Tak vyuzil bezny zivot..a dal to do pribehu.. ..je to fakt uzasna kniha...niekto sa narodi s takym talentom..a dokaze svoj pohlad a svoje presvedcenie napisat tak uzasne
Ked som bola asi piatačka,mala som to ako povinné čítanie,no vtedy som tomu nechápala a nepáčilo sa mi to...nerozumiem tomu,prečo takým malým deckám dávajú čítať takúto pre ne nepochopitelnú knihu...
čítala som od Exupérycho ešte jednu knihu a vôbec sa mi nepáčila, ale Malý princ je úžasný...ja keď som to čítala, tak som strávila viac času nad úvahami, nie nad čítaním knihy...a toto by mala dokázať každá dobrá kniha-donútiť čitateľa zamyslieť sa nad tým čo číta...
vysvetlit neviem...ale najviac sa mi paci ze to davaju citat (teda neviem ako teraz) ale ked ja som bol CCA 4tak tak sme to mali na povinne citanie (t.j. nejakych 10 rokov som mal)...no posudte...
vysvetlenie je jednoduche: ide o originalnu knihu, a ked je raz nieco originalne, neexistuje, aby to casom nevyslo na svet a neoblubilo si to tisice ludi
JEdnoznačne moja najobľúbenejšia... čítam ju každý rok aspoň trikrát už od svojich... 13tich rokov? Možno aj skôr, neviem. A VŽDY tam nájdem niečo nové, hlboké, zaujímavé... milujem to...
a mám ju aj po francúzsky, radosť to čítať originál... ten som si tiež prebehla už najmenej 3krát
Ja tú knihu MILUJEM, hoci viem, že nie každý je na tom rovnako: ide proste o typ Literatúry (doraz na velké L, lebo Princ je asi jediná kniha svojho druhu na svete), ktorý nepadne do oka každému a nie každý z toho bude mat to, čo povedzme ja - pre mna je to určitý druh Biblie . Malého Princa sa skrátka nikdy nenabažím, nejde o knihu na zhltnutie jedným dychom, ale poriadne vychutnanie po kúskoch, a to všetko v stave absolútnej čulosti , inak vám unikne všetko krásne, čo Malý Princ skrýva.
Ale pripájam sa, tiež keď som mal nejakých 11 tak sme to mali ako ukážku v čítanke. Jasné že som nechápal. Hlavne že v osmičke je úryvok z pána Tragáčika. To je rozum toto
mno ja nwm so to este necitala....sa to snazim zohnat ale nikde nemaju...vecsinou knihy zhanam po antikvariatoch ale v googli je toho tolko ze nemam cas si to prezerat...No asi je to vynikajuca Knizka tak kes na nu natrafim urcite si precitam..J a o tom expurerym som robila referat...dobal na vybornu...myslim ze na knihu mal vplyv jeho zivot predtym...asi nwm:/
no tak som si ho prečital,,,, a fakt ma ta knižka o malom krehkom princovy dostala. stretnutia s hadom a liskou, a vlastne cela kniha je naozaj genialna,,,bez debatky, pre deti i pre dospelých ,, každý si tam niečo nájde
Exupéry bol asi jeden z mála dospelákov, ktorý si schoval v sebe kúsok dieťaťa, a preto dokázal napísať takéto dielo. Prečítala som ho niekoľkokrát vo franine aj v slovine, ale tá kniha má stále to isté čaro a človek ju môže prečítať stokrát a zakaždým zistí, že je tam ešte ďalšia nejaká tá pravda, ktorú Exupéry tak pekne skryl do príbehu malého princa Neviem či poznáš toto,ale stojí za to, si to prečítať, naozaj » www.poznanie.sk/poezia/exuperyh...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
aj ked som to necital
Maly princ.. ved to ani nie je kniha... to je NADKNIHA
naozaj je pre kazdeho
tiez mam rada maleho princa, ale zeby som kvoli tomu nejak blaznila sa povedat neda. je vela knih ktore su fakt uzasne.
Ci to bolo pre d 5 rokmi,pred 2 alebo pred par mesiacmi. Proste vzdy v tej knihe viem najst to hlupe obdobie v ktorom som a najst cestu ako von
a mám ju aj po francúzsky, radosť to čítať originál... ten som si tiež prebehla už najmenej 3krát
Nemohol som sa od toho odpútať bolo to famózne
Ale pripájam sa, tiež keď som mal nejakých 11 tak sme to mali ako ukážku v čítanke. Jasné že som nechápal. Hlavne že v osmičke je úryvok z pána Tragáčika. To je rozum toto