ahojte, chcem sa opýtať, prijali ma na marketingovú komunikáciu do Nitry aj do Trnavy a neviem sa rozhodnúť, kt. škola je lepšia, respektíve v kt. sa človek može viac sebarealizovať a aj profesori, či sú v pohode a tak a aj kt. mesto je lepšie pre štu
@boann2 počkaj ...a keď to vyštuduješ , čo z teba bude ? ....ma to uplatnenie ? ...myslím si že je to dôležitejšia otázka ako v ktorem meste je tá škola lepšia
@strommen2428 vies kolko v reklame pracuje ludi ? reklamy tvoria 50% z filmu takze o uplatnenie by som sa nebala len treba aby bol clovek sikovny ... ked nema kreativitu tak nema uplatnenie
takze,v NR je tazsie sa dostat,ako do tt.kebyze som napr.z ke,alebo ba,isiel by som do nr.kedze byvam v okoli nr,isiel by som urcite do tt. jasne,nie?ale v nr som pocul,ze je lepsia,a v tt nestoji za nic. no aj tak by som do tt racej isiel.
aaaaaa inac,toto fakt nema buducnost.tiez som chcel ist na marketing, noako hovori @strommen2428 uz tychto marketingovych ludi je prilis vela. a musis mat min.4rocnu prax.ktoru len tak lahko nenajdes,ale nie je to tak zle.poznam mnohu ludi,co z marketingu su nezamestnany,a isli studovat nielen magistra,ale aj doktorat. @nixxina takze) tak to chodi. ale to len rady su.
aj ja mam ten problem... teda mna do nitry vzali na masmedialne studia s integrovanym vyucovanim franiny.. a do tt na marketingovu komunikaciu.. neviem sa rozhodnut.. ten odbor v nitre ma laka.. ale nemam o nom skoro ziadne informacie...
@spomienky7 ďakujem za rady, lenže mne nejde o peniažky, ja to idem študovať pretože ma to nenormalne baví (reklamy mám radšej ako filmy) a reklama, PR a milión ďalších vecí ktoré súvisia s marketingovou komunikáciu ovplyvňujú svet a budú vždy platené nech sa deje čokoľvek a keď by si mal ísť študovať makretingovú k. len pre peniaze tak radšej ani nechoď zjavne k tomu nemáš žiaden vzťah ale to tu teraz neriešime, podstatné je, kt. škola je kvalitou výučby lepšia či UCM alebo UKF
@10 tak tak,studuj co ta bavi,ale clovek musi mysliet aj nato,aby ma l pracu
praveze mam k tomu vztah!mna bavi marketing,masmedia,zurnalistika a podobne.lenze poznam min. 5tich,ale ich je viacej,co po skonceni skoly nemaju pracu,lebo trh je timito mark.pracovnikmi presytenyyy,a potrebujes aspon 5rokov praxe,ale sak uvidis sama a napriek tomu boli najlepsi v rocniku. a co sa tyka uplatnenia,malokto sa uplatni v odbore.
a kvalita-odporucam UKF. sice obe skoly nic moc,ale ukf je lepsie zevraj. no ja by som do tt isiel.
@spomienky7 ďakujem za tvoj komentár, vážim si, že si si našiel čas na prieskum ohladom marketigovej komunikácie a reklamy teším sa, že sa raz uvidíme v nejakej reklamke alebo na Zlatom klinci
Asi to nesuvisi priamo, ale kto chce robit v marketingu, tak mu skola neda absolutne nic. A je to zabitych 5 rokov. Minimalne ak chce robit v agenture. Nemam informacie, ako to chodi na mark. oddeleniach firiem, ale v rekl. agenture ide bud o kreativitu, (copywriteri, grafici, ideamakeri, art directori...) alebo o obchodnicke schopnosti, vediet komunikovat, presviedcat ludi (accounti, a rozni dalsi zamestnanci obchodneho oddelenia), resp. potom su to dalsie veci, ktore ale s pracou o ktorej sa tu bavime nemaju nic spolocne (financni riaditelia, HR, a podobne) A kreativite ani obchodnickym zrucnostiam nase skoly bohuzial neucia. S vynimkou mozno fakulty masmedii na Paneuropskej vysokej skole, resp. fakulte multimedialnich komunikaci v Zline, kde fakt prednasaju ludia, ktori s reklamou maju bohate skusenosti. Nie senilne panie, ktore ucia z knih z 90tych rokov, reklamu povazuju za umenie, a nie nieco co ma sluzit komercii a stale dookola chcu pocut nic nehovoriace poucky.
Druhy rok pracujem v rekl. agenture, a stretol som velmi vela ludi, ktori v tejto oblasti takisto robia. Drviva vacsina ziadnu, resp. ziadnu marketingovu skolu nema. A ti co ju maju hovoria, ze nic ine, ako tie tri pismena pred menom im nedala. Nastupil som po maturite, bez akychkolvek znamosti. Prax je dolezita, ale dokazu ju zastupit dobre napady. O tie v reklame ide.
Ale spat k veci, Trnava je, na zaklade toho, co som pocul, viac o tom marketingu v sirsom zmysle slova. O Nitre vela neviem, ale myslim, ze to tam viac bude o tej tvorivosti, ale sudim len na zaklade toho, ze su organizatori sutaze cirkulator ( » www.cirkulator.eu/index.php)... ktora je celkom pozitivne vnimana.
@nucleolus jeej, dakujem, potešil si ma, ja idem na výšku koli nejakému základu do zlínu chcem skusit prijimačky buduci rok, kedže celý čas som bola zameraná len na slovesnké školy a ked som začala uvažovať o Zlíne, tak bolo neskoro kreativita mi istotne nechýba.. pýtala som sa aj na reklamné agentury, ale vačšinou beru ľudí so strednou na to zameraných alebo s výškou, ja mám za sebou -síce dobrý- ale stále len gympel, čo mi je nanič, preto mať aspoň trochu pevnej pôdy pod nohami neskor by som sa chcela zamerať na art director alebo ten ideamaker , takže neviem či kt. zo škol, mi aspoň trošku pomože dostať sa za svojím cieľom
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
aaaaaa inac,toto fakt nema buducnost.tiez som chcel ist na marketing, noako hovori @strommen2428 uz tychto marketingovych ludi je prilis vela. a musis mat min.4rocnu prax.ktoru len tak lahko nenajdes,ale nie je to tak zle.poznam mnohu ludi,co z marketingu su nezamestnany,a isli studovat nielen magistra,ale aj doktorat. @nixxina takze) tak to chodi. ale to len rady su.
praveze mam k tomu vztah!mna bavi marketing,masmedia,zurnalistika a podobne.lenze poznam min. 5tich,ale ich je viacej,co po skonceni skoly nemaju pracu,lebo trh je timito mark.pracovnikmi presytenyyy,a potrebujes aspon 5rokov praxe,ale sak uvidis sama a napriek tomu boli najlepsi v rocniku. a co sa tyka uplatnenia,malokto sa uplatni v odbore.
a kvalita-odporucam UKF. sice obe skoly nic moc,ale ukf je lepsie zevraj. no ja by som do tt isiel.
Druhy rok pracujem v rekl. agenture, a stretol som velmi vela ludi, ktori v tejto oblasti takisto robia. Drviva vacsina ziadnu, resp. ziadnu marketingovu skolu nema. A ti co ju maju hovoria, ze nic ine, ako tie tri pismena pred menom im nedala. Nastupil som po maturite, bez akychkolvek znamosti. Prax je dolezita, ale dokazu ju zastupit dobre napady. O tie v reklame ide.
Ale spat k veci, Trnava je, na zaklade toho, co som pocul, viac o tom marketingu v sirsom zmysle slova. O Nitre vela neviem, ale myslim, ze to tam viac bude o tej tvorivosti, ale sudim len na zaklade toho, ze su organizatori sutaze cirkulator ( » www.cirkulator.eu/index.php)... ktora je celkom pozitivne vnimana.