Bol už niekto na takom vyšetrení? Ak áno, tak akej časti tela sa to vyšetrenie týkalo a koľko vyšetrenie asi trvalo? Pichali Vám aj kontrastnú látku? A aké ste mali pocity z toho vyšetrenia?
na MR-ku ti nič nepichajú a vyšetrujú tú časť tela, ktorá je potrebná...málokedy celok...dajú ti slúchadlá na uši, lebo ten stroj nenormálne hučí... a takisto nemôžeš mať na sebe nič kovové...to je v skratke
Bola som tam asi 10000000000krát a 6. júla idem zase raz mi vyšetrovali chrbát inak ostatok hlava a áno pichali mi aj kontrastnú látku. inak som si už zvykla a trvá to cca 15 minút.
Bol som a nie raz. Z hlavou som tam bol a nepichali mi nič. A pocity, je to hlučný stroj, ale ja som tam skoro zaspal Hlavne nesmieš mať na sebe nič kovové. To znamená ani obyčajný kovový zips na nohaviciach. Ak budeš mať tak ti normálne povedia, aby si sa vyzliekla. Odporúčam nejaké tepláky bez zipsov a gombíkov a taktiež nejaké tričko iba tak. Najlepšie je normálne sa obliecť a vziať si veci na prezlečenie. Pred vyšetrením máš tak 5 minút na prípravu. Nesmieš mať pri sebe počas rezonancie taktiež nič ako mobil alebo niečo elektrické, ani hodinky Ono to totiž môže poškodiť prístroj alebo tie veci prestanú naveky fungovať.
Nič nepichajú , oblečeš sa do takej tej smiešnej košele ako vo filme strčia ťa tam aj so sluchátkami na ušiach a ty sa nemsieš hýbať .... nič hrozné len zdlhavé
Ja som bola na hlavu a chrbticu mi pozerali, hrozne to hučí no mne žiadne slúchadlá ani nič nepichali len ma poslali sa vyzliecť nesmieš mať nič kovové ako tu vravia a celkom sranda ale som bola taká ohučaná a divné zvuky to vydávalo chcelo sa mi pri tom spať
Bol, ale keďže som bol v bezvedomí, tak nemôžem opísať aké som mal pri tom pocity. Ale zrejme to nie je nič strašné, len ťa šupnú do akéhosi "tunela" a spravia pár snímkov. Nie je sa čoho obávať
@nathalicatko tak ja tam skoro vždy zaspím takže to nejako nevnímam ale minule som sa zobudila na to že mi išli pichať kontrastnú látku :/ (a taký pekný pichač kontrastnej látky
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
@nathalicatko mne ešte nikdy nedávali slúchadlá :´(
ja som tam bol s kolenom
hlavy ale zase kramáre no
@acvd43xa7w
piercingy asi hej keďže to je vlastne magnet...ni?
dobre tak nič
a si si istá, že je to MR-ko.. ja som ešte nepočula, že by sa tam pichala kontrastná látka..ale budiš..
hm, pekný pichač kontrastnej látky? hihi.. ja som mala také "šťastie" na mladého praktikanta u obvodnej lekárky...tak si to vie predstaviť..
som si istá keďže tam chodím už vyše dvoch rokov to sa pichá aby ti bolo niečo lepšie vidieť
a povedal že mám pekné žily
ja viem, na čo slúži kontrastná látka.. mne ju dávali, keď som išla na gamagrafiu skeletu...
ha ha.. no to by mne s istotou nepovedal, keďže moje nevidieť.. ale hlodol niečo iné, z čoho som v tej chvíli ostala v pomykove..
no tak neviem ale mne ju často na MR dávajú
mne povedal že si mám dať dole podprsenku ale to sa asi neráta keďže by som musela takčitak čo také?
teraz sa pri tej predstave zadúšam od smiechu.. keď si predstavím s akou radosťou si to robila..
no mne povedal niečo veľmi podobné, až na to, že som to nestihla urobiť ja, ale urobil to on.: úchyl!
to bolo úplne super
Bože
aj mne a žijem.. 1-2x ročne sa to dá zvládnuť..
to ti verím.. najmä, keď sa ti páčil
čo boženkáš?! neboženkaj!
hej veď tam chodím len raz za rok už konečne
on bol mrte potom keď som tam išla ďalší raz tak som čakala že tam bude a bola tam taká ženská :/
on ti rozopol podprsenku?
@antifunebracka teraz sú už také prístroje, že nejdeš úplne do tunela a nie je to uzatvorené.