Ja už neviem čo mám robiť. Skúšala som všetky krémiky, mastičky aj vyžierajúce vodičky z ktorých som sa ošúpala dočervena a stále nič nepomáha. A z každej vyrážky mi na tvári ostane tmavofialový fľak, a pritom si ich ani nevytláčam ani nijako inak nedráždim. Bojím sa že sa toho nikdy nezbavím :/
@annemarie škoda že som zabudla ako sa volala masť, ktorú predpísala kožná mne bola strašne maličká a stále 10eúr no zato mi pomohla
...inak skús antibacteriálny make up ten mi tiež vcelku pomáha sa tie vyrážky potom nezapaľujú alebo kozmetičku... máš veľa možností len treba skúšať kým nenájdeš to čo bude vyhovovať tebe...
lebo ja som napríklad chodila pol roka pravidelne ku kozmetičke na čistenie tváre a vyzerala som horšie ako keď som tam nechodila vôbec mi to nepomáhalo iní si zase pochvaľovali
@yeya Tiež som chodila ku kozmetičke a vyzerala som potom oveľa horšie. A ako mejkap používam Aknecolor, kupuje sa v lekárni a mal by okrem krytia aj pomáhať. Používala som asi rok taký antibiotikálny gél Isotrexin, ale po roku prestal úplne účinkovať. A nespomenieš si na tú masť fakt?
@annemarie tiež používam aknecolor, ale že by mi nejak pomáhal..
najprv som mala nejakú zmes, ani neviem čo to je.. a pomohlo to.. potom som si to ale mesiac nedávala a tvár som mala v rovnakom stave.. a teraz si to dávam zas (už viem, je to nejaký roztok) a príliš to nepomáha.. a ešte mám pocit, že momentálne sa mi začína šúpať tvár.. shit!
@neoriginalna Ano, ráno aj večer a keď prídem poobede zo školy tak hneď zmývam mejkap. Čistiaci gél, pleťové mlieko, krém... tonizačné nepoužívam nič. Ku kozmetičke už nechodím, vždy som to mala po tom len horšie.
koznu som navstevoval a nemusel som mat akne v zlom stave..praveze by mal ist clovek za odbornikom hned, nech to moze liecit od zaciatku, a nie chodit tam az ked jeho hlava vyzera, ze cochvila vybuchne od nahromadeneho hnisu..
jo..a pouzival som skinoren a pomahalo to akoby to bola nejaka zazracna mast z rozpravky .. to iste berie aj frajerka, jej mama, moja mama, ja som to bral..a vsetkym to pomahalo
@annemarie neviem presny nazov ale dajak roccatutane sa to volalo abo jak nejak...ked ti vyrazky nevadia tak ser na to...pecen mam v prdeli..nezabije ma oona..tak nieco ine
áno a stále ju navštevujem bohužiaľ moje hormóny si robia čo chcú dlhú dobu som užívala na to silné lieky..ja som tiež ako @rischo užívala roaccutane. A pokiaľ ti to kožná správne nadávkuje tak ti to pečeň nedojebe.
@rischo Roaccutane, už viem. Kožná nám dala k tomu taký leták. Keď som si prečítala nežiaduce účinky tak som jej ten leták s úsmevom vrátila. Poruchy CNS, depresia, zmyslové poruchy, poruchy vnímania farieb, psychické poruchy, zápalové poruchy čreva, pečene a žlčového systému, leukémia, cukrovka, straty vedomia, dokonca aj infarkt A ešte tuším nesmiem byť tehotná lebo by to bábo neprežilo.
@annemarie pri každom lieku máš určité nežiadúce účinky ja som to užívala asi rok a žijem nemala som žiadne problémy len vysušenú pokožku čo bolo jasné, kedže som sa chcela zbaviť akné tak sa pokožka musela vysušiť ale ináč pohodka
@annemarie podla mna by si mala aj tonizacnu vodu, potrebujes nieco co ti pory uzavrie.. a co sa tyka kozmeticky, pokial si to sama nevytlacas tak to potrebujes dostat von... mozno bola len chyba v kozmeticke, aj ja som mala taku....urcite by som to nezanedbavala.. po cisteni od kozmeticky je normalne ze to mas par dni mozno horsie na pohlad ako si mala ale mas tam toho opat menej...
@annemarie aknecolor je podľa mňa tiež nahovno, je hustý strašne, robí na ksichte masku a tiež bohvieako nepomáha, kožná mi zakazala bo ževraj strašne suší pleť...Navyše tie odtieňe sú tiež naprt, buď totálne bledý, alebo orandžový skús od miss sporty antibakerialny mejkap a viac ti už neporadím
@lilly09 áno presne ten ... to bolo to najlepšie čo môj ksicht mohol v živote stretnúť
@annemarie no uz spominany Duac gel som pouzivala tak pol roka a dost mi zabral, on aj vybieluje tmave skvrny co ti ostavaju po vyrazkach a tak... ale potom uz mi bol silny, musela som ho zmenit a teraz mam skinoren, to je o nieco slabsie ale tiez viac menej pomaha... ziaden krem asi nezaberie 100% ale zlepsuje mi plet urcite...
@lilly09 skúsim teda ten Duac gel asi Diky. A keď ani to tak porozmýšľam nad tým Roaccutanom, ale zas až také hrozné to nemám aby som sa vystavovala takému riziku Aj keď tu sú na to prevažne pozitívne ohlasy, počula som aj veľa negatívnych. Dokonca aj videla
choď ku kožnej... nemusí to byť akné. hnisavý zápal kože sa lieči antibiotikami, žiadne mastičky a kozmetičky.....
btw ten roaneviemčo, ten leták som si aj ja čítala... nechápem, že seriózne môžu také svinstvo niekomu odporučiť.... tých 20 výkričníkov, že kombinovať minimálne s 2 druhmi antikoncepcie, lebo prípadné tehotenstvo by skončilo buď potratom, alebo ak sa to dieťa aj náhodou narodí, tak bude na 90% postihnuté... no akože tá kožná mi spôsobila životnú traumu jediným príbalovým letákom odvtedy už aj ibáč beriem s veľkou obavou
@luc.ka Ku kožnej chodievam už vyše dvoch rokov, každé 3 mesiace na kontrolu a zakaždým mi predpíše niečo iné čo mi to ešte zhorší. A to chodím ku kožnej do Galanty, lebo tu u nás v Seredi je vraj taká čo určuje diagnózy už od dverí. Ako prvý mi predpísala Isotrexin, ten je dobrý, ale len na to že keď sa nejaké vyrážky objavia a na noc ich natriem, tak ich to tak vysuší že do dvoch dní sú preč. Ale fľakov na tvári stále pribúda.
A k tomu Roaccutanu - mame predpísal doktor niečo na silné bolesti chrbta, ktoré jej nedali spať a to malo ešte horšie vedľajšie účinky. Názov neviem, ale mama si ho určite pamätá. Jednu noc ju tato pristihol ako sa načahuje na paplóne a mama tvrdí že mala pocit že sú tam čierne fľaky a musí ich pozbierať. Ten liek by som zakázala! Spôsobuje halucinácie, infarkty, choroby pečene, môže ti z neho odísť oblička, prípadne obe...
@annemarie aha, nevedela som, že tam chodíš jak na klavír... no neviem, ja nie som lekár, ale príde mi to ako hazardovanie so zdravím a strieľanie naslepo... že ti zakaždým predpíše niečo iné.
@luc.ka To hej. A neviem čo si o tom mám myslieť. Či kožná je zlá a nevie čo mi predpísať, alebo to mám fakt také že nič na to nepomáha.
Robila mi výtery z hrdla viackrát a teraz v stredu som tam bola a brala mi krv. Jednu striekačku na krvný obraz a druhú na nejaké pečeňové testy. Aspoň myslím. Zajtra alebo v utorok by som sa mala dozvedieť výsledky. Snáď to bude oukej
@annemarie myslím, že teraz máš viac možností ako kedysi. máš net, gúgl, skús si pozrieť nejaké iné lekárky. sú špecializované fóra na zdravie, možno ti tam odporučia niekoho konkrétneho aj s nejakou referenciou.
lebo toto je fakt ubíjajúce... napchávať sa liekmi a bez požadovaného efektu. :/
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
45 komentov
...inak skús antibacteriálny make up ten mi tiež vcelku pomáha sa tie vyrážky potom nezapaľujú alebo kozmetičku... máš veľa možností len treba skúšať kým nenájdeš to čo bude vyhovovať tebe...
lebo ja som napríklad chodila pol roka pravidelne ku kozmetičke na čistenie tváre a vyzerala som horšie ako keď som tam nechodila vôbec mi to nepomáhalo iní si zase pochvaľovali
najprv som mala nejakú zmes, ani neviem čo to je.. a pomohlo to.. potom som si to ale mesiac nedávala a tvár som mala v rovnakom stave.. a teraz si to dávam zas (už viem, je to nejaký roztok) a príliš to nepomáha.. a ešte mám pocit, že momentálne sa mi začína šúpať tvár.. shit!
Rozmýšlam že z toho čo som tu popísala to vyznelo akoby som vyzerala neviem ako zle... ale videla som aj takých čo boli oveľa oveľa horšie na tom.
ak to máš zdedené, pomôže asi iba antikoncepcia.......
všetky vody a vonkajšie sprostosti po čase stratia účinok........
@lilly09 áno presne ten ... to bolo to najlepšie čo môj ksicht mohol v živote stretnúť
@annemarie no uz spominany Duac gel som pouzivala tak pol roka a dost mi zabral, on aj vybieluje tmave skvrny co ti ostavaju po vyrazkach a tak... ale potom uz mi bol silny, musela som ho zmenit a teraz mam skinoren, to je o nieco slabsie ale tiez viac menej pomaha... ziaden krem asi nezaberie 100% ale zlepsuje mi plet urcite...
choď ku kožnej... nemusí to byť akné. hnisavý zápal kože sa lieči antibiotikami, žiadne mastičky a kozmetičky.....
btw ten roaneviemčo, ten leták som si aj ja čítala... nechápem, že seriózne môžu také svinstvo niekomu odporučiť.... tých 20 výkričníkov, že kombinovať minimálne s 2 druhmi antikoncepcie, lebo prípadné tehotenstvo by skončilo buď potratom, alebo ak sa to dieťa aj náhodou narodí, tak bude na 90% postihnuté... no akože tá kožná mi spôsobila životnú traumu jediným príbalovým letákom odvtedy už aj ibáč beriem s veľkou obavou
A k tomu Roaccutanu - mame predpísal doktor niečo na silné bolesti chrbta, ktoré jej nedali spať a to malo ešte horšie vedľajšie účinky. Názov neviem, ale mama si ho určite pamätá. Jednu noc ju tato pristihol ako sa načahuje na paplóne a mama tvrdí že mala pocit že sú tam čierne fľaky a musí ich pozbierať. Ten liek by som zakázala! Spôsobuje halucinácie, infarkty, choroby pečene, môže ti z neho odísť oblička, prípadne obe...
aj ti robí nejaké testy?
Robila mi výtery z hrdla viackrát a teraz v stredu som tam bola a brala mi krv. Jednu striekačku na krvný obraz a druhú na nejaké pečeňové testy. Aspoň myslím. Zajtra alebo v utorok by som sa mala dozvedieť výsledky. Snáď to bude oukej
lebo toto je fakt ubíjajúce... napchávať sa liekmi a bez požadovaného efektu. :/