no tak ja si tam zajtra/pozajtra posielam prihlášky ako samozrejme že s češtinou to bude ťažšie ale pochybujem že to bude vyslovene ako nevýhoda... čo viem tak práce a všetko sa môžu písať v sj čiže lahoda...
a myslim si o nej že je super a dúfam že nezmarí moje nádeje
Neviem ako inde v ČR, ale na Masarykovej v pohode píšeš po slovensky aj písomky aj domáce a pod. Študujem tam francúzsky jazyk a asi polovica študentiek sú Slovenky .
@lenuli jáj, no tak mne bolo povedané že sa to na UK otvára každý druhý rok a tento rok sa to neotvára a na MUNI berú málo ľudí, takže to považujem za splnenie sna normálne, ak by ma vzali
@amikadze akoze take cudne je to, lebo viem, ze je tam ustav skandiavskych studii, ale neviem o tom vlastne vobec zeby sa tam nieco ako skandinavistika otvaralo...ja ze len vramci prekladatelstva daju obcas jeden z tych jazykov, tak neviem vlastne ako to je.... kolko beru?
@amikadze jaj v pohode nic, tak to minuly rok bola fncina, aj ked to nie je skandinavsky jazyk, ale nevadila by mi, povodne som aj rozmyslala ze pojdem skusit, ale brali 5... z toho ked si zoberiem ze mozno nejaki dvaja, traja by tam sli po konexiach este nedajboze a este k tomu v kombinacii so slovinou, tak to definitivne adios
ale tak 25 aj ked je malo, no nie nezvladnutelne, zas nejak vela ludi sa tam hlasit snad nebude a ked tak nauc sa nemcinu, sem beru vsetkych
@lenuli možno sa naozaj nebude hlásiť veľa ale mne príde byť škandinavistika dosť príťažlivá..a ja mám práveže pocit, že skôr by som sa hebrejsky naučila než nemecky, škoda to preveľká, keď sú tam také možnosti.
na masaryčke sa dajú učiť jazyky aj bez toho, aby si študovala na príslušných jazykových štúdiách. Čeština nie je žiadny problém. O kvalite školy sa snáď ani netreba rozpisovať ... spolu s Karlovou U. najlepšia škola v ČR.
@amikadze treba si verit tak nie ze az take tazke, ale ja som nemcinu mala len 4 roky na gympli (z toho prve dva som sa nenaucila skoro vobec nic, ani vlastnu vetu som nebola schopna poskladat lebo sak naco by mi bola nejaka nemcina sak viem anglinu ne ) tak tym som este celkom poznacena.. ale celkovo aj ten ich system...tento semester som napriklad nemala sancu ziskat viac ako 23 kreditov, a zatial ich mam dokonca len 17 (aby sa bc dal za 3 roky tak na kazdy semester vychadza 30 kreditov) takze celkom v minuse som a vlastne si ani neviem predstavit ze o 2 roky by som bola schopna napisat 40 stranovu bakalarku po nemecky a aj by som si nasla rada popri skole nejaku brigadu, tak to vezmem tak pozvolna (teda ne ze ho potom budem robit 5 rokov preboha, ok tak zas AZ tak pozvolna teda nie )
stačí keď budeš študentkou akéhokoľvek odboru na univerzite. Jazykové kurzy si môže zapísať ktokoľvek či študuje informatiku, právo alebo hocičo iné, čiže platí to aj medzifakultne. Samozrejme tie kurzy nie sú tak detailné ako samostatné štúdium napr. prekladateľstva, ale aj tak sú to celkom zaujímavé možnosti a jazyk bežnej konverzácie sa môžeš učiť vlastne zadarmo a na celkom dobrej úrovni
@lenuli ty si z tej nemčiny aspoň maturovala na B1? lebo z toho čo hovoríš, to vyznieva tak že z tej nemčiny vieš asi toľko čo ja a to by veru bolo doooooosť odvážne ísť do Viedne na školu a v mínuse naozaj si ale aj tak ťa obdivujem za tú nemčinu
@amikadze jj na B1 ustne ...ale trebalo tam pri zapise mat certifikat B2 tak ten som si urobila este potom v lete...ako na zaciatku hlavne som sa tam citila dost stratena, teraz na mna este obcas dojdu take pocity ze kam si to sla preboha ale tak kamaratka tam chce ist od buduceho roka na japoncinu, a to sa az teraz v lete minuleho roka zacala ucit nemcinu, predtym na skole nic, rok po mature proste ostala doma ze sa ide ucit nemcinu a fakt ze pozeram ako jej to ide, clekom rychlo tak az to bude potom naozaj na obdivovanie
@trtken noo ja chcem len ucitelstvo ale ak bude moznost a cas tak to mozno aj skusim ak tam pojdem...hlavne pozistovat treba a mne treba aj titul aby som mohla robit to co chcem..a chcem studovat to co ma bavi a nie napr. Informu len aby som mohla na kurzy chodit D
ved nie je problém ak budeš študovať pedagogiku tak je pravdepodobné, že ešte budeš mať pri zápise týchto kurzov aj prednosť to je celkom výhoda lebo občas sa tam proste hlási veľa ľudí
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
no tak ja si tam zajtra/pozajtra posielam prihlášky ako samozrejme že s češtinou to bude ťažšie ale pochybujem že to bude vyslovene ako nevýhoda... čo viem tak práce a všetko sa môžu písať v sj čiže lahoda...
a myslim si o nej že je super a dúfam že nezmarí moje nádeje
ale zdá sa mi, že každý rok. študuješ ich?
ale tak 25 aj ked je malo, no nie nezvladnutelne, zas nejak vela ludi sa tam hlasit snad nebude a ked tak nauc sa nemcinu, sem beru vsetkych
stačí keď budeš študentkou akéhokoľvek odboru na univerzite. Jazykové kurzy si môže zapísať ktokoľvek či študuje informatiku, právo alebo hocičo iné, čiže platí to aj medzifakultne. Samozrejme tie kurzy nie sú tak detailné ako samostatné štúdium napr. prekladateľstva, ale aj tak sú to celkom zaujímavé možnosti a jazyk bežnej konverzácie sa môžeš učiť vlastne zadarmo a na celkom dobrej úrovni
ved nie je problém ak budeš študovať pedagogiku tak je pravdepodobné, že ešte budeš mať pri zápise týchto kurzov aj prednosť to je celkom výhoda lebo občas sa tam proste hlási veľa ľudí