je to jedlo pochádzajúce z Havaja, pozostáva z ryže, zeleniny, ryby alebo tofu, niekedy húb alebo ovocia, dochutený sójovkou, sezamom.. je to dosť ovplyvnené japonskou kuchyňou
Poke mam rada, ale castejsie si robim Buddha bowls, lebo rybu (a toboz uz nie cerstvu) moc casto nemavam…cize v podstate si tam dam vsetku zeleninu co doma najdem, do stredu nejaku bielkovinu (maso, tofu, tuniaka z konzervy), potom nieco na zostavnatenie - nejaky hummus alebo cottage alebo lucinu a dochutim ako vzdy - salatovym korenim a tekvicovym olejom a ak mam tak aj postrasim feta syrom na vrch. A moj tajny tip su vzdy cerstve vnate, hoc len petrzlenovu (tu milujem), alebo koriander ci matu navrch.
@willbebetter@7 to znie velmi dobre, asi to vyskusam... A teda ja milujem lososa, len nie suroveho. Aj ten tuniak a feta je skvely napad. Vajicko s ryzou by mi asi nechutilo.
Ja by som si do toho dala aj rucolu a polny salat a chilli, mozno trochu pretlaceneho cesnaku (ak by to bolo s tuniakom) A cierne korenie a olivovy olej
@azizi@10 no toto je presne jedlo, ked nemam prilohu tj davam si to vzdy s nejakym bielkovinovym pecivom, ktore si spravim v hriankovaci aby bolo chrumkave a kludne vyskusaj akekolvek kombo, prave to je na tom super, ze vzdy mozes mat inu kombinaciu chuti
@willbebetter@12 ja si robievam salat z nadrobno nakrajanej uhorky, polneho salatu a rukoly (idealne ked mam tak aj medvedi cesnak a pazitka) s chilli, ciernym korenim, syrom a olivovym olejom a k tomu tiez pecivo aj som objavila tiez taky strasne chutny proteinovy chlebik krajany baleny. Neviem ako sa vola, ale na obrazku je Attila Vegh (urcite som to meno skomolila ), ktory ho promuje.
@thunderstorm@6 no však to je môj normálny preklad. Ja keď mám roboty vyše hlavy tak nemyslím na kraviny a už som taký zoťatý niekedy, že sa mi ani nechce myslieť a idem rovno spať, keď sa dá.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
je to jedlo pochádzajúce z Havaja, pozostáva z ryže, zeleniny, ryby alebo tofu, niekedy húb alebo ovocia, dochutený sójovkou, sezamom.. je to dosť ovplyvnené japonskou kuchyňou