citujem sa:
ma krajsi dizajn
rychlejsie ide
a dlhsie vydrzi
Mac si clovek vybera napriklad aj pre vacsiu stabilitu, co sa ti hodi, ak napriklad pracujes s hudbou/videom.
inb4 hurrr durrr dalsi Apple lover Win je best lebo mi tam idu hry.
môj windows mi nepadol a to ho používam už 10 rokov..
sry, ale ty tu reprezentuješ iba svoj názor ako jedinečný a nevieš sa vyjadriť k tomu ako celku
a keď sme pri tých hrách, tak si predsa nekúpim mac to dá aj logiku
najdi mi kde som napisal ze Mac je lepsi na hry, ja len vravim ze si uzavrety a za to, ze tebe vyhovuje na pracu Win a nejaky stroj ci uz vyskladany alebo nie tak to je tvoja vec, mas sa fajn, ze si nasiel co ti vyhovuje. Skus ale respektovat ze Windows s vyskladanym PC nie je nijaka modla uber hyper super na vsetko. Ja som si napriklad dal na notas Fedoru lebo sa mi v tom pohodlnejsie a rychlejsie programuje. Mac ma tiez svoje vyhody ako som napisal a to prioritne lepsia optimalizacia SW/HW => vyssia stabilita. Ak by to tak nebolo, tak neviem preco potom XYZ hudobnych studii po svete pouzije radsej na nahravanie mac ako win.
ale jak chces ostan si v tom aky si super imba macho pre to, ze uznavas win ako modlu a honis si nad parametrami komponentov.
ejkejej skus trosku mysliet mimo toho okienka v hlave a pochopit ze ked niekto povie ze aj apple ma dobre produkty vhodne na urcity druh prace, tak to neznamena ze ho ospevuje maximalne.
pre istotu ti este raz napisem priklad kde sa Mac hodi, na windowsoch nepocuvaju drivre externej zvukovky na nahravanie, obcas to padne pri renderovani atd. zatial co moj gitarista ten problem na macu nema, comu moze pravdepodobne vdacit optimalizacii OS na HW.
ak si to ani po tomto nepochopil, ze win neni ultimate platforma, tak prosim ta, skus aspon napisat nieco co je rozumne.