Máte skúsenosť s vytrhnutím zubu ? čo ste jedli a čo nie ?
Neviem čo mám jesť !! za normálnych okolností pápám klobásky a rezne...ale teraz vrajlen kaše ...ale nič sladké moc, nič kyslé, zakysané a mliečne ani nič horúce a studene ?? čo teda ano ? konkretne jedlo prosím ...
máte doma mixér? tak čokoľvek, čo je na obed do neho strčíš a je z toho kaša - ja som tak jedol aj guláš, keď mi založili strojček - a bola to veľmi chutná oranžová pena
hej hej rozmixujem si nemám mixér ani tú klobásky práve ani rezeň....ako ja by som sa aj bola konkrétne spýtala toho chirurga že čo áno čo nie, len som bola ešte taká dosť mimo s toho , ešte k tomu som v nemecku ja v Mníchove a síce nemčina mi problémy nerobí ale nevedela som hovoriť ani slovensky ...
mama sa mi bala dať žrať dva dni takže som len pila vývar, lebo mala dojem že sa mi tam niečo zanesie do tej džury tak ma nechávala ohlade, krkavčia mať jedna!
Ked mi trhali, tak v ten den som nejedol nic, rovno som si isiel lahnut, 5,6 hodin po vytrhnuti prespat je dost dobra vec, kedze telo pri kazdom takomto zasahu utrpi sok , to ze ste relativne v pohode neznamena, ze telo sok neutrpi, len vam o nom nedalo vediet. Takze spanok po tychto veciach je zdravy
@nesssie mliečne tak neviem , ked to máš otvoremé tú ranu , myslím že sa to v ústach hojí omnoho ťažšie ked tam mas vlhko stale, a ak ti tam neičo zostane z jedla lahko chytis infekciu, a mielčne preto nie, lebo tak mliečne , fermentované výrobky, sú vlastne " kvasené" a ak ti tam začne neio kvasit tak to asi dobre nieje , ...aj tie kysle veci by sa mali asi vynecat uhorky napr. a podobne ...neviem len taky lajcky nazor ale myslim, ze celkom opodstatneny
@katharin1262 jaj fuuuha, no to musi boliet no mna ked bolel zub tak som sa len napchavala ibalginom, alebo som nic nejedla,lebo som mala taky scvrknuty zaludok a ked uz tak tak som sa snazila zuvat len na jednej strane ust, no skus ja neviem.. polievky, cestoviny
špenát.. to bola moja strava niekoľko dní.. a ešte zemiakove pyré, cvikľu, jogurty, grisku prvý krát som sa báa všetkého aby som si neroztrhla stehy a druhý krát som zvládla už aj pohrýzť čo to.. piškóty, vianočku a také
@nesssie no ved jasne, nevravím, že sa ti to nemohlo lebo tak je to osobné že ako sa ti to zahojí, niekomu lepšie aj ked je všetko a niekomu horšie aj ked neje nic tak si mala šťastie pevne verím, že aj ja ho budem mať
ok tak díki, na raňajky som mala ešte cerealie, to bolo o 8mej , to je už 8 hodin čo som nejedla a po zákroku mám už 5 hodín, tak ja idem do obchodu niečo kúpiť, aj ked vyzerám ja blb napuchnuta.....ale zas tuná títo nemci majú dobrý výber takých vecí.....
ja som jedla normálne, ráno u lekára, obedovala som o nejakej druhej poobede, nejakú polievku a na večeru a tak už normálne.. akože, bolelo to jak fras a snažila som sa jesť na druhej strane, ale toľko ibalginov som do seba nahádzala, že mi to bolo úprimne jedno, čo jem a či ma to vôbec bolí
Mne ho nemuseli trhať ja som jedla jogurt s piškótami a zdrazu prázdny pocit v ústach a vypľula som už aj zub inak jem tekuté... polievky jogurty.. ale z toho sa vyžiť nedá!! Normálne jedz všetko ale na druhej strane.. opatrne s príborom. Nech si niečo nevylomíš.. a vyhni sa horúcim a studeným jedlám
zlatíčko, ale to si mala mliečny asi , ale milé ďakujem ...
toto bolo trošku komplikovanejšie ale to ťa nebudem strašiť,....
ale jediné pozitívum celej operácie bol ten chirurg...echt schon a mal takú krásnu čistú nemčinu, taký snaživý, rozmýšľam, či si nepôjdem dať ešte jeden .. ale nie ...
Ahojte. V utorok mi idu trhat po prvy krat zub, strasne sa bojim!!! Vie mi niekto poradit budem nieco citit??? Bude to boliet??? Len to je horsie ze ten zub mam zlomeny a skoro mi uz tam nic netrci, bude to vediet vytrhnut??? ma uz niekto taketo skusenosti???
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
Kľudne si daj vlažnú polievku .
Je dosť vecí čo nemusíš žuť
ale mne sa to fajn zahojilo aj tak
Tak ďakujem za rady, idem na to
Takze ten zazity strach zo zubarov co ma dost ludi mne osobne pride odveci.
toto bolo trošku komplikovanejšie ale to ťa nebudem strašiť,....
ale jediné pozitívum celej operácie bol ten chirurg...echt schon a mal takú krásnu čistú nemčinu, taký snaživý, rozmýšľam, či si nepôjdem dať ešte jeden .. ale nie ...
NÁVOD