To je tá skrinka(naša strieborná) čo som v nej v lete s kamošom varila vajcia a spravila... buuum! ? Tak tú máme stále tú istú lebo tá buuum nespravila len tie vajcia v nej
b) Kvôli porcii perkeltu vyťahujem hrniec, dávam to na sporák, stojím pri tom aby to neprihorelo, keď skúšam teplotu popálim sa a nakoniec hodinu umývam spomínaný hrniec.
(A neviem, prečo práve perkelt, asi preto, že keď vidím čokoľvek "omáčkovité studené, neni mi všetko jedno )
ja viem, ze taka dost primitivna anketa..ale ide mi len o to, ze sme sa akurat vcera doma o tom bavili, ze nemame mikrovlnku a mama zacala mat referat, ze neviem kde citala, ze mikrovlnka je zdraviu skodliva, ale mam na to podobny nazor ako @freedomko@7
Chcela som len teda zistit, ci sa najdu domacnosti ako je ta nasa, ze sme sa doposial bez nej zaobisli. Toť len k vysvetleniu, ak sa niekto zamysla nad zmyslom tejto ankety
Viem že mikrovlnka je škodlivá, ale v dnešnej dobe(čo nie je škodlivé???) si bez nej neviem predstaviť život, ohrievať jedlo na sporáku ak tam to mám za 2 - 3 minútky a čas v dnešnej dobe je drahocenný a hlavne pre mňa ako študenta a zároveň už ako chemika v labáku.
@4@fragile. ak necumis minimalne 30 min. denne pred nou ako sa tam nieco zohrieva, tak si ti nic nemoze stat teraz sme sa o tom ucily a testovali sme kolko vln z nej vychadza a je to absolutne minimum....
@7 No to neznamena, ze sa tym vplyvom musim este aj vystavovat Mobil si na noc vypinam. Wifi nemam, ani telku... na vodu mame specialny filter ked uz to spominas
@23 Nemam na mysli unikajuce vlny, ale to jedlo, ktore z nej potom vyberies. Tak trochu odpad, molekuly potrhane, ziviny do istej miery znehodnotene V sovietskom zvaze chceli povodne mikrovlnky zakazat. Vacsinou sa aj najem radsej niekde, kde viem, ze nepouzivaju mikrovlnku.
To usetrene pohodlie mi vobec nechyba, ved to nie je nejake martyrium byt bez mikrovlnky Kde sme
@cjubou No hej, ale zohriaty obsah bol znehodnoteny, nie snad? Podla mna je to dobra paralela, ze ked si mikrovlnkovu krv das do zil, zomries. Ked jes mikrovlnkove jedlo, tak si len nachylnejsi na rakovinu, telo ma viac stresu so spracovavanim ai.
Toto je studia Williama P. Koppa "The Alarming Effects of Microwave Apparatus on Food and Humans ".
Je pravda, ze blizsie udaje o panovi Koppovi som nenasiel a nemusi to byt najkvalitnejsi mozny zdroj, ale tiez nemusi byt pravda, ze by to bol nejaky amater, ved v Rusku vazne boli tie mikrovlnky zakazane a neviem, ci na to mali mat nejake ideologicke dovody.
Mikrovlnka funguje na principe rozkmitania molekul vody, ktore potom svoju energiu podaju ostatnym castiam jedla. Nasledok je, ako som sa asi pred 6 rokmi docital, ze mnoho vazieb je potrhanych a porusenych. Bolo to v jednom casopise (nie plus sedmicka), ale neviem ktore cislo atd., cize to neviem podlozit. Mozno to fakt niekde doma este vyhrabem, lebo tam boli uvedene vsetky citacie. Jasne, ze taky clanok nie je bozie pismo, ale mna osobne vtedy presvedcil. Skusim to najst
Podla tejto celkom serioznej studie je tepelne spracovanie jedla uplne v poriadku, pretoze ma rovnake efekty, ako konvecne zohrievanie... aj ked to bolo testovane len na jednej zlozke potravy, musim uznat, ze je to ovela serioznejsie, ako mr. Kopp.
Takze mojim sedliackym argumentom bude asi len to, ze kvetina zalievana mikrovlnkovanou vodou nepreziva a taktiez ani pacient s krvou Howgh
neodporúča sa používať mikrovlnné žiarenie na pravidelnú a častú prípravu potravín s veľkým obsahom bielkovín (napr. VARENIE mäsa, mlieka, vajec, strukovín, obilnín, orechov)
pri varení bielkovín v mikrovlnke stúpa riziko vzniku kancerogénnych látok – pyrolyzátov
ale na druhej strane:
Výhody používania mikrovlnnej rúry
znížená spotreba tuku a obsahu rakovinotvorných látok pri tepelnej úprave mäsa (napr. použitie mikrovlnnej rúry na ožiarenia fašírok pripravených k vyprážaniu, ktoré stačí následne krátko vypražiť, zníži obsah tuku a rakovinotvorných heterocyklických amínov až o 30%)
zachovanie vitamínov a iných biologicky aktívnych látok (napr. použitie mikrovlnnej rúry na krátke ožiarenie zeleniny namiesto blanšírovania vo vode zamedzí vyplaveniu dôležitých látok do vody)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
pouzivas mobil ?
pozeras tv ? nechavas ju v rezime stand by ? chodis MHD ? vsetko je skodlive aj varit polievku z vody z kohutika lebo obsahuje latky na jej cistenie
chodis von ? chranis sa denne opalovacim kremom ?
Už ma vidíte, jak:
a) Jem studený perkelt
b) Kvôli porcii perkeltu vyťahujem hrniec, dávam to na sporák, stojím pri tom aby to neprihorelo, keď skúšam teplotu popálim sa a nakoniec hodinu umývam spomínaný hrniec.
(A neviem, prečo práve perkelt, asi preto, že keď vidím čokoľvek "omáčkovité studené, neni mi všetko jedno )
Chcela som len teda zistit, ci sa najdu domacnosti ako je ta nasa, ze sme sa doposial bez nej zaobisli. Toť len k vysvetleniu, ak sa niekto zamysla nad zmyslom tejto ankety
@freedomko tak ked ti je to tak jedno, preco nejes napr. s hlinikovymi pribormi atd.
@iwka74 sak dlhy cas bola aj kvoli tomu v rusku mikrovlnka zakazana ale peniaze vyhrali
@23 Nemam na mysli unikajuce vlny, ale to jedlo, ktore z nej potom vyberies. Tak trochu odpad, molekuly potrhane, ziviny do istej miery znehodnotene V sovietskom zvaze chceli povodne mikrovlnky zakazat. Vacsinou sa aj najem radsej niekde, kde viem, ze nepouzivaju mikrovlnku.
To usetrene pohodlie mi vobec nechyba, ved to nie je nejake martyrium byt bez mikrovlnky Kde sme
napíšte aspoň jeden SERiÓZNY (t.j. autor, kedy a kde publikovné, podložený výskum) zdroj kde ste sa dočítali o škodlivosti
Nieco stopro vyhrabem, len teraz je neskoro, linkom/zdrojom ti odpoviem neskor
tento príklad je dosť nanič, totiž hlavné použitie mikrovlnky je tuším ohrievanie potravín
Toto je studia Williama P. Koppa "The Alarming Effects of Microwave Apparatus on Food and Humans ".
» www.mindfully.org/Food/Irradiate-...
Je pravda, ze blizsie udaje o panovi Koppovi som nenasiel a nemusi to byt najkvalitnejsi mozny zdroj, ale tiez nemusi byt pravda, ze by to bol nejaky amater, ved v Rusku vazne boli tie mikrovlnky zakazane a neviem, ci na to mali mat nejake ideologicke dovody.
» home.howstuffworks.com/microwave2.htm...
Mikrovlnka funguje na principe rozkmitania molekul vody, ktore potom svoju energiu podaju ostatnym castiam jedla. Nasledok je, ako som sa asi pred 6 rokmi docital, ze mnoho vazieb je potrhanych a porusenych. Bolo to v jednom casopise (nie plus sedmicka), ale neviem ktore cislo atd., cize to neviem podlozit. Mozno to fakt niekde doma este vyhrabem, lebo tam boli uvedene vsetky citacie. Jasne, ze taky clanok nie je bozie pismo, ale mna osobne vtedy presvedcil. Skusim to najst
» aem.asm.org/cgi/reprint/60/...
Podla tejto celkom serioznej studie je tepelne spracovanie jedla uplne v poriadku, pretoze ma rovnake efekty, ako konvecne zohrievanie... aj ked to bolo testovane len na jednej zlozke potravy, musim uznat, ze je to ovela serioznejsie, ako mr. Kopp.
Takze mojim sedliackym argumentom bude asi len to, ze kvetina zalievana mikrovlnkovanou vodou nepreziva a taktiez ani pacient s krvou Howgh
tak celkom "Howghovať" nemusíš kedže:
neodporúča sa používať mikrovlnné žiarenie na pravidelnú a častú prípravu potravín s veľkým obsahom bielkovín (napr. VARENIE mäsa, mlieka, vajec, strukovín, obilnín, orechov)
pri varení bielkovín v mikrovlnke stúpa riziko vzniku kancerogénnych látok – pyrolyzátov
ale na druhej strane:
Výhody používania mikrovlnnej rúry
znížená spotreba tuku a obsahu rakovinotvorných látok pri tepelnej úprave mäsa (napr. použitie mikrovlnnej rúry na ožiarenia fašírok pripravených k vyprážaniu, ktoré stačí následne krátko vypražiť, zníži obsah tuku a rakovinotvorných heterocyklických amínov až o 30%)
zachovanie vitamínov a iných biologicky aktívnych látok (napr. použitie mikrovlnnej rúry na krátke ožiarenie zeleniny namiesto blanšírovania vo vode zamedzí vyplaveniu dôležitých látok do vody)
» www.zzz.sk/?clanok=3030...