zrejme bývali aj roky, kedy to bolo o kúsok náročnejšie (maturita z 5 predmetov - ktorú som už ja nezažil a žiadna z možností na to akosi nemyslí..). Ale v zásade by sa hádam dalo povedať, že rozdiel oproti iným rokom nie je veľký, avšak tu zase neviem, čo s tým má do činenia konzum
Podľa mňa je vyplv internetu ako zabijaka času (mimochodom, kto nechce, svoj čas predsa nezabíja.. ) vyvážený jeho prínosom pri štúdiu.
Dala som, že som musela maturovať z piatich predmetov, ale nie je to úplne pravda, nemusela som, my sme boli v tom medziročníku, kde sa to menilo naspäť na štyri, lenže väčšina z nás už mala tie semináre a bola pripravená na päť predmetov, tak sme si nechali päť.
A mimo toho, čo som označila, neviem, prečo by to mali mať ťažšie, ibaže by mi ušla nejaká nová reforma. Každopádne prvá možnosť mi príde ako alibizmus, moja logika mi hovorí, že ťažšie to človek môže mať len niečím, čo musí a nie niečím, čo môže. Určite by som nikdy nepovedala mojej mame, že ja to mám ťažšie, ako mala ona, pretože ja mám internet, ktorý ma rozptyľuje. To je ako keby bol na vine internet a nie ja.
pisomna maturita z anglictiny sokovala nase ucitelky anglictiny.. tie testy neboli na baze vedomostneho prieskumu ale boli prijimackoveho razu, a to bola len B2 obtiaznost.. co potom taki, co mavaju anglinu tri krat do tyzdna? postupom casu budu bilingvalne gymnazia preplnene ziakmi, pretoze si kazdy rodic uvedomi, ze jeho decko pomaly z toho jazyka nezmaturuje..
internet tak ako berie aj dava, s cim s panom @tikalok suhlasim.. napriklad setri to cas, a ked nemam konkretne papiere, tak musim pohladat na nete, co moc casu nezozerie..
nie som si isty, ci to mame tazsie nez v inej dobe, nedokazem to objektivne porovnat..
@mauinka tak my sme tiez nemali problem to spravit.. len niektore tie cvicenia boli zlozite ako pre nas, tak aj pre studentov slovenskych skol.. jednoducho to ucitelia kritizovali, ze to zostavovali retardi, ktori decka v zivote neucili... ved si zober, ze moja priatelka, ktora mava kazdorocne 110% z AJ, bola na nasej skole suverenne najlepsia, a celoslovensky mala 93 percentil, to dala len na 87%..
Nemyslím si,že je to ťažšie alebo ľahšie. Je to primerané štandardom , ktoré by mal každý žiak zvládnuť. Ja maturujem len z troch predmetov.
Čo sa týka maturitných písomiek, tie sú maximálne nepodstatné, pretože aj tak je vždy len tá ústna skúška najpodstatnejšia. A či je to kvôli internetu tažšie? Nemyslím... každý normálny študent, ktorému na známke aspoň troška záleží, tak vie, kedy je čas ten počítač vypnúť a sadnúť si na zadok.
@12 súhlas...dnes sa dajú nájsť vypracované otázky hocikde na nete. A hoci som nemusel, tak som maturoval z piatich predmetov (Sj, Aj, Ch, B, F) a zvládol som vcelku dobre, preto si myslím si, že aj tí čo museli ísť z piatich to nemali až také náročné. Aj keď určite to bolo ťažšie ako dnes...
viem, že ťažšie to majú tí, ktorí si odskáču "skúšobné zmeny" ministerstva š., sú psychicky dezorientovaní viac a to vďaka učiteľom, lebo pridávajú do ohníka... a skutočnosť môže byť práve úplne iná, ba rovnaká....
kazdym rokom je to lahsie a lahsie (nizsie naroky). a preto sa menej snazime. myslime si, ze nam vsetko prejde. a neucime sa. preto sme slabsi a slabsi (hovorim vseobecne) a v konecnom dosledku sa nam to zda tazsie.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
Podľa mňa je vyplv internetu ako zabijaka času (mimochodom, kto nechce, svoj čas predsa nezabíja.. ) vyvážený jeho prínosom pri štúdiu.
A mimo toho, čo som označila, neviem, prečo by to mali mať ťažšie, ibaže by mi ušla nejaká nová reforma. Každopádne prvá možnosť mi príde ako alibizmus, moja logika mi hovorí, že ťažšie to človek môže mať len niečím, čo musí a nie niečím, čo môže. Určite by som nikdy nepovedala mojej mame, že ja to mám ťažšie, ako mala ona, pretože ja mám internet, ktorý ma rozptyľuje. To je ako keby bol na vine internet a nie ja.
internet tak ako berie aj dava, s cim s panom @tikalok suhlasim.. napriklad setri to cas, a ked nemam konkretne papiere, tak musim pohladat na nete, co moc casu nezozerie..
nie som si isty, ci to mame tazsie nez v inej dobe, nedokazem to objektivne porovnat..
A určite to nemáme ťažšie ono to závisí aj od školy, maturitných predmetov a benevolencie profesorov. Všade inak.
Čo sa týka maturitných písomiek, tie sú maximálne nepodstatné, pretože aj tak je vždy len tá ústna skúška najpodstatnejšia. A či je to kvôli internetu tažšie? Nemyslím... každý normálny študent, ktorému na známke aspoň troška záleží, tak vie, kedy je čas ten počítač vypnúť a sadnúť si na zadok.